Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pizzeria la grasso czy da grasoo |
Kurcze trochę dziwny klimat tam panuje, nie dość, że kurzu pełno to zapomniano o wentylacji (a tym bardziej o klimatyzacji)... dusznawo, śmierdzi jedzeniem... a w dodatku pizza była przypalona. Dziś tam byłem ostatni raz. Chyba nic nie pokona 4 por roku.... Zaznaczam ze nie mam nic wspólnego z reklama tych pizzerii no ale jak powstaje coś nowego to już niech powstanie coś normalnego a nie dusznego, zakurzonego i źle pachnącego.... Co sądzicie o tej pizzerii? Chodzi mi o klimat, bo pizza zjadliwa ale niczym się nie wyróżnia.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pizzeria la grasso czy da grasoo |
hahaha Da Grasso jest rownież w Toruniu, a tam wszedzie beznadziejną pizze robią więc się nie dziwię, że probują i w Łomży wciskać "ciasto z serem" :) Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
no dagrasso to syf heheh ja tez już tam niepujdę obsługa jak z jakiegoś taniego baru żarcie hehe co prawda pół metra pizzy ale na tym pół metra mozna znależć 4 plasyrki szynki hehe no i nawet prawdziwej mozzarelli niema tylko jakiś lepiszcz na wierzchu hehhe to jest jedno razowy lokal wchodzisz i nigdy niewracasz lepszy klimat panuje nawet pod gruszą!!!! ;)
|
|
*X*X , to "hehe" to u Ciebie służy za przecinek?
|
|
ja nie wiem kto to jest ale chyba ma cos wspolnego z "4 Pory Roku:, nie jadlem tej pizzy z Da Grasso ale z 4 por tez nie jadam, moja zona sie tym tez fascynuje a dla mnie to dziadostwo!! najlepsza pizza jest w Diavollo!!
|
|
Diavollo to taka zwykla pizza jak inne takie zwykle pizzerie w lomzy.... co do da grasso... to az łezka w oku mi poleciała ze takie "bary" jeszcze robią :(:( wróżę im około 2 miesięcy działania, a potem zamkną interes....
|
|
No to chyba nie będę oceniał jakości pizzy z da grasso skoro inni to już zrobili. Swoją drogą to rzeczywiście 4 pory roku mają najsmaczniejszą pizzę w mieście. Oczywiście to moje subiektywna ocena , inni mogą mieć zupełnie inne zdanie.
|
|
A W TEJ PIZZERI MAJA PICCE Z GRASSEM :d:d:d::d:d: picca z grasem bylaby hitem w lomzy :d [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
bylem i z czystym sumieniem moge polecic, pizza ok, sosy ok, wystroj lokalu ok, obsluga srednia, ogolnie na plus! Mam takie dziwne wrazenie ze polowa wypowiadajacych sie w temacie to krewni pana z 4 por :/ nie wiem ale moze ja sie nie znam. Zamiast sie cieszyc ze w Łomży cos otwieraja to wielkie obruszenie a jak sie nic nie dzieje to narzekanie, zdecydujcie sie w koncu co wy chcecie!
|
|
Nikt się nie obrusza. Po to jest forum by wypowiadać się na różne tematy. Jednym smakuje pizza z de grasso , innym zaś nie. Skoro ludziom coś smakuje to piszą a Tobie wydaje się że to cała rodzina właścicieli pisze. Gdyby nie smakowała ludziom pizza z 4 pory roku , to byśmy o tym na pewno tu przeczytali. Swoją drogą lubię lasagne z di angello a nie z 4 pory roku i pewnie powiesz że też rodzina tamtych skoro chwalę ..... Chore stwierdzenie "Ja jak Ja"
|
|
Doczytaj dokladnie ze zrozumieniem i poczytaj tez drugi temat a bedziesz wiedzial. Da Grasso jaj nie urywa ale jak dla mnie zdecydowanie lepsza niz 4 pory. Zona moja zas uwielbia 4 pory i twierdzi inaczej. Pisalem to juz wczesniej ale na bank nie czytales. Piszesz cos co dla mnie calkowicie nie ma sensu. Zauwaz ze nie oczerniam tu nikogo, bardziej chodzilo mi jednak nie o smak a o podejscie innych, chore to jest to co napisales bo ja nic nie stwierdzilem tylko napisalem ze odnosze takie wrazenie!!
|
|
cavalera heheheheeh tak to u mnie jest przecinek :) heheh heheheheh hehe hehe ja bym wogóle wybużył te wszystkie lokale lepiej żeby zrobili jakąś poważną piwiarnie :P a nie tylko piizza i piizza :P hehe hehehehh hehe heheh hehe hehe hehe heheh ehhe hehe hehh ehhe dobra już sie nie wydurniam :P ;)
|
|
powiem tak, (nie jestem specem w tych dziedzinach) w tej pizzeri jadlem tylko raz na otwarcie, i uwazam ze byla bardzo dobra (jedna z lepszych) a jadlem chyba we wszystkich pizzeriach, ale kazdy lubi co innego a o gustach sie nie dyskutuje, i uwazam ze w lomzy najpierw jest diavolo, pozniej da grassa czy jakos tak i d'angelo, ale tak jak pisalem kazdy lubi co innego, Pozdrawiam
|
|
arek, weź pod uwagę obsługę, poziom lokalu i świeżość produktów..... na mojej pizzy było tyle popiołu co na "środę popielcową"... a wentylacja (klima ...) to dno tam jest, posiedzisz 5 minut i śemierdzisz.....
|
|
Zgadzam się, duża pizza ale mało dodatków. W sumie prawie samo ciasto tylko...
|
|
tak to juz jest w sieciach, tak samo jak w MC hehe, wez porownaj hamburgera z tym dworcowym :D, ja jednak wole jak mi nic z niego nie wypada :)
|
|
A co myślicie o Chilli Pizza? Wszyscy tak zachwalaja te 4 Pory Roku, a wg mnie pizza tam jest średnia, przynajmniej w porównaniu do sycylijskiej z Chilli Pizzy. Jakieś opinie?
|
|
O gustach się nie dyskutuje, jednak Da Grasso zrobiło na mnie jak najlepsze wrażenie. Pizza duża i tania, dawno się tak nie najadłam. Jak dla mnie dodatków było dużo, do obsługi nie można się przyczepić. Wiadomo, że każdy ma swoje zdanie, a jak dla mnie 4 pory już dawno się przejadło i czas wreszcie na coś nowego w naszym mieście. Klimat fajny, wystrój lokalu także, dla mnie i mojej paczki wszystko okej.
|
|
Piizza tania? Nie jest tanio w da grasso, raczej normalnie.
|
|
czekalem na ta pizzerie jak widzialem jakis czas temu - duza pizza, dowoz za darmo(wkoncu w lomzy), super. niestety niemilo zaskoczylem sie gdy dzwoniac dowiedzialem sie ze dowoz nie jest darmowy. pojechalem dalej pamietajac wrazenia z pizzerii w warszawie. ceny wzrosly o jakies 20%.kupilem, przywoze do domu - kolejne rozczarowanie. duzy kawal ciacha z mala iloscia sera i jeszcze mniejsza iloscia dodatkow skupionych glownie na samym srodku placka, sos czosnkowy - moze i podobny do tego jaki kojarze,ale pomidorowy nc :/ wiem ze ta pizza jest smaczna bo to jest franczyza i w kazdym z lokali powinna byc przynajmniej bardzo podobna do siebie. chyba ktos zainwestowal i za bardzo chce duzo zarobic, ale moim zdaniem z takim podejsciem to sie szybko zwinie i utopi kase :( szkoda bo gdyby sie postarali to na prawde niezla pizza jest (nawet za te 20-22zl) a wiec, jak to czyta to: -zrobic dowoz za darmo (co z tego ze zarobi na dowozach 500zl jak sprzeda o polowe mniej) -nie rozwadniac sosow -na prawde postarac sie troche z tymi dodatkami, przynajmniej zeby rownomiernie byly rozlozone :/ bo na prawde nie chcialo mi sie rozgarniac na cala pizze z tej kupki na srodku sprouje jeszcze za jakis czas i jak bedzie dalej kiszka to do da grasso bedzie trzeba chodzic w warszawie na ursynowie (the best), a w lomzy zostanie diavolo i 4pory roku :(
|
|
ok male sprostowanie, widze ze wszedzie zrobili dowoz platny wiec kicha :/ ogolnie, wydaje mi sie ze powinien byc bezplatny
|
|
to byłby duży plus dla lokalu, no i klima.... ludzie klima.....
|
|
byłam wczoraj wieczorem z koleżanką i już wszystko jest w porządku z wentylacją. może już coś poprawili...
|
|
pizza niedobra. w cztery pory to nie pizza tylko ciasto wysmarowane olejem. najlepsza jest w margericie(jakkolwiek to sie pisze) i diavollo. Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
A ja wam powiem że najlepsza pizza jest w Rzymie na via Cilenta3.I tańsza niż w Lomży. jarek
|
|
w tym pod wroclawiem? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Wpadłem z kumplami i jest luzik, miejsce i pizza na prawdę spoko. klimat nastrojowy, jak dla nas wszystko wporzo
|
|
astronom fajnie a czy nie masz nic wspólnego z właścicielami tej pizzeri?, napisałeś tylko dwa posty ogólnie hehehe
|
|
w 4 porach to nie pizza tylko kapeć jakś, ciasto posmarowane olejem z mdłym serem, który ciągnie sie jak guma... nawet tego pizzą bym nie nazwał
|
|
tommeknet : chłopie a co ma wspólnego ilość postów z pizzerią? fakt, byłem tu wczoraj pierwszy raz, ogólnie nie bawią mnie sprawy internetu hehe
|
|
Nie wiem jak jest w da grasso w lomzy, w wawce serio jest dobra np.z ananasem, mozna sie konkretnie najeść. Tomekko niedlugo przyjade,sprobuje to tez sie wypowiem:P A tak to 4 pory i Di Angelo(chociaz tam lokal tez do bani) Pozdro
|
|
Mari22: primo - nie podskakuj bo wiesz co bedzie (O.B.C.), sekundo - kiedy wracasz?
|
|
1. Niewiem czy zauważyliście, ale pewne osoby mają więcej niż jeden profil i zachwalaja łomżyńskie da grasso. Astronom daj już sobie spokój ;-) 2. Byłem...zjadłem..zapłaciłem...wyszedłem i żadnych rewelacji. - pizza wogóle nie ma podlotu do tej np: w dagrasso w Krakowie. - za droga jak na taką pizze - obsługa mało rozgarnięta - w lokalu było tyle dymu, że szkoda gadać....
|
|
to ty w Krakowie byłeś? Tam wszystko lepiej smakuje:)))
|
|
tomekko juz wróciłem własnie wczoraj:)sam nie podskakuj bo wiesz co będzie :D Z tego co widzę to ta pizzeria padnie szybciej niż powstała:P
|
|
Jeść jeszcze nie jadłem ale miałem ochotę niestety zamówienie pizzy przez telefon to był koszmar dziewczyna zakręcona nie moża się było z nią dogadać. A za dodatkowe oliwki chciała mnie skasować 3,50. Wasze posty + mój telefon = brak klienta Ostatnio zamawiam w DIAVOLO bo dowóz tylko 3zł a zjeść się da CZEKAM NA TELE PIZZE AZAZEL
|
|
ja poprosiłem w grassso o sos dodatkowy a ona do mnie "eeeeee" (zapis fonetyczny). I jakiś gośc dał mi sos. Ludzie!!! Właściciele tej pizzerii.... weźcie chociaż przykład z baru pod gruszą albo czegoś innego!
|
|
ja tez wolę Diavolo :D hehe już nawet pod gruszą jest lepszy klimat hehe heheh :P ;)
|
|
dokładnie ;D zdecydowanie w ostateczności już lepsze diavolo
|
|
haha sram na to co myślisz,a ja i tak wiem swoje i własnie będę tam chodzić a nie do tych twoich tommeknet 4pór, do których pewnie byś chciał żebym chodził, ale to twoje niedoczekanie : p
|
|
Astronom... albo może Sylwia? :-P z jakiego konta zaraz napiszesz to samo? Daj sobie na spokój... Jak jesteś pracownikiem tej pizzeri(a pewnie jestes) to poprostu przyjmij do wiadomości uwagi o których piszą ludzie i zmień te rzeczy w tym lokalu a nie opiepszaj ludzi...
|
|
Chyba w czuły punkt trafiłem ;-) Czy Wy wiecie co teraz pracownicy przezywaja jak to szef czyta? :-P
|
|
a czy ja nie mogę pisać z czyjegoś maila? hah, ludzie. poza tym czy ja kogoś opieprzam? mówię tylko do szanownego 'tommeknet', który wszystko krytykuje i namawia ludzi do 4pór, mimo ich innych upodobań (patrz : wpisy wyżej ).
|
|
ale tu nikt nikogo nie namawia;* spokojnie;D tu tylko swoje zdanie , opinie kazdy pisze
|
|
A co powiecie o pizzy z SAWANY ????? :)
|
|
a gdzie ta savana ?;D
|
|
w chałupie:D
|
|
Przy ulicy sosnowej??? To ta? Jeżeli o tą chodzi to jak dobrze pamiętam smakowała mi :-)
|
|
savana to fajna pizzeria, ma swój styl czego brakuje da grasso..... KrzaK, ja nie jestem pracownikiem żadnej pizzeri, zwracam uwagę na szczegóły, wchodze do lokalu nie dość że wszędzie kurzu pełno, to i duszno, gorąco, śmierdzi (nie pachnie) jedzeniem tak że wszystkie ubrania przechodzą zapachem, obsługa dziwna, pizza przypalona... porównuję wszystko do 4 pór roku bo uważam, że ta restauracja ma klasę, dobry wygląd, swieże powietrze i smaczne jedzenie. oto jak wyglądała moja pizza w da grasso: jak już nie mogłem jeść to zrobiłem z niej to: prawda, że fajne?
|
|
Tak okropnej pizzy to jeszcze moje oczy nie widziały... Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Tommeknet ja nie mówiłem, że Ty jesteś pracownikiem pizzeri tylko Astronom :-) Ja się z Tobą w 100% zgadzam. A zdjęcia...jakby to powiedzieć... obrazowo to potwierdzają... Pozdrawiam
|
|
Jak patrzę za tę pizzę, to od razu odechciewa mi się kolacji. Wydrukuję to sobie i powiesze na lodówce. Kuracja odchudzająca gwarantowana :) Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
niezle ci sfajczyli pizze heheh widze szybki koniec interesu hehe ;)
|
|
prawie, jak skórka z węża ...... heheheha!!! ale mistrz.!!
|
|
co tak pozno wkleiles ta fotke??
|
|
Tommeknet, w założonym przez siebie poście stwierdziłes ze pizza jest zjadliwa (dodales,ze byla przypalona). a czemu w ogole ja przyjales? ja bym taką zwrocila, no ale już twój wybor.
|
|
Elo tommek wygląda bardzo smakowicie:D chciałes ostro przypaloną na cienkim cieście:?:P PS.nie sadziłem za na pizzy mozna malować takie ładne rysunki:D Ale serio chyba jednak nie wybiore sie nawet zeby sprobowac tej pizzy.
|
|
KrzyzaK : sorki, pomyliłem Ja jak Ja: dopiero zgrałem fotki Mati22, chciałem normalną, zwykłą pizzę, taką niezdrową, bez węgla do trawienia.... normalnie poszedłem do nowej pizzeri, tylko zjeść.... najeść się... ludzkie pragnienie. Odwieczna żądza jedzenia..... polowania na coś za coś..... a tu takie przykre widoki, żebym nie był tak głodny oddałbym ją i zarządał zwrotu pieniędzy.... ale czekałem też na nią z 15 minut.... lol imagine: już wiesz czemu dobra to teraz może trochę o pozytywach ta pizzeria ma fajny plus bo odstępy między stolikami są duże, tak że czujecie się w niej intymnie, dodatkowo jest duży tv w którym na szczęście nie lecei Fashion Tv tylko jakaś dobra tv to tyle z pozytywów
|
|
Droga pizzernio da grasso Co do pizzerni da grasso w łomży to są plusy i minusy , no wiec do plusów zaliczyć można : - duży lokal - ładny wystrój wnętrza - eleganckie toalety jak na realia łomżyńskie (przynajmniej czyste) - stoliki w odpowiednich odstępach i nikt się nie krepuje z rozmową - czytelne menu wraz z cenami aczkolwiek z błędami napisane jeśli chodzi o język włoski Jeśli idzie o minusy jest ich sporo ale myślę ze wszystko zostanie z biegiem czasu doszlifowane i będzie to jedna z najlepszych pizzerni w łomży bo Da Grasso ma spory potencjał a po zatym jest to sieciówka , a wiadomo że sieciówki starają się jak najlepiej wyjść w stronę klienta : Teraz minusy - brak dobrej wentylacji ale jak mam być szczery to jest pizzerni a nie restauracja(dla tych co maja problem z odróżnieniem restauracji od pizzerni) i wypiek produktu jest na sali i żeby nie wiem jakie wyciągi były zapach i tak pozostanie , a jak mam być szczery większość lokali pizzerni ma ten sam problem czy to będzie Łomża , Warszawa czy tez Gdańsk, , sporo osób pisze brak klimatyzacji ale ludzie uwzględnijcie to jaka tam jest powierzchnia i jaki musiałby być klimatyzator żeby to obsłużyć (a co zatem idzie jaka cena musiała by być pizzy żeby zwróciły się koszta , wszyscy w łomży maja wymagania tylko nikt nie chce płacić) w łomży tylko jest parę lokali co maja klimatyzacje ale za to jakie malutkie lokale i klimatyzatory nad dziwami wiszą nawet Baronowski na sali u siebie niema klimy chyba że założył tylko dopiero jest w sali konferencyjnej . Co do lokalu zakurzone parapety , smugi na szybach przy stolikach , nie doczyszczone stoliki , sztućce słabo wypolerowane , szklanki zdarzają się podawane ze smugami i z odciskami palcy dzięki bogu nie w środku szklanki , jak stałem przy kasie i kelnerka wynosiła talerze to aż z nich ciekło i na tych talerzach jest produkt podawany mam tylko nadzieje ze chociaż dobrze spłukane są bo płynów innych po za piwem i ziemniakiem w płynie nie lubię i nie mam zamiaru przyjmować do organizmu , co więcej panie kelnerki chodzą jak muchy w smole maja włosy rozpuszczone , brzuchy na wieszku jak by to był wybieg dla modelek a nie pizzernia , lubię pizze i myślę ze będę do waszej pizzerni przychodził bo podoba mi się klimat , bywałem w wielu pizzerniach w łomży w Polsce i za granicami naszego państwa ale nigdy nie widziałem żeby kelnerka stała bokiem do sali ani tyłem była odwrócona do klienta jak u państwa w lokalu a do tego to krzesełko przy kasie totalna porażka klient wchodzi do pizzerni i co widzi prawie nic tylko kelnerkę która siedzi i bawi telefonem komórkowym i nie jest zainteresowana salą byłem u państwa dwa lub trzy razy ze znajomymi i zdarzyło się te dwa razy ze kucharz wołał panią kelnerkę bo nie było jej przy kasie jak chciałem cos zamówić a co więcej za chwile wychodzą dwie kelnerki wystrojone jak paniusie a zasada jest taka jedna kelnerka na sali a druga na zapleczu chyba ze mam jakąś słabą wiedze w tym zakresie , noi dzwoniące telefony kelnerek na sali jak roznoszą pizze . Miałem okazje skorzystać z toalet i byłem milo zaskoczony bo było naprawdę czysto i odnoszę wrażenie ze panie kelnerki maja bardziej przygotowanie do sprzątania toalet ( przeszkolenie babci klozetowej ) niż do klientów na sali bo czyściej jest w toalecie niż na sali , lodówki panie kelnerki wciągu dnia również się przeciera szczególnie szybę jak klient zostawia na nich smugi i co do kelnerek byłoby na tyle a i nie znajomość przez panie kelnerki menu lokalu ale nie jest to na tyle tak tragiczne jak to ze kelnerka nie wie jakie produkty są w pizzy tylko lata do kucharza się pytać co to jest wstyd straszny a wygląda to tak jak by przychodziły by odwalić co swoje i zero zainteresowania czymś więcej a na pewno tym co proponują klientowi (i nauczcie się drogie panie podawania sztućcy i z której strony podaje się dania), to tyle , jak zostanie doszlifowane to co napisałem odnośnie kelnerek lokal będzie ok.!! Teraz odnośnie jakiegoś kolesia kręcącego się w ciuchach cywilnych po zapleczu trochę nie smacznie to wygląda (nawet jak to byłby właściciel) ale myślę ze jest to kierowca bo chodził z torba do wywozu pizzy ale warto by było zainwestować w jakiś ciuszek dla niego żeby był podobny do pracownika pizzerni , i na miłość boska zróbcie jakieś drzwi sobie żeby was nie było widać tak na zapleczu . A teraz morze cos o kucharzach zaobserwowałem ze jest dwóch jeden robi pizze bardzo szybko ale niechlujnie , produkty porozwalane po całym placku bez jakiegoś normalnego rozmieszczenia odnoszę wrażenie że dla niego sztuka jest sztuka i masówka jest najważniejsza ale to kwestia dopracowania techniki i to będzie również na wysokim poziomie , natomiast drugi kucharz chodzi w zielonej zapasce robi pizze trochę wolniej jakieś 20 sekund ale za to placek jest na wysokim poziomie okrągły , produkty elegancko rozłożone aż chce się je zjeść i jak zamieniłem z nim kiedyś parę zdań to mogę powiedzieć ze wiedze ma spora w tym co robi , swoja droga chciałbym mieć u siebie w lokalu takiego pizzera ale nic jeszcze straconego , i jeszcze jedno dlaczego jeden kucharz potrafi utrzymać czystość za blatem na podłodze i w chwili wolnego czasu zamiata , a kelnerki nawet nie zamiotą wokół siebie tam gdzie stoją , jeśli idzie o pizze nie jest zła jest smaczna tylko moim zdaniem zbyt bułowata to znaczy zbyt dużo drożdży dajecie ale jest to pizzernia sieciowa i widocznie taki musi być tam standard , co do spalonego placka na zdjęciu zdarza się najlepszym cztery pory roku za to nie przypalają ale zdarza się dostać zmarznięty placek co świadczy o tym że ciasto maja mocno zmrożone , ale zawsze pozostaje nam możliwość reklamacji i negocjowania ceny co nie znaczy ze zaraz musimy się zniechęcać do jedzenie pizzy w danym lokalu . Co do pizzy w da grasso jako produktu nie jest zła ani nie jest najlepsza nie będę wychwalał żadnej tu pizzerni bo lokali na poziomie w tym mieście mało a pizzerni jeszcze mnie , aczkolwiek jedna pizzernia ma klasę i jest to pizzernia margherita , tylko gdyby nie ta muzyka włoska przez cały czas i te same pokazy mody w telewizji było by ok. bo pizza jest dobra (właściciel ma pojecie o tym co jest produkowane w jego lokalu , to spory plus , ponoć był bardzo długo we Włoszech i odnoszę wrażenie ze to nie ploty tylko prawda jak miałem okazje z nim porozmawiać włoski prawie prefekt i bardzo mila żona) tylko brak dobrej ręki do jej wykonania od jakiegoś czasu , noi kelnerki 5 z plusem właściciel 4 z plusem ale standard naprawdę wysoki . Co do czterech pór roku każdy lokal ma swoja dusze i wyrobiona markę ale jeśli idzie o pizze to jest to pizza typu angielskiego (sam właściciel sporo tam na szmacie w Anglii jechał i czegoś się nauczył) , dlaczego taki kapeć i mdła (taka receptura ciasta )w smaku , jeśli idzie o ilość produktów na pizzy to trzeba brać lupę to ananasa się na pewno znajdzie i parę strzępów szynki , po zatem strasznie męczące na samym wejściu do lokalu jest napadająca kelnerka na potencjalnego konsumenta i to pytanie dla palących czy nie tak jak by to była jakąś różnica skoro lokal nie jest oddzielony jakimiś ścianami , można by wiele pisać o pizzerniach w tym mieście ale są plusy i minusy jeden lubi widło drugi powidło ja odbieram to w ten sposób że cztery pory roku jest to lokal dla ludzi o zaniżonym portfelu bo jest to jedna z niby jak to się nazywa restauracji powstałych w łomży gdzie można pójść na luzaka i napić się taniego wina wynoszonego z zaplecza , bądź coli wynoszonej z zaplecza nalanej z dystrybutora i nie wiadomo czy to jest dolewka z poprzedniego klienta czy kiedyś zdenerwowałem kelnerkę a ona postanowiła dorzucić coś od siebie . Jeśli o mnie chodzi mam lokal w łomży w o wiele niższym standardzie niż te co zostały tu wymienione i również jest to pizzernia ale do da grasso i czterech pór roku jest mi daleko , ale mam swoja klientele i nie narzekam , lubię pójść do de grasso i mam tylko nadzieje ze niebawem będzie tam piwo i jak będą mistrzostwa europy to na tej eleganckiej wielkiej plazmie będą mecze a nie viva . Nie przejmujcie się głupimi pismakami na forum lub osobami prowadzącymi lokale i zazdroszczącymi wam lokalu ( szczególnie wyposażenia) ja wam zazdroszczę ale tego co napisałem nie pisałem przez złość ani nienawiść do państwa firmy , tylko są to obserwacje , aczkolwiek najlepszej lokalizacji nie macie . Trzymajcie się i nie dajcie się czterem porą roku . Co do dowozu w jakimiś poście że ktoś płaci więcej lub mnie to jest to uzależnione od odległości . Poprawcie co wam napisałem a będzie ok. !! Pozdrawiam soplica
|
|
tragedia, nie dalo sie tego napisac w 3-4 zdaniach??
|
|
Widac nie dalo, potrzebne jeszcze byly dwa tematy ;) Ja sie przemeczylem i przeczytalem... tylko mi sie to wszystko kupy nie trzyma ;) Pan Soplica podaje sie za wlasciciela pizzerni (jak to sie w koncu pisze? pizzernia czy pizzeria?), a wychwala konkurencje... Zreszta momentami to trudno stwierdzic, czy wychwala czy objezdza. Albo ocenia po rozmowie jezyk wloski wlasciciela Margherity na prawie perfect ;) Czesto dyskutujecie z przypadkowymi ludzmi w obcych jezykach? ;) I nie wiem co mu stoi na przeszkodzie stworzyc super lokal z taka wiedza, tylko pisze ze ma o kilka standardow nizszy... Juz pomine smieszne zarzuty, np. to ze w 4 porach roku trzeba dodatkow na pizzy pod lupa szukac... No o rozne rzeczy mozna sie przyczepiac, ale to jest przegiecie... O klimatyzacji to Pan Soplica faktycznie chyba nie ma duzego pojecia, bo ja w 4 porach siedzac w miejscu dla niepalacych nie wacham dymu papierosow, a w Bialymstoku w w lokalu gdzie pizza jest robiona na sali nie czuje zapachow powstajacych przy jej przygotowywaniu, wiec jednak mozna... Ciekawe sa te wszystkie dobre rady i pochwaly pod katem da grasso, w koncu sukces konkurencji oznacza straty dla Pana Soplicy... ;) Jak ktos zrozumie o co tu chodzilo, to prosze mi wytlumaczyc ;)
|
|
hehe no chyba że pan soplica to ten kolo z dagraso hehe hmm kolego masz problem w 4 porach jest 3 razy wiecej składników niz na całej pizzy w dagraso heheh wiec kitu niewciskaj... ;)
|
|
hmmm co do pizzy z 4 pory to niewiem czy to mozna nazwac pizza bardziej to cos przypominajacego pizze moze i skaldnokow tam nie brakuje ale smak ciasta nie ma nic wspolnego z pizza, ja osobicie polecam diavolo, da grasso tez nie jest zla ale zaczynaja troche oszczedzac na skladnikach grzyby szynke mozna znalesc w srodku dalej sam sos i ser a moze pizza men sie zminil bo na poczatku wszytko było oko
|
|
zresszta w dupie mam już to wszystko po kiego hu.. gadamy o pizzy cały czas :P lepiej porozmawiajmy o piwie :D łomża mocna najlepsza :P ;)
|
|
o piwie czy mie piwie - piwo mamy dobre i nie trzeba w nim nic zmieniać. dran: wielka racja płynie z Twoich ust. Panie soplica odpisałem Panu już w jednym poście.....
|
|
PIZZA NIE JEST ZŁA W DA GRASSO ALE MALO SKLADNIKOW I WIEKSZOSC TO WARZYWA W PIZZACH JA TAM WOLE JESC W ''CHILLI PIZZA'' OBSLUGA JEST OK I PIZZA DOBRA WARTO SPRUBOWAC A W SZCZEGOLNOSCI SYCYLIJSKA Abdul
|
|
Coz jadalem pizze tej 'sieci' wiele razy w innym miescie i zawsze mi smakowala. W Łomży nie bylo dane mi tego zrobic ale po tym co sie naczytalem to chyba nie bede sie upieral zeby tam sie przejsc. pozdr
|
|
Ja tam sie z dobrą obsługa w chili pizza nie spotkałem, teksty w stylu "przyjdzcie sobie sami sos weźcie"- gdy prosi sie o sos przy stoliku albo przy pytaniu czy płaci sie odrazu czy później to odrazu naskok na klienta jakby w ogole nie chciał zapłacić. Ja po tym pobyciu i tak milym doświadczeniu wiecej tej pizzeri nie odwiedzilem:) Nie wiem jak jest teraz bo było to dość dawno-mam nadzieje ze sa jakieś zmiany. Tommeknecik coś dodasz?:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |