Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co z tą działką |
Wyobraźcie sobie ile kosztuje działka na cmentarzu 2,5x2, czyli około 5m2. Raczej wychodzimy z założenia kto musi ten płaci kosztem kredytu pożyczki czy kto wie co jeszcze, księża biorą kasę za grunt który jest parafii a nie ich, więc skoro jest tyle mądrych pomysłów na podatki, może opodatkujemy i ten nielegalny dochód lecz przed opodatkowaniem proponuję wnieść postępowanie o oszustwo bo jeśli się sprzedaje coś co jest ogółu czyli parafii a bierze się kasę dla siebie to jak to można inaczej nazwać? Ewentualnie niech powołany ksiądz wystawi rachunek z VATem a zmarły go zapłaci. Dla mnie jedno i drugie jest bezsensem, ale ktoś czerpie niezłą kasę głupi płacą a urząd skarbowy śpi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co z tą działką |
"Wyobraźcie sobie ile kosztuje działka na cmentarzu 2,5x2, czyli około 5m2" - więc ile ? bo ja sobie wyobraziłem że jakieś 20 000 zł. ________ Malachit
|
|
Czarna mafia musi z czegos czerpac korzysci :)
|
|
"Ewentualnie niech powołany ksiądz wystawi rachunek z VATem a zmarły go zapłaci" Taaaaa, na pewno zaplaci. haha
|
|
a skad wiesz ze grunt pod cmentarz jest wlasnoscia parafii?? uwierz ze czesto czarni zabezpieczaja sie i ziemia nalezy do ich bliskich a nie do nich. W tej sytuacji mozesz mu zrobic wielkie nic!!
|
|
"Ewentualnie niech powołany ksiądz wystawi rachunek z VATem a zmarły go zapłaci" ''Taaaaa, na pewno zaplaci. haha'' Taaaaa, na pewno wystawi...
|
|
No cóż widzę że temat rozległy i opinie różne 20 000zł za taką działkę to raczej przesada ale 15 000zł to jest w realu a co do skarbówki może ktoś kompetentny napisze czy można sobie tą sumę odliczyć od podatku :-) czy dalej jedziemy na czarno... bo nasze posły śpią rządu praktycznie nie mamy a jak się odnajdzie to z pewnością będzie myślał gdzie szukać budżetu i jak zrąbać najbiedniejszych bo tylko z nich się da .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |