Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża - tania czy droga? |
Jakiś czas temu odwiedziła mnie rodzina z Dolnego Śląska. Gdy wybraliśmy się na zakupy stwierdzili, że w Łomży ceny są wyższe od tych które oni mają u siebie. W związku z tym nasunęło mi się pytanie. Czy Łomża jest miastem tanim, czy drogim - w porównianu z innymi miastami? I nie mam na myśli cen za mieszkanie czy wysokości zarobków, bo to oddzielny temat.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża - tania czy droga? |
Porównując z innymi miastami, ceny za towary w Łomży są stosunkowo wysokie. Za to przeważnie mamy tańsze różnego rodzaju usługi.
|
|
Mieszkania są znacznie tańsze niż w duzych miastach.
|
|
Jeśli chodzi o ceny "codziennych" zakupów to są porównywalne...przynajmniej z Wrocławiem. Usługi w Łomży są tańsze, komunikacja miejska i mieszkania też.Piwo jest w Łomży tańsze!!! :)))
|
|
lomza jest na srednim poziomie pod wzgledem cen,tylko powinnismy wiecej zarabiac
|
|
Ceny same w sobie nic nie znaczą. Dopiero ceny realne - w porównaniu do zarobków (średnich) coś mogą powiedzieć. Patrząc na besrobocie u nas i niskie zarobki - to ceny są chyba wysokie. Zbych
|
|
Jak narazie droga zoabaczymy za pare miesiecy jak ceny sie ustabilizuja na pewnym poziomie...
|
|
Bardzo Droga.
|
|
Ceny są wysokie>dlaczego handlowcy łomżyńscy boją sie marketów?bo będą musieli urealnić swoje marże .na razie rąbią nas jak się patrzy , odzież , buty są za drogie.ostatnio oglądam buty w sklepie nike , przecenione z 400 na 340 , podchodzi gosc i mówi ze za 300 odda , ile sobie zostawił zarobku? jak trafi frajera to mu zabuli 400 za buty ktore sa warte ze 280 moze
|
|
Buty (markowe), garnitury, płaszcze etc. - marża ponad 50% :)
|
|
Widziałem "Optyku" okulary w cenie 60 zł, a ten sam model w innych miastach kosztuje 20 zł.
|
|
Łomża zdecydowanie tania. Ceny artykułów spożywczych są takie same jak w innych miastach. Tu nic się nie zmienia. Natomiast w innych dużych miastach droższe są: - koszt dojazdu do pracy, - ceny usług - w dużych miastach droższe - ceny mieszkań - ceny energi. Dlatego opłaca się mieszkać w Łomży :)
|
|
Jak ludzie z duzego miasta przyjadą do Łomży, to taksówką dookoła miasta karza sie wozic, bo sie dziwią ze tak tanio. Ale jak miałem kupic dziciom pod choinke prezenty po kilkadziesiąt złotych to jak kupiłem w hiper-markecie poza Łomża to zapłaciłem za 3 tyle co w Łomzy bym kupił 2. ____________________________________- ... & vice versa!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |