Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Torebki plastikowe |
Czy uważacie że wprowadzenie przez Łódź wprowadzenie zakazu używania torebek plastikowych przez sklepy jest dobrym pomysłem? W ślad za łodzianami idzie Warszawa, która również przymierza się do wprowadzenia tegoż zakazu u siebie. Może i Łomża powinna. Z jednej strony wydaje się to bardzo ciekawy pomysł. Jednak koszty pojedynczej torebki są znacznie wyższe. W zamian za to jednak dostaniemy czystsze środowisko. Z drugiej strony nie jest tak pięknie - w końcu te torebki będą z celulozy, a celuloza to nic innego jak drewno. Wtedy może pojawić problem wycinania drzew. Co Wy o tym sądzicie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Torebki plastikowe |
bardzo dobry pomysl- wroca do laski jak kiedy torby szmacianki i tyle
|
|
czekam kiedy wprowadzą zakaz korzystania z plastikowych butelek pamiętacie mleko w szkle? :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
kiernek...wszystko byloby ok, gdyby drzewa byly sadzone... za jedno drzewo np. dac dwa...tylko, ze mamy taki problem...jak wycinamy drzewa to zaraz robi sie na nim pole z kartoflami... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
ale tez mozna robic je z kukurydzy ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Jestem jak najbardziej za. Zawsze można kupić torbę wielorazowego użytku z materiału a do supermarketu zabierać wiklinowy kosz :) _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
dokladnie....kupujesz tylko raz...kazdy tak powinien robic ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
poza tym jeszcze jest makulatura - z której to właśnie robi sie szare papierowe torby... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Kefas: tylko pytanie czy wystarczy tej makulatury. Raczej więcej zużywamy niż oddajemy do makulatury.
|
|
Ja jestem za czyli przeciw! Za wprowadzeniem zakazu używania plastikowych woreczków jednorazowych a przeciw jednorazówkom!
|
|
Dodajmy do tego zakaz napoi w plastiku elmar1973
|
|
Są torby z kukurydzy, całkowicie ulegające biodegradacji z taniego; łatwego w pozyskiwaniu surowca. For "Autor: Cleric" Z tymi wiklinowymi koszami może być problem. Doskonałym materiałem do przenoszenia dużej ilości zakupów są wykonane z tektury pudełka wykorzystywane w supermarketach (do przenoszenia jakiejś partii towaru np. 30 serków waniliowych), będąc na wakacjach, nie tak daleko bo w Piszu, w markecie (jakaś zagraniczna sieć) nie dostałem żadnej reklamówki tylko taki kartonik, jaki sens pakować towar, który posiada własne opakowanie w następny plastik.
|
|
no zależy jak dla kogo ale czsami się przydają choc jestem raczej przeciwko i np jak ide kupic tylko mleko albo picie to dziękuje za torebkę i niosę w reku po co mi nieśc a pozniej to wypierdzielic bez sensu ... xD
|
|
no dokladnie... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Najpierw moze bysmy sie doczekali w Lomzy (chyba cudem) ekologicznych pojemnikow na smieci ? Dlaczego w Lomzy nadal nie widze oddzielnych kontenerow na szklo, plastik i papier? Jezeli takowe istnieja to raczej sa to przypadki sporadyczne. Pomysl z torebkami jest dobry. Oczywiscie z uwzglednieniem produktow, do ktorych przehcowywania folia jest niezbedna. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
u mnie na osiedlu są oddzielne pojemniki na: szkło, papier i plastik ;)
|
|
ale co z tego jak podjezdza jedna smieciarka i wsypuje wszystko do tego samego? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Taka sciema lomzynska -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |