Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Codziennie nowy czterowiersz masowy... :) |
Co by dzień w pracy taki szao-bury nie był... Kto zechce na spacer się ze mną przejść, Posłuchać jak szeleszczą liście pod stopami A może i.................. a nawet................ Gdy będziemy ze sobą tak zupełnie sami... ;) Pozdrawiam o poranku :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Codziennie nowy czterowiersz masowy... :) |
ty cmyk chyba podglądałeś jak szłam dzisiaj do pracy przez park... :)))
|
|
Zapach wiatru, smak pocałunku, który dostałam w prezencie wyglądaliśmy jak na rysunku palce we włosach uśmiech... wgryzam się w jesienne jabłko z przyjemnością mając pod powiekami nasz obrazek...
|
|
Przecież to jest dziewięciowiersz ;)
|
|
Szłaś przez park, hmm.... szkoda żem nie wiedział, Bo gdybym tylko.... to całą noc na ławce czekając bym siedział ;)
|
|
Siedziałbyś siedział może i chrapał i na nic poza kaszlem... załapał...
|
|
Siedziałbym samotny, w chłodny poranek wypijał kawkę z kolejnych filiżanek ustawiał je puste, jedna za drugą i myślał: 'nie przyjdzie, szkoda... no trudno' Lecz w końcu by przyszła, nadeszła, stanęła swą ciepła dłonią mej twarzy dotknęła szalem otuliła, kilka miłych słów powiedziała i razem ze sobą do pracy zabrała :)
|
|
Miły autorze tegoż wierszyka wrózka pojawia się - potem znika zostaje tylko zwykła dziewczyna o której się potem .... zapomina
|
|
Tylko smak kawy ciągle ten sam oj smak ten ja dobrze znam i wolę kochać kawy aromat niż funkcjonować niczym automat
|
|
Lecz gdyby jednak dziewczyna nie chciała to zapomniana by nie została Choć i tak iskierka ciepła, którą zasiała ciągle Ją będzie przypominała :)
|
|
Te automaty (choć nie do kawy) wcale nie są zrobione do zabawy praca - dom - praca przyznasz to sam nie ma tu miejsca dla panów i dam?
|
|
Mi nie pomoże iskierka niewielka czasami przydałaby się "Farelka"...
|
|
Praca - dom - przyjemności w weekendzik wypad w gości wizyta tu, czasami tam... życie w sam raz dla Panów i Dam :) A co do 'farelki' - toż to maszyna! A nie ma jak to... ciepła dziewczyna :)
|
|
mam pytanie podzielicie sie tym towarem co jaraliscie rano? :)
|
|
fajny towar, nazywa się PURE LOVE :))
|
|
nie zle i jest fajnie
|
|
Po południu kawa z mlekiem żebyś znowu był człowiekiem...
|
|
Być człowiekiem, trudna sprawa tu powaga, nie zabawa w każdej chwili jest wskazana zaczynając już od rana ;)
|
|
Na kolację latte z pianką i omlecik ze śmietanką wtedy czuję się spełniona kawą od rana pojona...
|
|
A ja... nadal nie mam kawy każdy ma ważniejsze sprawy... szukam, piszę, wołam, krzyczę ciągle na kubeczek liczę... :)
|
|
słabo krzyczysz drogi kolego może dlatego nie masz chcianego nie krzycz kochany do klawiatury wypełznij poza te mury zobacz jak ładnie chociaż zimnawo a ty mi tu tylko marudzisz z kawą...
|
|
a może po prostu sie umówcie:) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
no co ty, tak jest lepiej jeszcze by sie facet mnie przestraszył i zamknął w sobie....
|
|
i co tak pieprzycie te jebane wierszyki gdy ładny poranek a ja zgubił kluczyki do haty , to napewno jakis znak ze annamira ma wglowie cos nietak zycie
|
|
bo nawet małe dzieci to wiedzą że klucze nosić trzeba na sznurku, więc mi tutaj nie błyskaj wiedzą ty mały szczekaty obszczymurku
|
|
;) annamira ostatni ci sie udal ;) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Autor i dzieło spełnienia szuka, fraszka rymując słówka więc waży. Słuchacz wzbudzony analizuje, potem przyklaśnie..... lub da po twarzy.
|
|
tatiana: A po co się zaraz umawiać przecież nam się nie spieszy im wolniej, im dłużejm im częściej to serce bardziej się cieszy :) Bo tutaj nie o to chodzi by się zobaczyć na żywo lecz w zwykłym, szarym dniu być ciut szczęśliwym, szczęśliwą ;) annamira: No i wylazłem, wypełzłem lecz zmarzłem i wrócilem chociaż jak mówisz: 'tak ładnie' to tylko czas straciłem ;)
|
|
kobiety... stawiasz na piedestale niestety ja się nie mieszczę wcale musiałeś czekać w mrozie i chłodzie więc nie polegaj na tej metodzie
|
|
Skoro się na nim nie mieścisz wcale postaraj się schudnąć choć ze dwa cale wtedy się wdrapiesz lub nawet wskoczysz i patrząc z góry już nie przeoczysz mnie zziębniętego, jak sopel lodu czekającego wśród wiatru chłodu weźmiesz kubeczek, zaparzysz kaweczkę i z nią przysiądziesz na moją ławeczkę :)
|
|
No proszę teraz muszę ze sobą nosić termosik ze wrządą wodą żeby na mrozie zaparzyć kawkę patem ją Tobie serwować na ławkę? No a ponadto, to już przesada ta cała twoja o wadze rada żeby mi kazać chudnąć dwa cale kiedy mi tusza nie wadzi wcale... Tylko się wturlać na ten postument najzwyczajniej w świecie nie umiem.
|
|
Wcale nie musisz, lecz czy nie byłoby miło gdyby na przykład tak się zdarzyło że dnia pewnego, niby przypadkiem za kawy kubeczek dziękowałbym kwiatkiem? :)
|
|
Kwiatki możemy dac do lamusa możesz mi fundnąć bilet do USA?
|
|
Irlandia czy USA ważna polisa... ________ Malachit
|
|
co tam polisa słyszałam: w stanach nas grubych nie stawiają przy ścianach :))
|
|
Echh... szkoda, kiedyś w innym poście pisałaś że inne rzeczy się liczą lecz jak widać kłamałaś Bo teraz pokazałaś że tak jak inne kobiety od rzeczy duchowych Ty wolisz konkrety Trudno się mówi... biletu nie zafunduje a kwiatek, pachnący innej podaruję... :)
|
|
Zafunduj Jej bilet podaruj i cwieta nie ważne z ile to fajna kobieta... :) ________ Malachit
|
|
Wzgardziła kwiatkiem wiesz jak się czuję? Na pewno biletu nie podaruję ;)
|
|
Wróćmy do kawy moi kochani jeden mnie tutaj kwiatami mami inny mi prawi komplement ładny tylko ja nie wiem czy jest zasadny bo dobra kawa to jest podstawa oczy otwiera pomaga wstawać zanim więc zacznę o czyms rozprawiać na pierwszym miejscu jest zawsze KAWA
|
|
Lubie ja kwiaty ale w ogrodzie bez folii wstążek - te zawsze w modzie te mi najmilsze teraz nie kwitną lecz zaczną wiosną potem przeminą nikt ich nie będzie ścinał układał choć czasem zderzy się wandal co mi pod blokiem bzy chciałby skosić aż nos o zapach bzu mi się prosi taki kwiat lubie co pachnie słodko
|
|
Kawa... piszę już o niej od kilku dni i jeszcze nikt nie zrobił jej mi ;) A taki wielki apetyt mam na nią lecz widzę, że nie mam co liczyc na Panią ;)
|
|
Tak to już bywa niestety w tej kwestii nie licz na kobiety
|
|
anna mira nasznurku to mozesz trzymac ojca robic palcowe i wkladac tyłek wbolca nienadajesz sie sie do rymow , hyba piszesz je za kratką lepiej sobie wrzuc na luz bo jestes dla mnie zwykłą szmatką zycie
|
|
tak cię w domku nauczyli drogie dziecko mama z tatą? i cóz ja mogę powiedzieć na to sznurek polecam z ochotą wielką lecz z zawiązaną na końcu pętelką...
|
|
by genetycznie nie skazić rodu i się stąd pozbyć twojego smrodu finito
|
|
mija juz 13 godzina a ta suka znów zaczyyna mysli ***** ze jest elita w prawdzie rzeczy zwykłą dziwką a na sznurku to powstalas całej ŁOMZY pałki ssałas poubilas zycie dziwki takie dzis sątwe rozrywki dzis tak pieknie jest pogodnie a twoj ojciec spuszcza spodnie razem ty i twoja siorka dobieranka do rozporka ojciec super. sypne kase gdy obciagniesz moja pyte annamira contra penis jedna zdrugą niewyzyte zycie
|
|
alem się uśmiała mama ci napisała ?
|
|
pomagała zycie
|
|
właśnie widać że macie jakieś traumatyczne wspomnienia....
|
|
annamira lesbijeczka kladzie mame do łozeczka cicho szepcze"ci wylize"zdejmowana jest bluzeczka jedna drugiej pisde marszczy annamira juz ma wpaszczy wszelkie płyyny vaginowe - a to lezby piertolone zycie
|
|
W rymach zawsze bedziesz nikim gdy twoj ojciec zna twe triki ciągle tyllko sex ci wglowie wlomzy tez i w augustowie takiej dziffki żem niewidzial nawet gdy W PIS-ie zapiżdzał nadstaw dupe swego boya to wyruchne az bedzie piszczał zycie
|
|
znowu jakies wspomnienia.... małeś dzieciństwo człowieku...
|
|
Ej ty suczko idz sie je..bać czekasz na to gdzie sie sprzedac ja ci powiem dam namiary rozpruja ci dupe az ci spadna okulary jzu niemówiąc o twej siorze ktura rucha jak w horrorze gdym ją pierwszy raz wyruchal a w sluchawkach disko słuchal pomyslalem ze zle robie w czasie gdy ojciec na klopie zapierdalał cie od tyłca jak pierwszego tubylca zycie
|
|
teraz oczka wokół głowy polecam...
|
|
Moim zdaniem ty taka sucza jestes do ruchania mialem racje ze czujesz sie jak elita.. taka dziweczka zwioski. bez faceta ps.sąsiad zycie
|
|
p.s. juz niedługo
|
|
Oj ty chłopie coś przeginasz do kobiety się odzywasz troche szaczunku mimo wszystko pokaż ześ jest męzczyzną. Na lewo most, na prawo most a dołem Narew płynie ;)
|
|
do kobiet kolego szacunek mam lecz od boga dzis dostał żem znak ze to niekobieta a kawał dziweczki moge jedynie jej spuscic sie wmajteczki zycie
|
|
w swoje, jak zawsze
|
|
wierszowana rozmowa taką miłą była póki jej wulgarnośc poskudną nie zrobiła :(
|
|
co racja to racja, kłapanie dziobem jest dla niektórych celem samym w sobie czego to człowiek nie powie żeby zaistnieć...
|
|
annamira hyba dawno lodzika nierobiłas..chodz do taty zycie
|
|
skąd takie wnioski? sam idź do taty
|
|
bizmesmen@vp.pl
|
|
A ja powiem teraz tak: myślę, że to jakiś znak takie ładne popołudnie ah... jak to by było cudnie Na spacerek teraz wyjść tak przed siebie sobie iść gonić słonko, które właśnie pewnie już niedługo zaśnie Potem szybko zmrok zapadnie w sumie... może też być ładnie może nawet tak się zdarzy że ktoś... ładnie się rozmarzy Myśli najdą go bajkowe na poduszce złoży głowę cicho ziewnie, zamknie oczka i wyszepce... dobranocka :)
|
|
:))) miodzio
|
|
;)
|
|
Spać poszedłem dosyć wcześnie może też dlatego we śnie przyszła do mnie dobra wróżka do ciepłego wpełzła łóżka... Pięknie, miło, słodko było aż nad ranem się skończyło! Mam nadzieję, że i ranek będzie pełen... niespodzianek :)
|
|
Wpełzła w łózko? Tak powiadasz? Powiedz gdzie modlitwy zmawiasz by w twym łozku się znalazła Czy do łożka wchodzisz wcześnie? Wrózka była może... we śnie?
|
|
Nawet jeśli we śnie była to cudownie się sprawiła delikatne rączki miała dotykała... przytulała... Rozbudziła swym oddechem zachęciła swym uśmiechem była dzika, wprost szalona prawie tak jak moja żona ;)
|
|
Gdzież więc twoja żona była pod kołderka się schroniła baraszkowaliście więc we troje? Oj myśleć się o tym boję :)))))
|
|
Ha! nie powiem jak to było ile osób się schroniło Może dzisiaj, w środku nocy kiedy zamkniesz swoje oczy Kiedy w środku się wyciszysz wtedy w tej głebokiej ciszy Piękny rycerz Cię odwiedzi co na karym koniu siedzi I wykradnie Ciebie śpiącą pomknie na łąkę pachnącą kocyk, trawka, słodkie wino będziesz szczęsliwą dziewczyną :)
|
|
Co za piękna polska mowa co za poetyckie słowa moje słowa będą krótkie ..kto dziś ze mną pije wódkę ? ________ Malachit
|
|
Malachit, o polskiej mowie, to pisał już kiedyś ktoś, przypomnę tylko ;) Cytuję: Polska mowa... Rzecz aż nazbyt oczywista, Że jest piękną polska mowa: Jędrna, pachnąca, soczysta, Melodyjna, kolorowa. Bohaterska, gramowładna, Czysta niby błękit nieba, Mądra, zacna, miła, ładna - Ale czasem przyznać trzeba, Że ten język, najobfitszy W poetyczne różne kwiatki, W uczuć sferze pospolitszej Zdradza dziwne niedostatki. To, co ziemię w raj nam zmienia, Życia cały wdzięk stanowi, Na to - nie ma wyrażenia, O tym - w Polsce się nie mówi! Pytam tu obecne panie (by od grubszych zacząć braków): Jak mam nazwać... "obcowanie" Dwojga różnej płci Polaków? Czy "dusz bratnim pokrewieństwem" ? Czy "tarzaniem się w rozpuście" ? "Serc komunią" - czy też "świństwem" Lub czym innym w takim guście ? W archaicznym tym zamęcie, Jak ma kwitnąć szczęścia era, Gdzie zatraca się pojęcie Tam i sama rzecz umiera! Ludziom trzeba tak niewiele, By na ziemi niebo stworzyć - Lecz wykrztusić jak: "Aniele, Ja chcę z Tobą... <cudzołożyć> ?!!" Jak wyszeptać do dziewczęcia: Chcę... "pozbawić Cię dziewictwa... Nie obawiaj się poczęcia Sobie kpij z <ja-wno-grze-szni-ctwa>!!" Na wieś, gdy się człek dobędzie, Chcąc odetchnąć życiem zdrowszem, Słyszy: "Ewa, jagze bendzie Wzglendem tego co i owszem..." ? Kto to napisał? ;)
|
|
hmm... Żeleński ??, nie pamiętam. ________ Malachit
|
|
Nie, Boy ;)
|
|
tak jest! Pieśń o mowie naszej - Żeleński Boy Tadeusz Rzecz aż nazbyt oczywista, Że jest piękną polska mowa: Jędrna, pachnąca, soczysta, Melodyjna, kolorowa, Bohaterska, gromowładna, Czysta niby błękit nieba, Mądrna, zacna, miła, ładna - Ale czasem przyznać trzeba, Że ten język, najobfitszy W poetyczne różne kwiatki, W uczuć sferze pospolitszej Zdradza dziwne niedostatki; Że w podniebnej wyskości Nazbyt górnie toczy skrzydła, A nas, ludzi z krwi i kości, Poniewiera - gorzej bydła. To, co ziemię w raj nam zmienia, Życia cały wdzięk stanowi, Na to - nie ma wyrażenia, O tym - w Polsce się nie mówi! Pytam tu obecne panie (By od grubszych zacząć braków); Jak mam nazwać... "obcowanie" Dwojga różnych płci Polaków? Czy "dusz bratnich pokrwieństwem"? Czy "tarzaniem się w rozpuście"? "Serc komunią" - czy też "świństwem" Lub czym innym w takim guście? Choć poezji święci wiosnę Wieszczów naszych dzielna trójka, Polskie słownictwo miłosne Przypomina Xiędza Wujka! Dowody najoczywistsze Znajdziesz choćby w takim głupstwie, Że polskiego słowa mistrze Śnią o - "rui i porubstwie"!! W archaicznym tym zamęcie Jak ma kwitnąć szczęścia era? Gdzie zatraca się pojęcie, Tam i sama rzecz umiera! Ludziom trzeba tak niewiele, By na ziemi niebo stworzyć - Lecz wykrztusić jak: "Aniele, Ja chcę z tobą... »cudzołożyć«!!" Jak wyszeptać do dziewczęcia: "Chcę... Ťpozbawić cię dziewictwať... Nie obawiaj się »poczęcia«, Kpij sobie z »ja-wno-grze-sni-ctwa«!" Jak kusić głosem zdradzieckim, Wabić słodkich zaklęć gamą? Każdy wyraz pachnie dzieckiem, Każde słowo drze się "mamo!" Nazbyt trudno w tym dialekcie Romansowe snuć intrygi; Polak cnotę ma w respekcie Lub "tentuje" ją - na migi! Stąd, gdy w Polsce do kolacji "Płcie odmienne" siądą społem, Główna cząstka konwersacji Zwykła toczyć się pod stołem... Niech upadnie ci serweta - Człowiek oczom swym nie wierzy: Gdzie mężczyzna? Gdzie kobieta? Która noga gdzie należy? Pantofelków, butów gęstwa Fantastycznie poplątana, Stacza walki pełne męstwa: Istny Grunwald Mistrza Jana! Tak pod stołem wieczór cały Gimnastyczne trwa ćwiczenie, A przy stole - komunały O Żeromskim lub Ibsenie... Lecz najcięższą budzi troskę, Że marnieje lud nasz chwacki, Że już cichą, polską wioskę Skaził żargon literacki; Na wieś gdy się człek dobędzie, Chcąc odetchnąć życiem zdrowszem, Słyszy: "Kaśka, jagze bendzie Wzglendem tego co i owszem..." * * * * * * * * * * * * * * * * * * Widzę tu zebraną tłumnie Kapłanów sztuki elitę, Co swe kudły wnoszą dumnie Ponad rzesze pospolite. Wy! "świetlanych duchów związek", Wy! "idei stróże czystej", Wasz to jest psi obowiązek Kształcić język ten ojczysty! Skończcie wasze komedyje, Schowajcie pawie ogony, Żyjcie - czym każdy z nas żyje, Idźcie - - kochać... za miliony! Dość "nastrojów" waszych, dranie! Uczcie mówić waszych braci: To jest wasze powołanie! Od tego was naród płaci! Język nasz skarbem świętym, Nie igraszką obojętną; Nie krwią, ale atramentem Bije dzisiaj ludów tętno; Musi naprzód iść z żywemi. A nie tępić życia zaród, Soków pełnię czerpać z ziemi: Jaki język - taki naród!!! ________ Malachit
|
|
No i niech ktoś powie, że źle pisał ;)
|
|
:))
|
|
Jakoś późno się zrobiło kolejnego dnia ubyło noc otula całe miasto światła powolutku gasną Pewnie o tak późnej porze każdy ściele swoje łoże więc i ja to samo zrobię dobrej nocki życzę Tobie :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |