czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
mieszkam w Islandi

witam wszystkich forumowiczów.... Jestem w islandi od 7 miesięcy i spotkałem już cały niemal kryminał z Łomży... ta islandia to musi by niezla kryjówka... Kogo bym się nie zapytał ,to mówi "teraz Łomża rządzi polską" (w islandi oczywiście). Tylko dlaczego my tu swojego piwa nie mamy????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: mieszkam w Islandi

wpadłeś między wrony kracz tak jak one!!! Napisz sobie na plecach że nie miałeś problemów z prawem w Polsce. Może dadzą Ci podwyżkę lub lepszą pracę?? Andrzej,Tomek,Szymek pozdro.Miko też!!!

Piotrek i po jakiej jesteś szkole? co robiłeś w Polsce itp.

Piotrek a może spróbuj nawiązać kontakt z tymi /kryminailsitami /towłasną d*** uratujesz. Informacja dla Ciebie. W latach 90 Hannower byl Mekką Łomży teraz jest Reykjavik. Po co tam pojechałes? żeby kogoś opluć? jak napisałem w pierwszym poscie. Przeszkadza Ci że nie odowiednia przeszłosc???PAMIęTAJ!!!Ty tez mozesz sie......

Islandia jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kilku moich znajomych wyjechało tutaj, z pracą było dlanich różnie poprostu nikt na ich kwalifikacjach nie mógł się poznać, a tam jest OK!!!!!!!!!

"Autor: xyz cv21 (---.introlan.pl)
Data: 19-10-07 02:09

wpadłeś między wrony kracz tak jak one!!! Napisz sobie na plecach że nie miałeś problemów z prawem w Polsce. Może dadzą Ci podwyżkę lub lepszą pracę?? Andrzej,Tomek,Szymek pozdro.Miko też!!!"

No q...wa co za prymityw!

"Autor: xyz cv21 (---.introlan.pl)
Data: 19-10-07 03:05

Piotrek a może spróbuj nawiązać kontakt z tymi /kryminailsitami /towłasną d*** uratujesz. Informacja dla Ciebie. W latach 90 Hannower byl Mekką Łomży teraz jest Reykjavik. Po co tam pojechałes? żeby kogoś opluć? jak napisałem w pierwszym poscie. Przeszkadza Ci że nie odowiednia przeszłosc???PAMIęTAJ!!!Ty tez mozesz sie......"

Juz tylko czekac na nastepne posty typu "HWDP" i "Wolnosc ludziom i zlodziejom".

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

...loosac, dokładnie tak.

________
Malachit

piotrek777 możesz napisac cos na temat zarobków i co mozna zabrac ze

sobą jadąc tam ? ? ?

waldek27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

...taki mini poradnik dla Polaka emigranta :)

________
Malachit

Zaraz ktos palnie, ze azylanta politycznego ;) Bo w koncu Polska to taki rezim, ktory biednych przestepcow z Lomzy wygonil do Islandii (w zadnym wypadku nie twierdze ze wszystkie osoby ktore pojechaly do Islandii sa przestepcami)

Mój brat wyjechał do Islandii, żeby zarobić pieniądze na synka, który ma porażenie mózgowe. Nie wyrażam zgody na takie określenia w odniesieniu do Polaków pracujących w Islandii.

annamira, umiesz czytac?
"(w zadnym wypadku nie twierdze ze wszystkie osoby ktore pojechaly do Islandii sa przestepcami)"

Nie pisałam do ciebie loosac, tylko odniosłam się do tematu i pierwszej notki z postu.

to czy ja umiem czytać nie jest tak wazne jak to czy ty umiesz rozumować

"Mój brat wyjechał do Islandii, żeby zarobić pieniądze na synka, który ma porażenie mózgowe. Nie wyrażam zgody na takie określenia w odniesieniu do Polaków pracujących w Islandii.
"

A gdzie tu wskazanie na cel twojej wypowiedzi? :) Kazdy mogl poczuc sie jej odbiorca. Ehh, kobiety zawsze uwazaja, ze faceci powinni im czytac w myslach :P

Lepiej niech kobiety piszą męzczyznom co myślą, najlepiej na kartkach w okolicy biustu lub tylnych kieszeni spodni. Tak będzie najprościej - słowo pisane będzie szybciej docierało, prawda ?

Wystarczy ze w ogole zaczna jasno i precyzyjnie mowic o co im chodzi :P

ej tam, tak od razu jasno i precyzyjnie nie można, bo to będzie wyglądało na instrukcję obsługi....

to zalezy jak bardzo czegos chcesz :) -Jesli nie tak bardzo to i owszem. Masz taka gre losowa: "domysli sie czy sie nie domysli?". Ewentualne korzysci mozna czerpac z zakladow z kolezanka :)

Nie da się napisać instrukcji obsługi kobiety !!. Ona coś mówi, a za jakiś niedługi czas znowu mówi coś co przeczy temu pierwszemu. Albo mówi że będzie coś robić, a to co robi nie ma żadnego związku z tym co mówiła. Albo zakupy... no ale cały internet nie ma takiej pojemności by to opisać.

A i tak Was kochamy, jakkolwiek to niewygląda. :)

________
Malachit

no tak, najlepiej będzie z instrukcją obsługi... tu naciśnij, tu nie bo się zatnie... :))

Dziekujemy że Nas kochacie

co wcale nie znaczy że faceci są prości w obsłudze....

Juz my wiemy gdzie naciskac zeby sie zacielo ;) (np syntezator mowy ;) ) jak nacisne tu i owdzie, system dzwiekowy ulega zakloceniu ;)

Loosac... albo wasza maska odkształceniu....

No tylko was wysłać do islandi.

Sam się człowieku wyślij, dołoże Ci na priorytet.

"Autor: annamira (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 19-10-07 12:34

Loosac... albo wasza maska odkształceniu....
"

Coz cie tak zbulwersowalo? Bez takich zabiegow nie bylo by ciebie na swiecie.

....kiedy się naciśnie kobietę nie tam gdzie trzeba to mozna doznać odkształcenia maski.... zwlaszcza kiedy się ją nieprzyjemnie zaskoczy.....

co do zabiegów dotyczących przychodzenia na świat... to o czym chcialeś pomówić ???

"....kiedy się naciśnie kobietę nie tam gdzie trzeba to mozna doznać odkształcenia maski...."

To zalezy ktora kobiete i w jakich relacjach :> Ja nie probuje bez wczesniejszego uzyskania praw dostepu :P nie mialem nigdy sytuacji o jakich piszesz. To chyba problem jakichs dzieciakow macajacych dziewczyny na przerwach.

"co do zabiegów dotyczących przychodzenia na świat... to o czym chcialeś pomówić ???" no wlasnie, ze w ten sposob sie to wykonuje:

Najpierw za pomoca myszki klikasz by nawiazac polaczenie, klikasz odpowiednie linki, potem nastepuje Login, nawiazanie sesji i transmisja danych :P

W efekcie dobrej implementacji protokolow i niezakloconej transmisji danych procesy macierzyste wytwarzaja procesy potomne ;)

i TERAZ mi powiedz, że do facetów nie trzeba instrukcji obsługi....

a co ze sprawdzeniem czy jesteście kompatybilni ?

0) Trzeba wydac polecenie WHOIS, by upewnic sie, ze system docelowy jest tym oczekiwanym ;)
1) Musisz uzyskac konto uzytkownika na systemie kobieta. Aby poprawnie sie zalogowac trzeba znac login i odpowiednie haslo
2) Kiedy masz przygotowane parametry dostepu, upewnij sie jeszcze, ze wiesz jakiego protokolu uzywa system do polaczen sieciowych i na ktorym porcie ;)
3) Kiedy juz znasz wszelkie niezbedne parametry dostepu na stronie dostepowej kliknij myszka w link. Za pierwszym razem spokojnie przeczytaj caly regulamin, przewijajac go scrollem w myszce, po czym po odpowiedniej ilosci klikniec w linki nastapi otwarcie portu komunikacyjnego.
4) Kiedy juz sie zalogujesz zacznij transmisje danych.
5) Po zakonczonej transmisji upewnij sie, ze nikt nie uzyskal niepożądanego dostepu
6) Mozna sie wylogowac i zamknac system ;)

"...scroll w myszce" - genialne :D

________
Malachit

No tak, scroll jest bardzo przydatny w sieci ;)

Ja tez mieszkam w Islandii,poza Reykjawikiem.
Zajety jestem praca i mowiac krotko, gowno mnie obchodzi kto ma jaka przeszlosc.

Xmen możesz napisac cos na temat zarobków i co mozna zabrac ze

sobą jadąc do Islandii no I jeszcze jak długo jesteś już tam no i jak wogóle

jest tam możesz porównac jak gdzies byles w innym kraju ,dlatego pytam

bo wylatyje w sobotę do Reykjawiku ? ?

waldek27

Zarobisz wiecej niz w Polsce.A ile to zalezy w duzej mierze od nadgodzin.Na poczatek dostaniesz ok 10 euro.Dodaj nangodziny po ok 18 euro.
Tak jak pisze wiele zalezy od nadgodzin,ale ok2000 mozna liczyc.
Jesli przylatyjesz na Islandie to chyba ktos zalatwial tobie robote i kwatere,wiec pare dni przed wylotem powinnes znac wiecej konkretow.
pracodawca da zaliczke na przezycie wiec kasy za wiele nie bierz.Ciuchy przede wszystkim takie w ktorych bedziesz chodzil do pracy.
Na wystawe tutaj nie przyjezdzasz.Jesli jestes esteta i nastawiasz sie na ladne krajobrazy to radze zmienc kraj.Czesto pada i pizdzi lepiej niz w kieleckiem.

TAM W EURO przeciez sie nie zarabia jaki jest tam ten przelicznik na pln lub

usd czy euro

waldek27

W tej chwili przelicznik jest 86 koron na 1 euro.Takie informacje to mozesz znalesc w necie bez problemow

to ile mozna na godz zarobic i jak tam sie wogule zyje jestes sam tam i

przy czym tyrasz ? ? ?

waldek27

i jeszcze jedno od kiedy wpadaja ci nadgodziny

waldek27

" Re: mieszkam w Islandi"

Drazni mnie brak drugiego "i" na koncu nazwy tego kraju.

Od kiedy wypacaja nadgodziny?Od samego poczatku.Nie tak jak w Polsce gdy zapisywane byly w moim zakladzie "na zeszyt":)
A powazniej masz placone "osiemdziesiatki" po osmiu godzinach no i oczywiscie w soboty jesli zaklad daje taka mozliwosc.
Dlatego pytanie ile mozna zarobic jest dziwne.Tak samo jak bym zapytal ile zarabia robotnik w kraju.Szacunek przedstawilem, a reszta zalezy od indywidualnego zakladu pracy

Z tymi zarobkami to masz racje ale Islandii nie możemy porównać do Polski

dzięki za info a może jeszcze masz coś do dodania to z chęcią

wysłucham ? ? ?

waldek27

mam jeszcze jedno pytanie jak długo trwa wyrabianie papierów

waldek27

Pamietaj by zabrac ze soba trzy zdjecia,zeby nie wloczyc sie od razu po fotografach.Jedno jest dolanczane do pozwolenia na pobyt, drugie do formularza meldunkowego.Obydwa formularze dostaniesz z biura firmy.Sa one w jezyku angielskim i islandzkim, wiec bedziesz musial sobie poradzic Jesli nie znasz tych jezykow,ktos zawsze pomoze.Z trzecim zdjeciem pojdziesz do banku, gdzie wydadza tobie debetowa karte bankomatowa.
Pierwsza umowa o prace jest z regoly na rok.Tutaj sprawy papierkowe ciagna sie dosyc dlugo.Nawet 2 albo3 miesiace.Wiec tym sie nie przejmuj.

...już nie musicie mieszkać w Islandii :)

________
Malachit

Xmen czy możesz mi powiedzieć jaki profil musi być ma tych zdjęciach

waldek27

a możę masz jeszcze jakąś informacje ważną dla mnie do przekazania ? ? ?

waldek27

Waldek27 najlepiej takie zdjęcia jak do paszportu. Ze sobą na poczatek możesz wziąć kilka konserw.Nie polecam innej żywności ,bo zabiorą i jeszcze karę będziziesz musiał zapłacić. Jeśli palisz karton papierosów i oczywiście litr wódki. Niezależnie czy pijesz czy nie:) Tamtejsza jest bardzo droga i podobno niedobra. Powodzenia:)

G a z e l a

U mnie waldek 27 ,akurat w firmie mam odciagana kase na oplacenie stancji.Dopytaj sie jak to bedzie u ciebie
I jeszcze jedna rzecz.Czesto sie zdarza ze na wydruku plac jest odciagana kwota ok 10%.Jest ona gromadzona na koncie firmy i wyplacana wtedy gdy zjezdzasz na urlop.Zwroc na to uwage.Nie jest to norma,ale w wielu zakladach cos takiego istnieje , wiec nie przejmuj sie tym odliczeniem.
Zycze powodzenia...

X men i Gazela dzięki za informacje a jak macie coś jeszcze do przekazania

to czekam na info:

Gazela czy ty też przebywasz w Islandii:

waldek27

waldek27

powodzenia:o)

to ja bella:o)

witam *bella* czy ty też przebywasz w Islandii:

waldek27

nie, nie przebywam, ale wiem, gdzie to jest:))

to ja bella:o)

w usa jest lepiej

Nie, nie przebywam,ale mam tam kogoś :)

G a z e l a

dzięki wszystkom za info myśle,że będzie przydatne:

waldek27

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org