Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ulubione trunki |
Jakie są nasze ulubione trunki ?? moje: - piwo Łomża Mocne - Balsam Pomorski .... ciekawe dlaczego to się nazywa "trunki" ?, chyba od trucia. Tak siebie jak i słownego trucia.... :) ________ Malachit
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ulubione trunki |
Balsam Pomorski? Co to dokladnie jest? moje: - Tequilla - Kamikadze - Rozne mocne drinki na bazie limonki i cytrusow (cycusiów ;) ) - Oranzadki Smirnoff Ice, rowniez te mocniejsze (czarne) i Cytrynowe Bacardi - Okocim Palone - Okocim Mocne -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
- kakao
|
|
Szarlotka: setka żubrówki, sok jabłkowy, co najmniej try plasterki limonki, lód, słomka do "zabicia" limonek i zamieszania. Potem wywalasz słomkę i odkrywasz dno szklanki :)) Polecam! Nie za często, ale warto :))
|
|
nie wiesz co to balsam pomorski? Żałuj, bardzo dobre jak nie masz czym popić, można nawet z gwinta pić;) Prawie to samo co żołądkowa gorzka, tylko zamiast miodu na ziołach i dlatego tańsze POZDR
|
|
Nie wiem po co mówisz czy tańsze czy droższe. Jak dobre, to cena się nie liczy...
|
|
...dobre ! :) ________ Malachit
|
|
:] Oczywiscie zapomnialem dodac mojego ulubionego drinka: Black Russian -Dla nie znajacych angielskiego -Czarny Rosjanin (Czarny Rusek) Tylko musi byc mocno schlodzony -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
oj, stać mnie annamira na inne trunki, ja tylko wyjaśniłem różnice. A ponadto, jak wiadomo balsamem się można nacierać a żołądkowa gorzka jest oszustwem, bo jest słodka ;)
|
|
Czarny dlaczego? Do szklanki kawioru szklanka wódki?
|
|
Kiedyś w Nowogrodzie piłam kawę z torebki (capuccino) z żoładkową, barman mi zaserwował, nie powiem, nawet dobra była... Dało się przełknąć tę sztuczną piankę :))
|
|
bo sa 2 Ruski: -bialy sklad: • 50 ml wódki • 75 ml likieru khalua • 50ml mleka • kostki lodu -czarny sklad: • 50 ml wódki • 50-75 ml likieru khalua • kostki lodu Jak wykonać: Do szklanki typu oldfashioned wypełnionej lodem wlać wódkę oraz Kahluę. Zgodnie z nazwa: jeden jest bialy a drugi czarny -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Czy khalua to rosyjska nazwa? Sobie język można połamać :))
|
|
...a może bym tak zrobili jaki zlot coby trunki te nasze porównać.... :) ________ Malachit
|
|
Ja wypadam, mój limit dzienny wynosi JEDEN :))
|
|
JEDEN... co?. Litr ? ________ Malachit
|
|
jeden SZTUK :))))
|
|
Jeden sztuk skrzynkow wodki ;) -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
jeden szklanek, jedna zawartość ten szklanek
|
|
Szklanek jeden wodka zalac i ogorkiem zagryzac :) -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
uff, dobrze że nie napisałeś o "jagodziance"
|
|
szklanki są różne np. takie 0,5 litra ________ Malachit
|
|
jagodzianke rozciac na pol i przelozyc sledzikiem. Do smaku mozna dodac ketchupu i dzemu z truskawek. Wszystko zagryzc i popic szklanka spirytusu z mlekiem :) -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Kufle są większe nie o tę jagodziankę chodziło.... loosac jadłam kiedyś żabie udka domowej roboty, nie przerazisz mnie tym jadłospisem :))
|
|
Zabie udka ja rowniez jadlem -lesnej roboty -wlasnorecznie zlapane i oprawione. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Koktajl Mołotowa
|
|
Ja musiałam zjeść bo mnie kolega - kucharz dogonił. Wszyscy inni uciekli. Może jednak zacznę ćwiczyć te biegi ?
|
|
...a żaba to raczej nie owoc morza, a owoc bajora, ale nie Michała. ________ Malachit
|
|
Ośmiornicy bym nie przełknęła..... nawet z kuflem wódki :))
|
|
:] Nie wiem, ale mi to smakowalo :P troche jak kurczak albo ryba -nie pamietam dobrze -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
a mnie smakuje... ufoludek... i martwy muminek ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Ośmiornica może być i bez wódki... ________ Malachit
|
|
Najlepszy to jest zimny Browar Łomża Eksport z rana i na wieczór w większych i mniejszych ilościach!!!
|
|
NAJLEPSZE TRUNKI? kawa papieros zimne piwowszystko dobre i wszystko truje zycie
|
|
Rusłan dobrze gada, dać mu wódki ! ________ Malachit
|
|
gans, a wiec papieros to trunek ? :> -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
trunek to nietylko napoj zajrzyj do slownika bliskoznacznych zycie
|
|
Rakı Lech Z drinków too jednym z ulubionych jest "sex on the beach" winko czerwone No i likier kawowy
|
|
denaturat z woda ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
i jaki kolorek fajny ma... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
brr
|
|
Browar Łomża, drinki cytrusowe, gin
|
|
dog in the fog, likiery
|
|
dog in the fog sie zrobil dla mnie nie do wypicia...po tym jak zmienil smak... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
ja tam z rana 4 kurczaki wypijam i 4 razy do okola sklepu... jak wypije 6 to wtedy 6 razy biegam...a co, zeby bylo smiesznie ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Kurczaki się wypija ?
|
|
a co ty tylko jesz ?? xD
|
|
...nie ma to jak surowe jajko :) ________ Malachit
|
|
"Whiskacz" z lodem dobry jest,tylko trzeba poczekać,aż się lód trochę rozpuści i obniży stężenie alko,schładzając go jednocześnie,to wtedy można świetnie wyczuć prawdziwy smak whisky/ey. Dobry i sprawdzony sposób. Poza tym oczywiście wściekłe psy i numer jeden,czyli tequila + limonka + sól,choć to nieco kosztowne hehe,ale warto :) Oczywiście również browar! A jaki? To zależy... od dnia,humoru,widzimisie hehe,no ale wiadomo: Lech,Tyskie,Żywiec i oczywiście łomżyńskie.Bardzo dobry jest Pilsner Urquell i Carlsberg. Osobiście lubię od czasu do czasu wypić Porter z żywca - czarny jak heban z gęstą niczym zbitą z białek jaj pianą w kolorze ecru. Bardzo intensywny w smaku i mocny w procentach (chyba z 8% czy 9%!) i tak "gęsty",że przelewany do szklanki,aż "się ciągnie" hehe. 3 takie i po gościu :) Coś by jeszcze się znalazło,jak by pomyśleć chwilę.
|
|
Gin z toniciem...
|
|
wsciekla krowa- taka slodka... osobiscie probowalem zrobic wodke z kukulkami...rozrobilem to ze spirytusem...okazalo sie za mocne;] rozrobilem to mlekiem zageszczonym(gotowalem mleko)slodkim... bardzo dobre tylko musi sie przezrec z jakis tydzien;] ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
jeszcze u-bot krwawy muminek piwo z wkladka- bierzemy kufek, zalewamy go piwem...bierzemy 50ml kielon zalewamy wodka, wkladamy kieliszek do kufla z piwem i wypijamy:D ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Johnny Walker
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |