Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Drzewa przy Szosie Zambrowskiej |
Witam. Przeczytałem właśnie przed chwilą że wycięto drzewa przy Szosie Zambrowskiej. Chciałbym się dowiedźieć czy wszystkie. Może ktoś mi napisać?? Mam pytanie w zwiąku z drzewami. Dlaczego je ścięto?? Mam rodzinny dom w tych okolicach i zawsze kiedy przyjeżdżłem widok tych starych kasztanowców (i nie tylko) przypominał mi moje młode lata, kiedy z kumpalmi wspinaliśmy się na te drzewa ( ewntualnie kasztany na drogę rzucaliśmy :)) ) Poza tym one naprawdę były ładne i znakomicie "były wkomponowane" w tą ulicę. Komu one przeszkadzały i w jakim je celu ścięto jest dla mnie zagadką. Może ktoś mnie oświeci i mi to wytłumaczy. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Drzewa przy Szosie Zambrowskiej |
Kornik, ścięto tylko te przy przystanku autobusowym przy ulicy Rycerskiej. Zrobili to prawdopodonie żeby zrobić dobre dojście do tego przystanku.
|
|
DLA BEZPIECZĘŃSTWA. Nie rozumiem ludzi dla których względy bezpieczeństwa przeważają nad względami estetycznymi. Ludzie.
|
|
A pamiętacie jak niedawno pisaliśmy o tej manii wycinania, podcinania, ścinania drzew w Łomży? Niedługo ogolą nas z zieleni i zainstalują śmierdzące asfalty. Dlaczego nie projektyje się zabudowy tak, żeby nie niszczyć drzew? Coraz bardziej podejrzana wydaje mi się działalność architekta miejskiego! Popatrzcie na te mnożące się w mieście potworki! Czy tenże pan ma w ogóle jakąś wizję archtektoniczną miasta? Coś mi tu zalatuje stęchlizną.... Zbych
|
|
Wazniejsze bezpieczeństwo, niż wygląd.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |