Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czym jest życie... |
...i na jakiej warstwie rzeczywistości.? Czy jest jedynie realnym tu i teraz? Marerialnym pięc minut temu i za dwa lata? Czy życie jest jedynie okresem od wyjścia z łona kobiety do momentu w którym trafi nas śmierć tragiczna, lub odłączą nas od aparatury w szpitalu? Według niektórych istnieje cos więcej. Istnieje cząstka duchowa, byt niematerialny, słowo które było od początku. Wierzą, ufają iż to istnieje, choć nie wiedzą czym to jest tak naprawdę. Inni twierdzą, że życie jest pochodną istnienia, iż materia która nas otacza istnieje tylko po to bysmy mogli zaistnieć inaczej. Inaczej - nie dylko duchowo - byśmy moglu zazanć radości i trudności. Byśmy sprawdzili swoją siłę w prymitywnych warunkach. Życie, to materialne życie, jest niby poligon, sztuczne pole bitwy, na której sprawdza się moc naszego ducha. Podobno, materia to tylko ułuda. Gra Boga(-ów) - nasza gra. Czym jest życie? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czym jest życie... |
Zycie jest ciągiem sytuacji nastepujacych jedna po drugiej.
|
|
Cos co dostajesz pozniej sie w nim troszkie pomeczysz a na koncu idziesz latac z aniołkami albo z diabełkami ale to juz zalezy od tego jak sie w życiu starales:) Hoł, Hoł ,Hoł
|
|
Życie jest to jak wiadomo, choroba przenoszona drogą płciową :) Ave
|
|
Ja podziwiam ludzi którzy mają takie mądre dylematy :-D Kiedyś tak kombinowałem, kombinowałem i wykombinowałem, że lepiej nie wiedzieć :-) ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
To proste: "Życie - dynamiczny stan organizmów, przejawiajacy się ich zdolnością do wzrostu, tworzenia i odtwarzania określonych struktur, rozmnażania, reagowania na rozmaite bodźce zewnętrzne, do samoistnego ruchu i adaptacji do zmian w otoczeniu'...(Enc. Powszechna PWN) :-)) Zbych
|
|
życie jest pięeekne !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |