Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kurs przedmałżeński |
Witam Czy może ktoś z Was wie, która parafia organizuje w najbliższym czasie kurs przedmałżeński?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kurs przedmałżeński |
ja mogie Ci wszystko opowiedzieć o ślubie , po ci Ci te kursy? ___POLAK___TO___JA___
|
|
Zapytaj w centrum katolickim
|
|
Pytałam, był we wrześniu. Powiedzieli mi, że w październiku będzie w Miłosierdziu Bożym, byłam tam, a księża nic o tym nie wiedzą.
|
|
Ponownie sprawdź, na pewno odbędzie sie w Parafii pw. Miłosierdzia Bożego ul. Kard. Wyszyńskiego
|
|
Dzięki, chyba będę musiała iść do samego proboszcza, może on coś będzie wiedział. Jeszcze raz dziękuję, przejdę się do nich jeszcze raz.
|
|
kurs przedmałżeński buhahahahah- a co kiece moga wiedziec o malzenstwie- czego oni moga nauczyc??
|
|
Dziś 8-13 października o godz 17.30 właśnie w Parafii Miłosierdzia jest kurs. Początek - Rózaniec o 17.30. Msza Św. o 18.00 a po niej zapisy i I wykład. Nie przegap tej okazji.
|
|
Bardzo Ci dziękuję!!! Na pewno nie przegapię.
|
|
nie wiem po co to w ogole jest...kurs przedmalzenski i wyklady... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
kesina: Małżeństwo, i to jeszcze po kursie kościelnym, to anachroniczna instytucja. To wynalazek mężczyzny w celu zniewolenia kobiety. Jeżeli to "małżeństwo" będzie miało taki kształt, jak Ci to powiedzą na tym "kursie", będziesz zniewoloną kurą domową, uwiązaną dziećmi w domu, a Twój tzw. mąż, pozozostanie nadal, faktycznym, wolnym człowiekiem, zabezpieczonym dodatkowo, że po "ciężkiej pracy", czy po "delegacjach" ma miejsce gdzie może zawsze wypocząć przy swej niewolnicy, związanej "węzłem małżeńskim". Natomiast jeżeli byłby mocno sfrustrowany i odreagował to na twojej głowie, nie licz, że ksiądz przyjmie na niego skargę... Wolne i dobrowolne związki to wygoda i nowoczesność. rudy błazen z druhem
|
|
kresina zadała proste pytanie, ale większość nie zrozumiała... _____________________________ Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |