Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kto mi wytłumaczy? |
Witam, Jestem nowa w tym mieście i już się pogubiłam. wytłumaczcie mi proszę o co chodzi z tymi osiedlami. Mieszkam na osiedlu gdzie są takie ulice jak Korczaka, Łukasińskiego, Wesoła, Jednaczeska itd. I od kont tu mieszkam nie mam pięcia jakie to osiedle doliczyłam się 3 wersji min. Łomżyca, Nowa Łomżyca, os Młodych i jeszcze jakieś ale wypadło mi z głowy i nie wiem czy któraś jest poprawna ;D liczę że ktoś z Was mi pomoże;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kto mi wytłumaczy? |
To jest Łomżyca:) Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
To jest nowa Łomżyca. Osiedle Łomżyca jest za kosciolem na woj polskiego. osiedle mlodych jest za ul. sikorskiego.
|
|
Jak mieszkam tyle czasu w tym miejscu tak zawsze mi mówiono że to łomżyca. Nie wiem "skont" inne wersje
|
|
od kont Aaaaaaaa....
|
|
Ja na tym osiedlu mieszkalem 25lat i kazdy mowil ze to lomzyca ale w papierach jest nowa lomzyca. P.s Te osiedle powoli sie starzeje tyle juz ludzi z niego wyjechalo w swiat. A kto Pamieta moze taka spelunke na rogu lukasinskiego i pulawskiego nazywala sie pod roza czy u rozy albo bar u genka na lesnej?? Aha jeszcze byl skorpion na lipowej dobre czasy byly wtedy.
|
|
A mi kto wytlumaczy: -od jakich kont i czyich kont? I jakie sumy? :) - co to sa te "skonty" ? I po ile chodza? ;) -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Ty masz problem z Łomżą? hahaha to w wawie byś zginęła:)
|
|
koni dobrze mówi :) heh
|
|
Bardzo przepraszam za literówki i inne byki ale dopiero przyzwyczajam się do pisania po 'naszemu' jednak 13 lat poza krajem robi swoje. Darujcie i nie wtykajcie błędów ;) Ten post pisała koleżanka i pewnie nie narobiła błędów. A teraz od koleżanki mieszkam na tym osiedlu całe życie i za groma nie wiem czy to Łomżyca stara czy nowa. Ja przywykłam do określenia Łomżyca. Koniu bar nazywał się Róża ;D mieszkam ulicę dalej, Skorpion był u Zduńczyków ale jak mówisz nie ma go od lat, masz rację osiedle się starzeje ;) I nie wytykajcie dziewczynie błędów nie każdy może być polonistą ;p
|
|
Po prostu Łomżyca.
|
|
Rene23 na pulaskiego mieszkasz tak i pewnie naprzeciwko hurtowni owocow u cykaly trafilem??
|
|
Koniu pytasz rene23 jeśli tak to nie ona mieszka na strzelców kurpiowskich, a ja czyli koleżanka od postów bez 'byków i ortografów' też niedaleko ;) ( a co tak żeby było trochę niegramatycznie )
|
|
Tatiana nie mam problemu z Łomżą (jest malutka nie da się zgubić ani zabłądzić), tylko z nazwami i zwyczajami jakie tu panują. Każdy ma inną nazwę na tą samą rzecz czy miejsce, a jak się o coś zapytasz to mój ty świecie patrzą jak na głupka. Przecież skoro mieszkam tu od niedawna to chyba mam prawo nie wiedzieć tego i owego.
|
|
...chmm...ja z określeniem nowa łomżyca nigdy się nie spotkałem...odkąd pamiętam mówiono łomżyca...
|
|
w takim razie gdzie jest stara łomżyca?
|
|
Osiedle Maria ??? Koleżanko....witam, w Łomży i zapewniam maksymalnie 2 lata i wyniesiesz sie stad :) poznasz ludzi ale najpierw oni Ciebie 4lomza.pl
|
|
Stara lomzyca miesci sie w granicach ulicy Spokojnej, w prawo Piulsudzkiego potem w prawo w Poznanska i jeszcze raz w prawo w Wojska Polskiego i spowrotem do Spokojnej kolo sie zamyka i to co w srodku jest to wlasnie Stara Lomzyca. Tzn. te osiedle. Tam sa ulice np. Nowoprojektowana, Kwadratowa,Piaskowa, Wesola, Krzywa,Poprzeczna,Jasna itd.....
|
|
A nowa Lomzyca miesci sie w granicach Wesola, Strzelcow Kurpiowskich, Nowogrodzka, Sikorskiego, Wojska Polskiego. A ulice to Lesna, Lipowa, Lukasinskiego, Kurpiowska, Strazacka, Korczaka ,Harcerska ,Jednaczewska itd.....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |