Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szosa Zambrowska - budowa drogi |
Ponownie wrócil temat budowy drugiej nitki Szosy Zambrowskiej. W GW z 24 września wyczytałem, że Miasto przymierza sie do budowy drugiej nitki. Cos jednak mi nie składa sie w całość: Napisano, że potrzeba 5 300 000 zł na cała inwestycję (tylko nie wiem, czy na całą nitkę między Piłsudskiego a rondem z Sikorskiego czy między Księżnej ANny i Piłsudskiego) 1 500 000 zł prezydent pozyskał z budżetu państwa 70 000 zaoszczędzono na budowie Rycerskiej prawie 500 000 zł zabrano z inwestycji na rozbudowę WIMAKS (WiMAX) razem 2 070 000 zł Budowa do końca 2007. 1. Czy budowa obejmie całą nitkę czy krótki odcinek między Pisłudskiego a Ks. Anny? Jeśli ma być budowany krótki odcinek to ja protestuję, bo zabrano kasę z WImax. Po co komu 500 m bezuzytecznej drogi za 5 300 000 zł (koszmar)? Lepiej mieć WIMAX niż 500 m bezwartościowej drogi. Z tego co pamiętam to były problemy z wykupem gruntu, który wadzi budowie całej nitki, czyżby miasto już rozwiązało problem? Jesli tak- gratuluję!!! Wreszcie przełamano niemoc w mieście! 2. Nie zgadzają mi się kwoty, bo kosztorys opiewa na kwotę 5 300 000 zł a miasto ma nieco ponad 2 000 000 mln Czy ktokolwiek wie cokolwiek o tej sprawie? Ja jeżdżę co dzień tą drogą i z niecierpliwością czekam na drugą CAŁĄ nitkę, która usprawni wjazd do miasta od strony Starej Łomży. Boję się, że raczej jest to info przedwyborcze mające na celu podniesienie ocen obecnej władzy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szosa Zambrowska - budowa drogi |
|Boję się, że raczej jest to info przedwyborcze mające na celu podniesienie ocen obecnej władzy.| aha, bo ktos tu pisal, ze to Tusk bedac w Lomzy obiecal kase na ta droge. Taka kielbasa
|
|
a co ci za różnica 1 nitka czy 2, i tak za rondem będzie jak teraz, czyli sztuka dla sztuki. Temid
|
|
a po co ci wimaks? -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
no i ruszylo...stalo sie...pierwsze drzewa wyciete...szkoda, teraz jest tak lyso. swoja droga...mogliby na koniec posadzic kilka drzew w poblizu... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |