Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szybszy ? |
Wy odczuliście to zmianę internetu w Vectrze ? tako normalnie nic nie czuje żebym miał te 1MB . Zastanawiam się czy zmienić na IST za miesiąc czy zostać w vectrze na tym 1MB ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szybszy ? |
a co maja odczucia do rzeczywistej predkosci jest masa stronek ktore to sprawdzaja -------------------------- running with scissors
|
|
a ja czuję, że jest szybszy :) wskaźnik aż mi monitor przestawia jak otwieram 4lomza ;)
|
|
Ja niemam żadnych porblemów z vectro jaden na 256 a czesto z neta jak zassysam to nawe do 60 mam prędkość ściągania.
|
|
proste że IST to jest lepsze, to najlepszy NET jaki może być. W Łomży na bank najlepszy. Jak jesteś po LANie to filmy albo gry ściagasz z transferem po 10 mb/s :) zalezy moze i więcej. A jesli chodzi o szybkość NETa to do 8000 kbps. Nie pozdrawiam, bo po co ...
|
|
IST RLZ! %-)
|
|
nikumaty: FIZYCZNIE jest maksymalnie 8mb/s.
|
|
kuzwa mać IST w siurka leci od września kopali kabel na jantarze i do tej pory nie zrobili i nie wiadomo kiedy będzie net ;/ a bym przeszedł na IST.
|
|
ja tam miałem 1mb i teraz mam 2mb a od 23 do 10 mam 4mb :PPPP i co te marne ist podskoczy za taką kase phi... tylko te huby ich ratują! a w vectrze teraz niema co nażekac :PP wszystko cacy... bitcometrulez :D ;)
|
|
jej przeciez jest nawet napisane na stronie glownej 4lomza. Zobacz temat zalozony 6 godzin przez zapytaniem. . .
|
|
Autor: Maciek773 (---.elomza.pl) Data: 02-10-07 20:29 nikumaty: FIZYCZNIE jest maksymalnie 8mb/s. Fizycznie jest maksymalnie 7,8125 Mb/s = 8000 kbps. pamietajmy, ze MB ma 1024...a nie 1000 ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
"Autor: niekumaty_piknik (---.elomza.pl) Data: 02-10-07 20:19 proste że IST to jest lepsze, to najlepszy NET jaki może być. W Łomży na bank najlepszy. Jak jesteś po LANie to filmy albo gry ściagasz z transferem po 10 mb/s :) zalezy moze i więcej. A jesli chodzi o szybkość NETa to do 8000 kbps. Nie pozdrawiam, bo po co ... " Hahaha, co wy wiecie? IST jest przereklamowane. Obsluga pozostawia wiele do zyczenia. Uwazaja, ze jak maja pozycje to 1 klient wiecej czy mniej to zadna roznica. Tak sie sklada, ze podpisalem umowe i mialem miec publiczne IP. Niby mialem. Postawilem sobie maly serwerek www. Nagle ktoregos dnia przestal mi dzialac net. Okazalo sie ze bez ZADNEGO powiadomienia mnie zmienili mi adres IP! Jak zadzwonilem do nich, to sie tlumaczyli, ze ja tu nie mam zadnych gwarancji, bo to jest lacze domowe a nie komercyjne. Co za chamstwo! Kumplowi spalila sie sieciowka, wiec za przepisanie adresu sieciowki zaspiewali 50 zl (za wpisanie 1 parametru w konfiuguracji!). Poza tym ich tzw infrastruktura jest NIEZABEZPIECZONA przed skutkami burzy! Spalilo mi sieciowke! Kazdy profesjonalista w okablowaniu budynkow uzywa kabli ekranowanych! Ale widocznie im za drogo. Poza tym przerwy w dostawie internetu, problemy z POCZTA (jakies glupie ograniczenia), jak mam maila i chce go wyslac do kilku osob (na kilka adresow) to mi blokuje polaczenia pocztowe. Nie liczyc juz masy smieci w sieci, ktora wynika z dzialalnosci roznego rodzaju windowsowego robactwa (na szczescie mnie to nie dotyczy, mam linuxa). Skonczcie z tymi bajkami o "swietym i idealnym IST". Kazda siec ma swoje plusy i minusy. IST ma dobre lacza ale poza tym wszystkjo do d... Jak chce fakture to musze do nich latac, kto jeszcze stosuje tak stare medoty ? Ja place za wszystko przelewem. Nawet taki moloch antykliencki jak TPSA jest na tyle cywilizowany, zeby przyslac do domu fakture! IST zadowala glownie laikow. Ja na szczescie mam jeszcze inne lacza. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Hm... Mam IST... i co? Zadnych problemow z poczta, filmy w 3 minuty, piosenki w ulamki sekund, telewizja za darmo, szybki internet, bardzo mila i konkretna obsluga, bardzo naprawde bardzo zadko zdarzaja sie awarie, zadnych ograniczen w sciaganiu... i na Mazowiecka rzut beretem.... To nie jest przereklamowanie... to sa fakty... ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
hmm filmy w 3 minuty heheh opowiesz to na komendzie :D ;)
|
|
Loosac z ist korzystam od ponad roku jedyne z czym mogę się z Tobą zgodzić to to że trafiają się czasami wyłączenia Internetu na 1 godzinne max 2 ale o każdym wyłączeniu jesteśmy poinformowani. Miałem wcześniej vectre (nie potrafia dobrze zrobić telewizji a biorą się za Internet) i sieć Nord Comu co było totalną porażka.
|
|
@ loosac hehe czytam i sie smieje:D "Obsluga pozostawia wiele do zyczenia"- mnie nigdy nie olali... jak zadzwonilem , ze nie ma neta w skrzynce w piwnicy...nie cale 5 minut i juz bylo zrobione... "Kumplowi spalila sie sieciowka, wiec za przepisanie adresu sieciowki zaspiewali 50 zl"... jak ja zmienilem karte to nie placilem nic...tylko powiedzialem zeby maca(tego co ja go widze) zmienil mi go z tego co byl, na ten co podalem " problemy z POCZTA (jakies glupie ograniczenia), jak mam maila i chce go wyslac do kilku osob (na kilka adresow) to mi blokuje polaczenia pocztowe." nie wiem czy to jest wina poczty czy dostawcy... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Dostawcy: otrzymuje potem komunikat na www przy prtobie zaladowania strony internetowej, ze przekroczylem godzinny limit wysylania wiadomosci email. Aha dodam nowa sprawe: Zenujacym i kompletnie nieprofesjonalnym jest to na przyklad, ze swoje DNSy to oni chyba aktualizuja raz na rok, bo ja ponad tydzien temu dokonalem zmian w konfiguracji jednej z moich domen i u 5 roznych dostawcow (tpsa,orange,aster,plusgsm, szeptel) WSZYSTKO DZIALA JAK TRZEBA tylko oczywiscie... w IST nie. Dodam ze utrudnia mi to prace. A sciaganie filmow mnie nie interesuje. Sadzilem, ze IST to profesjonalizm i dbanie o klienta. Wlasnie widac... @ loosac hehe czytam i sie smieje:D "Obsluga pozostawia wiele do zyczenia"- mnie nigdy nie olali... jak zadzwonilem , ze nie ma neta w skrzynce w piwnicy...nie cale 5 minut i juz bylo zrobione... Jakbys dostal 1500 telefonow ze net nie dziala to pewnie ze sie spieszysz :] Jestem informatykiem zarowno z wyksztalcenia, zamilowania jak i z zawodu i wcale duzo nie wymagam od ISP. W biznesie IST w ogole nie spelniloby zadnych norm. Juz TPSA lepiej traktuje klienta. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |