środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
opłata księdza

W naszej kochanej Łomzy dzieją sie cuda nie z tej ziemi. Mama mojej koleżanki była u ksiedza - proboszcza katedry aby dostac pozwolenie na odnowienie pomnika na starym cmentarzu .Ksiądz pobiera sobie opłaty 10 % od wartosci zrobionego nowego pomnika.Czy spotkaliście sie z czymś takim ?????- niezły sposób na zarobek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: opłata księdza

nawet nie wiedzialem ze trzeba miec pozwolenie
a jak sie go nie ma to co?
wiezienie ? grzywna?

--------------------------
running with scissors

Tak, ja słyszałam o tym również w innych miejscowościach. W mojej rodzinie też odnawiano pomnik i trzeba było 10% oddać dla księdza :(

A ja nigdzie nie byłam pomnik zrobiłam i nie będę im dokładać na nowe auta ;))

Pozdrawiam

Ciekawe kiedy i ci zaczną jęczeć,że im bieda?

A ja zapłaciłem owe 10%. Proboszcz tłumaczył, że to nie dla niego. Jest administratorem cmentarza, więc musi czymś płacić za chociażby wywóz śmieci czy usuwanie drzew. Wię się dołożyłem do administrowania i by przodkom się spokojnie spoczywało.

A tak trochę z innej beczki co sądzicie o zakładach pomnikarskich w Łomży bo coś mi się zdaje że trochę przepłaciłam robiąc pomnik w firmie ŚW Anny a mam jeszcze jeden do zrobienia możecie kogoś polecić.

Pozdrawiam

za inne usługi też sobie srogo życzą :) jak komornik heh

W zeszłym roku odnawiałem pomnik dziadka, teraz już i babci. 10% od pomnika xionc pobiera. Zapłaciłem. Tylko dogadaj się z pomnikarzem, to oficjalnie będzie to niższa kwota. Ja oficjalnie zamiast 3 zapłaciłem 2 tysiące.

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

JA POLECAM DO ZROBIENIA NOWEGO POMNIKA PANA nIEDBAŁĘ Z jEDWABNEGO - POMNIKARZ. RÓŻNICA MIĘDZY ŁOMŻĄ A JEDWABNEM JEST NAWET 1000 ZŁ. rZECZ JASNA W JEDWABNEM TANIEJ :)

a na waszym miejscu kazalbym proboszczowi samemu odnowic pomnik i kazac mu dac wam te 10% ... chyba na to samo wynika?

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Cytat:

więc musi czymś płacić za chociażby wywóz śmieci czy usuwanie drzew.

Za usuwanie drzew placi sie kosmiczne sumy. Niezly biznes tam robia.

...czy ktoś by się zmartwił....................................................jakby wszyscy księdza wymówienia złożyli...tak jak w szpitalu...przecież od takiego pomnika to 20% trzeba kasować...

Niusia a gdzie ja będę jechać do Jedwabnego chciałabym w Łomży wiem że na Starej Łomży ktoś robi tanio ale nawet nie wiem gdzie ma ktoś namiary ?

Pozdrawiam

Dajcie i po 20 % jak rozumu nie macie.
Zrobic swoje, a z księdzem wcale nie dyskutować.
Niech sie gonią, niedługo będą opłaty pobierać, że święconym powietrzem oddychacie w centrum miasta . Bo pałac biskupi trzeba utrzymać .

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Jestem za
Pozdrawiam

mnie to tez wkur.......... jak idzie sie do ksiedza i trzeba za wszystko placic i to nie malo jak za slub musze oddac swoje pobory ja zapierd... przez miecha a on to bierze w godzine

I to jeszcze za co???
Namęczy sie pasibrzuch strasznie. :))))))
Po to, abyś mógł żyć zgodnie z wiarą pasibrzuch bierze szmal . :)))))

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

U księdza jak w każdej firmie. Za każdą usługe jest cennik tylko że z zawyżonymi cenami :/ TO JEST WŁASNIE POLSKA !! Sami rozpieszczamy księży a potem takie ceny i takie sytuacje gdzie trzeba zapłacić 10% od wartości pomnika :/

gonic ta czarna swolocz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org