Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wyjądujemy w wariatkowie |
Popieram pracowników szpitala jak najbardziej i doceniam ich trud codzienngo protestowania. Doprawdy świetnym pomysłem jest manifestacja przeprowadzana przy wyjących dźwiękach. Składam głebokie ukłony temu, który to wymyślił- bardzo skuteczny sposób zwrócenia na sprawę uwagi, szkoda tylko ze nieodpowiednich osób. Dzieki niej wszyscy zamieszkali w okolicach szpitala łączą sie z wami w bolu. Sąsiadka codziennie musi uspokajać swojego kilkumiesięcznego malucha,, który wystraszony waszym sygnałem alarmowym również drze sie wniebogłosy.W sobotę wszyscy ludzie pracy, którzy chcą odpocząć po ciężkim tygodniu, dziękują wam, za to że skutecznie im to uniemożliwiacie. Ludzie a może z tym sygnałem wybierzecie sie pod domy lekarzy ? To chyba byłby lepszy pomysł. Dlaczego wszyscy mieszkańcy okolic szpitala muszą cierpieć? czy nie wystarczy to że już i tak nie mamy się gdzie leczyć? a wy swoim sygnałem chcecie nas doprowadzić na oddział psychiatryczny!!!! Swoją droga ciekawe czy on tez jest wygaszony? Pozdrawiam Protestujcie jak najbardziej, bo macie rację ale wyłączcie ten cholerny sygnał!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wyjądujemy w wariatkowie |
Ty, ja rozumiem, ale wyluzuj, nie robia tego cyklicznie od 15 lat tylko teraz, w tym tygodniu, bo wazy sie ich zycie. Cisza nocna konczy sie o 6:00 rano. W pelni ich popieram, chociaz wedlug mnie, protest powinien odbywac sie ciut pozniej (np o 9:00 lub 10:00), dzieki czemu: 1. Wiecej osob mogloby sie podlaczyc pod ten protest 2. Mniej osob budziloby sie przez syreny. No ale zrobili jak zrobili. Nie robia tego systematycznie od miesiaca, a jedynie 2 dni. W poniedzialek raczej wszystko ucichnie. Albo lekarze ustapia, albo odejda, a wtedy raczej pielegniarki i reszta personelu nie bedzie miala powodow do protestu, bo odbiorcow protestu albo juz nie bedzie, albo wroca do pracy. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
UPUBLICZNIć nazwiska lekarzy-dywersantów. Nie chciałbym sie przypadkiem w przyszłości leczyć u takiego sępa konowała.
|
|
A ja uwazam, ze faktycznie taka forma prostestu jest troche nie w porzadku. To tak jak rolnicy ze swoimi blokadami drog, ile osob sie wtedy wkurzalo... Ludzie maja prawo do spokoju, tak jak pisze Dark, maja male dzieci itd... a pracownicy szpitala oczekuja, ze ci ludzie sie beda z nimi solidaryzowac? Chyba troche nieszczesliwie wymyslili ta forme.
|
|
Dran!!! Po pierwsze nikt za nas nie blokuje dróg,więc nie porownuj nas z rolnikami,manifestujemy na własnym terenie jak chcesz coś napisać to pisz z sensem.Apel do wszystkich mieszkańców Łomzy.Zamykają nam oddziały to tragedia nie tylko pracowników szpitala,ale i calego miasta.Jezeli stracimy status szpitala wojewodzkiego my ,nasze rodziny,nasze dzieci będą musiały leczyc się w najlepszym wypadku w Białymstoku czy chcecie tego???Czy chcecie aby nasze miasto zostalo zaściankiem zbywanym przez wszystkich i kazdego???Manifestacja kazdego dnia zbiorka 7.45 przed szpitalem.Zapraszamy wszystkich mieszkańców,duchownych,mlodzież pacjjetów i pracowników sł. zdrowia w tym też lekarzy tych którzy nie ulegli presji OZZL.Nie bójcie się spoleczeństwo Łomży to doceni.
|
|
UPUBLICZNIć nazwiska lekarzy-dywersantów. i co to da ? nazwiska lekarzy sa dostepne.
|
|
Cryspin daj na luz, cos sie tak oburzyl? Ja rozumiem emocje, ale daruj, uwazam ze pisze z sensem. Prownanie do rolnikow bylo w sensie utrudnien dla ogolu. Co Cie tak oburzylo? Uwazasz, ze oni nie mieli powodu protestowac? Robcie te zbiorki, protestujcie, jak najbardziej. Ja tylko rozumiem ludzi mieszkajacych w poblizu, jesli faktycznie jest tak glosno i dlatego napisalem. Mnie to nawet nie dotyczy, bo do mnie ten halas nie dociera. Ale jak komus sie budzi male dziecko z placzem, to sie nie dziw, ze sie bedzie denerwowal. Dobrze, ze walczycie o swoje, tylko sprobuj zrozumiec innych, a nie sie z gory oburzasz, bo ktos zwrocil uwage.
|
|
atbis, na jakiej podstawie sądzisz, że którykolwiek lekarz jest konowałem, znasz zaczenie tego słowa, czy używasz go w "zaczeniu potocznym" jak Przemysław Gosiewski? Uważaj, on już ma sądowy nakaz publicznego przeproszenia człoków PO za nazwanie ich grupą przestępczą, jak się później tłmaczył, użył tego terminu w "znaczeniu potocznym"!
|
|
@MP: konował - rzeczownik, rodzaj męski (1.1) pogardliwie lekarz (1.2) pot. weterynarz odmiana: (1) lp konowa|ł, ~ła, ~łowi, ~ła, ~łem, ~le, ~le; lm ~ły, ~łów, ~łom, ~łów, ~łami, ~łach, ~ły synonimy: (1.1) zobacz lekarz; (1.2) zobacz weterynarz zatkało? ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
SaneOne ale czy wiesz dlaczego jest to pogardliwe, co konkretnie oznacza, a nie kogo dotyczy? Ponawiam pytanie, na jakiej podstawie oceniacie lekarzy jako konowałów? konkrety - kto kiedy, gdzie zasłużyl namano konowała?
|
|
zapomiałam pogratulować ci SaneOne ukonczenia podstawówki - umiesz odmieniać przez przypadki - BRAWO!
|
|
Uzupełnienie do "konował" Słowo konował (nie koniował) jest znane u nas od kilku stuleci, dziś jednak rzadko je spotykamy. Jest zapożyczeniem z białoruskiego. Oznacza weterynarza, dawniej bez specjalnego nacechowania, później z odcieniem lekceważenia, nawet pogardy. W pogardliwym znaczeniu odnoszone następnie także do innych lekarzy - dziś, jeśli używane, to dla wyrażenia niechęci, pogardy i lekceważenia wobec lekarza (częściej: lekarza ludzi, nie weterynarza). W jednym z filmów z braćmi Marx w polskiej liście dialogowej użyto jednak niedawno wielokrotnie tego wyrazu w znaczeniu 'weterynarz' bez specjalnych odcieni negatywnych. Zawsze liczy się intencja, z jaką słowo zostało użyte - tu jest wysoce prawdopodobna intencja nieżyczliwa, wtedy możemy mówić o inwektywie. Wulgaryzmem zaś słowo to z pewnością nie jest. Pozdrawiam - — Jerzy Bralczyk, Uniwersytet Warszawski zródło:słownik PWN Podaje link http://slowniki.pwn.pl/poradnia/lista.php?id=1272 Ludzi którzy są zaślepieni tylko kasą i myślą o sobie inaczej nie mozna nazwać. POZDRAWIAM PRAWDZIWYCH LEKARZY Z POWOŁANIA którym też nie jest lekko, ale rozumieją obecna sytuacje i pomagają swoim pacjentom. Nienasycone konowały do Londynu zobaczymy jak posiedzi z rok to dopiero doceni pracę w POLSCE. Pozdrawiam.
|
|
w dalszym ciągu nie podajesz konkretów, co do tego kto, kiedy i w jakiej sytuacji sobie zasłużył na miano konowała. co do ostatniej mysli - podaj mi przykłady konkretnych lkarzy, którzy żałują wyjazdu do pracy w zawodzie lekarza za granicę, ilu z nich wróciło?
|
|
@MP to cytat ze słownika... nie musisz mi niczego gratulować... PS. podstawówkę ukończyłem jako najlepszy uczeń w moim roczniku... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
to widać, wiesz jak korzystać ze słownika. podziwiam i gratuluję. TAK TRZYMAJ!
|
|
p. psycholog nie przegadamy.
|
|
@MP nie wiem po co na siłę próbujesz być uszczypliwy/a ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
zonk, nie psycholog
|
|
kończę na dzisiaj, idę oglądać wiadomości (bardzo poprawne politycznie) może powiedzą coś o wrednych lekarzach
|
|
cryspin! Nie przyjde pod szpital was wesprzec poniewaz: 1. Nie znam ani jednego biednego lekarza! 2. Wasza forma protestu przypomina mi szantaz. Ludzie przyjdzie pomozcie bo zamkna nam szpital... Czy zamkna go z winy ludzi?? Pacjentow?? Czy z Waszej winy?! 3. Z wyciem syren przeniescie sie pod okna prezydenta bo zwykli ludzie ktorzy zmuszeni sa tego wysluchiwac podwyzek Wam nie dadza! 4. To ze zamykaja oddzialy tez nie jest wina pacjentow! To Wy do tego doprowadziliscie! 5. Krew mnie zalewa gdy widze w jakich domach mieszkaja nasi ubodzy lekarze i jakimi samochodami jezdza. Ja Wam absolutnie nie zaluje ale nie mowcie ze nie macie z czego zyc! 6. Ja rowniez pracuje w sluzbie zdrowia. I codziennie chodze do pracy na piechote bo nie stac mnie na samochod. Ba nie stac mnie nawet zeby zrobic prawo jazdy. Mieszkam z rodzicami bo nie stac mnie zeby cos wynajac. Nie wezme kredytu bo nie bede miala z czego go splacic. Pewnie ze przeszkadza mi ze malo zarabiam. Marze o tym by zyc jak Wy. Ale ja kocham moja prace i wszystkie te niedostatki wynagradza mi zawsze zwykle "dziekuje" czlowieka ktoremu moglam pomoc. To jest powolanie ktore podobno lekarze tez powinni miec... 7. Jezeli stwierdzilabym ze moje zarobki sa nie wystarczajace ze mam tego dosyc ze chce dostac wiecej to albo zmienilabym zawod albo otworzyla prywatny gabinet. Ale napewno nie odstawialabym takich narazajac zycie i zdrowie niewinnych ludzi. (ktorzy wam podwyzek nie dadza!) 8. W sluzbie zdrowia tak jak teraz bylo juz od bardzo dawna wiec chyba wiedzieliscie co wybieracie decydujac sie na ten zawod. To bylo powolanie tak? 9. A teraz zycze milego wieczoru przed plazma o przekatnej 1 metra... heh... Pozdrawiam ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |