Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Praca w instytucji |
Mam takie spostrzeżenie. Otóż w wielu instytucjach w Łomży występuje taki "trynd" że trzeba pokazać petentowi, kto tu rządzi. I sprawy, które można załatwić w pięć minut, są załatwiane w ciągu 1,5 h (jak nie dobę). Nie tylko w firmach państwowych. Czy nikomu nie zdarzyło się oczekiwać na zaświadczenie o zatrudnieniu lub wyskości dochodów w swojej pracy? Przecież, pomijając występujące czasami niespodziewane wypadki, dla księgowego, kadrowego czy też sekretarki to kwestia 3-4 minut. Dla mnie to jest tworzenie WRAŻENIA że ktoś jest załadowany pracą. I wtedy się ma kolejne parę minut na gadki....
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Praca w instytucji |
gtw-tomek napisał(a): > Mam takie spostrzeżenie. > Otóż w wielu instytucjach w Łomży występuje taki \"trynd\" > że trzeba pokazać petentowi, kto tu rządzi. > I sprawy, które można załatwić w pięć minut, są > załatwiane w ciągu 1,5 h (jak nie dobę). > Nie tylko w firmach państwowych. Czy nikomu nie zdarzyło się > oczekiwać na zaświadczenie o zatrudnieniu lub wyskości > dochodów w swojej pracy? > Przecież, pomijając występujące czasami niespodziewane > wypadki, dla księgowego, kadrowego czy też sekretarki to > kwestia 3-4 minut. > Ba! Bywa, że nawet i 1 minuty .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |