wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Veneda czy Fort?

Którą propozycję Wy byście wybrali. Jesteśmy mieszkańcami Łomży i okolic więc jestem ciekaw jaka oferta jest Waszym zdaniem lepsza.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Veneda czy Fort?

Najlepiej obie, a jak nie to Fort; lepsza lokalizacja, większa galeria, wreszcie fajne kino, może jakaś miła kawiarnia. Veneda za to ma fajnego inwestora :) i jest bliżej Południa

Tylko na obrzeżu... jak w normalnym cywilizowanym kraju.

Dokladnie!!!
Mimo iz nie lubie Panow ktorzy chca sie zabrac za te inwestycje i oczywiscie te plany sa nieco za mocne ale to wlasnie pomogloby sie rozwijac Łomży!!! Jest calkowicie przeciwny galerii przy 'Ambroziaku'!

Veneda!!!!!!!!!!!! lokalizacja sprawilaby ze ludzie sciagali by tam tlumami, a mieszkancy blokow z nia sasiadujacych mieliby swoje miejsce gdzie mogliby spedzic wolny czas na zakupach w kinie badz na kreglach

VENEDA - może normalne ceny i promocje - bo jak patrze na naszą galerię to ceny wyższe niż normalnie.

Fort-najbardziej realna propozycja i najciekawsza dla mieszkańców Łomży i okolic. Jeżeli chodzi o Venedę to tam chyba nie było mowy o kinie i kręglach?

to teraz ja się wypowiem. jak dla mnie Fort
raz - najbliżej. dwa - mimo gdyby połowę zrobili z tego co teraz deklarują to i tak więcej niż obiecała veneda. 3 - lokalizacja na obrzeżu miast co może spowodować rozrost miasta na boki.

JESEM ZA GALERIA FORT

Oczywiście, że FORT. Tylko taka lokalizacja jest optymalna.

Po pierwsze, bo jest z dala od sypialni Łomży.
Po drugie łatwy dojad od Ostrołęki i od Zambrowa,
Po trzecie, koncepcja z większym rozmachem, więc zatrudnienie większe
Po czwarte, to tereny naszych ludzi z Łomży, a nie obcych z Kielc.
Po piąte, nareszcie w Łomzy byłoby kino z prawdziwego zdarzenia.

hehe juz widze ten Las Vegas w Łomży.Juz dawno stala by ta Veneda juz mozna by bylo zakupy robic.A tak co minal rok moze i wiecej od Galerii Narew i zero konkretow jakie sklepy beda (np rossman deichman itp itp).Przez rok nawet terenu nikt niezabezpieczyl,zarosło bardziej chwastami niz bylo.O wale jaki poszedl z wymiana działek na bocznice niewspomne. Za rok zmienia nazwe tej galerii na Galeria Łomżyczka albo Galeria Bona a za dwa lata sprzedadza działki i tyle bedzie po galerii.Wszystkich przeciwnikow supermarketu w miescie mozna spotkac w stokrotce.Veneda byla o wiele lepszym projektem niz jest stokrotka.Ale coz....

1. VENEDA
2. FORT(d) transit, którym będę dojeżdżał do Venedy.
Marzenia, fantazja ułańska, utopia. Tyle wg mnie na temat koncepcji zagospodarowania terenów bawełny. Łatwo sprzedać społeczeństwu marzenia. Ale te plany są tak nierealne, że aż pachnie głupotą. 10 sal kinowych. A kto qźwa będzie do tych kin chodził? Emerytki? Cała młodzieź studiuje w większych miastach albo wyjechała do Irlandii. Pozostali zasuwają z buta do uczelni bo nie mają często na bilet autobusowy. W tym swoim nieudolnym fantazjowaniu autorzy zajęli nawet tereny przeznaczone na specjalną suwalską podstrefę ekonomiczną - żenada i tyle !! Oczywiście projekt dostanie ogromne brawa łomżyńskich kupców, którzy będą chcieli dzięki niemu opóźnić lub nie dopuścić do budowy VENEDY, która zagraża ich interesom.

ADALL

rzeczywiście z tymi 10 salami to totalna głupota, dobrze gdyby chociaż jedna była zapełniona na maxa wówczas można mówić o dużym sukcesie

taa. jedna a konkretna

cyt: "Radni jednomyślnie pozytywnie zaopiniowali projektu uchwały w sprawie przystąpienia do sporządzenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego Bawełny i nie wydali żadnej opinii w sprawie projektu uchwały przyjmującej zmiany „Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego miasta Łomży” dopuszczającego możliwość budowy wielkiego centrum handlowego przy skrzyżowaniu ulic Sikorskiego i Zawadzkiej".

Dokładnie tak ja napisałem kilka postów wyżej. "Obrona Częstochowy" w wykonaniu kupców. Wszyscy się zachwycali koncepcją nowego marketu. Jeżeli przyjrzymy się dokładniej wizji architektonicznej to centrum to jest wierną kopią centrum handlowego Arkadia w Warszawie.

ADALL

na www.tvlomza.pl jest material flimowy z wizualizacji ktora odbyla sie w teatrze lalek.
Wygląda bardzo imponująco :)

buehehheheh widzialem ten filmik z tv lomza.Ludzie!!bedzie kregielnia,jezioro,lodowisko,10 sal kinowych,*** hotel,biurowiec,200 mieszkan a nawet i cyrk.Jedno mnie zastanawia.Co zrobia z fadomem,cmentarzem,Mpec,EuroCash,warsztatami ZDZ,TMT ulica do Mpecu.
Jeszcze tydzien temu miala byc tam specjalna strefa ekonomiczna.

VENEDA - myślę podobnie jak ADALL, więc nie będę się powtarzał. Dodam tylko, że moim zdaniem obecni właściciele terenów na Bawełnie kupili je z myślą o późniejszym odsprzedaniu z dużym zyskiem potencjalnym inwestorom. Sami nie dysponują tak dużą kasą, żeby zrobić łomżyńskie Las Vegas, jak na prezentacji Galerii Narew. Tak na marginesie, to wątpię by znalazł się jakiś łoś, który chciałby zainwestować w podobny projekt w takiej pipidówie jak Łomża.

gc napisał(a):

>jak na prezentacji Galerii Narew.

Galerii Fort of course :)

1. Oczywiście VENEDA. Ta galeria na Bawełnie to delikatnie ujmując ściema...

2. Fort(d) Fiesta - na zakupy do Venedy.

Lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu. W myśl tego przysłowia łapmy to, co bliższe realizacji, czyli Veneda. Wydaje mi się, że Fort to tylko jakieś mrzonki miejscowych "biznesmenów"

Wszyscy o tym wiedzą, że to ściema na maxa. Dlatego też dla potrzeb biznes planu (o ile taki jest) mówi się o oddziałowywaniu obiektu (czytaj: zyskowności) na 400 tys. okolicznej ludności. Fiu, fiu,,,,,,, chyba z Ukrainy bedą przyjeżdżać na zakupy. Wiadomo, że dla biednej Łomży jest to coś na wyrost. Najśmieszniejsze w tym reportażu jest jak pan, pani XYZ mówią .......... robi wrażenie, jestem za... A w duszy myślą... jeszcze 20 lat będę sprzedawał w swoim sklepie moje spodnie. Koledzy wyżej napisali.... wiadomym, że Panowie biznesmeni chcieliby szybko się kosztem terenów Bawełny wzbogacić. Ja pytam: firma zarządzająca przyszłym centrum powstała 5 lat temu. Czym do tej pory zarządza?? Która z firm chce tam współfinansować przedsięwzięcie?? Wiem, że głupio pytam, bo zaraz część cwaniaczków krzyknie - tajemnica handlowa !!

ADALL

Zgadza się FORT to ściema, sprawdzą się słowa Kononowicza.
10 sal kinowych ????? Dla kogo ????

ADALL masz całkowitą rację.

Łomża zawsze rozwijała się dzięki handlowi, była motorem napędowym okolicznych terenów. Czasy się zmieniły, drobni kupcy to przeszłość.
VENEDA będzie już, a FORT to tylko obiecanki.

Jaką miasto wydaje sobie wizytówkę zskoro od 10 lat są plany budowy Venedy i nic się w tej sprawie dotąd nie wydarzyło przełomowego... kto przyjdzie inwestować do Łomży skoro tak podejmuje się tu decyzje!!!!!

Pewnie , że ściema .
Niech ci panowie oprócz wyroku sądowego, pokażą co do tej pory zrobili.
I niech to bedzie chociaż na 1/10 tego rozmachu.
Spekulacja działkami i nic wiecej.

Dobrze , ze nie bedzie wyrzutni rakiet kosmicznych. Bo tłum by sie zleciał z całej Polski, a może i Europy.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Do Jan_Serce
Tylko na obrzeżu... jak w normalnym cywilizowanym kraju.

i tu się nasuwa pytanie czemu Złote tarasy w Wawie postawiono w ścisłym centrum stolicy, i obecnie budowane dwa centra w Białymstoku, które są budowane na osiedlach tak jak Łomżyńska Stokrotka, jak postawią te centra w Białym to już w łomży nic nie będzie...................

Kilka razy powtarzałem wcześniej, jak zależy naszym radnym na marketach w Łomży. Oto dzisiejsze decyzje:
cyt "Przez blisko godzinę radni Łomży debatowali nad porządkiem obrad dzisiejszej sesji. Chodziło przede wszystkim o usunięcie z proponowanego porządku punktów związanych z planami budowy dwóch hipermarketów. Najpierw z wnioskiem o usunięcie punktu dotyczącego zagospodarowania terenów przy skrzyżowaniu ulic Sikorskiego i Zawadzkiej wystąpili radni związani z PiS, po czym wniosek aby skreślić także punkt dotyczący zagospodarowania Bawełny złożyli radni z klubu Samorządowe Porozumienie Łomży. Ostatecznie, pod debacie i dwóch przerwach, radni zdjęli oba punkty.

Jeżeli 80% łomżyńskiego społeczeństwa chce budowy jakiegokolwiek sklepu to pytanie brzmi: jak długo będzie nami pomiatać władza ustawodawcza ??

ADALL

ma ktoś listę kto głosował przeciwko?
po prostu nie głosować na nich i tyle. won do swoich sklepików

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org