Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Praca |
Wiersz zaproszenie do pracy Autor: Jan Głuszczuk O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy Nie jestem sknerą i zapłacę Za dobrą i wydają pracę - O bezrobotny - królu, zbawco - Chcesz mechanikiem być, sprzedawcą? Zatrudnię - chodź - zapraszam stary, Czy wolisz myć w Irlandii gary? Szukam Cię długo, od miesięcy, U obcych Ty zarobisz więcej? Mam dla Cię pracę na etacie Przerwę, gdy zechcesz przy herbacie Latem Cię schłodzę, ogrzeję w mróz Zapłacę urlop, dam na ZUS. Dam Ci praktykę oraz wiedzę, Bo w branży mojej długo siedzę. Zostaniesz na Ojczyzny łonie, Wyśpisz się co noc przy swej żonie Dam przywileje Ci na tacy - W zamian chcę tylko dobrej pracy. Czekam i czekam, a czas płynie Czy szukać mam na Ukrainie ? ![]() ________ Malachit
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Praca |
Sam se pracuj za krajową.
|
|
Malachit: super. Gdzie to wynalazłeś? Świetnie oddaje aktualną sytuację na rynku pracy w sektorze "zawodów technicznych". Zauważyłem, że jak na razie firmy ciągle nie są skłonne do znacznych podwyżek płac. Wolą ograniczać portfel zamówień z uwagi na stale ubywającą im siłę roboczą. Ciekawe, kiedy się ockną? Pozdrowienia. ADALL
|
|
porszę mi wybaczyć skojarzenie, ale kiedyś usłyszałem: "Wstaję rano, śnieg, zawieja, idą ludzie do roboty, jak to dobrze, że to nie ja."
|
|
To w wiadomościach pokazywali tego gościa co to napisał i to całkiem nie dawno. Facet nie może znaleźć pracowników i dlatego właśnie te ogłoszenie napisał do gazety. ;] ;] Dobry pomysł ;] ;]
|
|
Malachit-rewelacja!:) Poszukaj jeszcze czegoś fajnego, aż chce się pouśmiechać... ADALL-ku jeśli chodzi o tych pracodawców i pracowników to niestety są dwie strony medalu:( Ale nie będę dziś marudzić, bo słonko za oknem i tak pięknie, przyjemnie, leniwie...innym razem się posprzeczam:))) Pozdrowionka:) G a z e l a ![]()
|
|
Malachit - nawet dobre to. W takim razie nie pozostało nam, tu w Stanach, nic tylko walić zaraz na: 233 Madison Ave, NYC, NY, (to Polish Consulate - dla niewtajemniczonych) i już w kolejkę po jakąs tam vise czy coś. Tylko mówić, że tylko tak, na wycieczkę aby zwiedzić nasz kraj i nic więcej, oczywiście ..:D. A będąc taką 'udzielną' duszą, załączam jeszcze zdjęcie jak to ten lokal wygląda (to ten palacyk z podwójnym portalem na górze zdjęcia) aby było łatwiej. http://local.live.com/default.aspx?v=2&cp=qsrf7w8v1cp9&style=o&lvl=1&tilt=-90&dir=0&alt=-1000&scene=1472168&encType=1 wychu
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |