sobota, 01 marca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Praca

Wiersz zaproszenie do pracy

Autor: Jan Głuszczuk

O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy
Nie jestem sknerą i zapłacę
Za dobrą i wydają pracę -
O bezrobotny - królu, zbawco -
Chcesz mechanikiem być, sprzedawcą?

Zatrudnię - chodź - zapraszam stary,
Czy wolisz myć w Irlandii gary?
Szukam Cię długo, od miesięcy,
U obcych Ty zarobisz więcej?

Mam dla Cię pracę na etacie
Przerwę, gdy zechcesz przy herbacie
Latem Cię schłodzę, ogrzeję w mróz
Zapłacę urlop, dam na ZUS.

Dam Ci praktykę oraz wiedzę,
Bo w branży mojej długo siedzę.
Zostaniesz na Ojczyzny łonie,
Wyśpisz się co noc przy swej żonie

Dam przywileje Ci na tacy -
W zamian chcę tylko dobrej pracy.
Czekam i czekam, a czas płynie
Czy szukać mam na Ukrainie ?

________
Malachit

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Praca

Sam se pracuj za krajową.

Malachit: super. Gdzie to wynalazłeś? Świetnie oddaje aktualną sytuację na rynku pracy w sektorze "zawodów technicznych". Zauważyłem, że jak na razie firmy ciągle nie są skłonne do znacznych podwyżek płac. Wolą ograniczać portfel zamówień z uwagi na stale ubywającą im siłę roboczą. Ciekawe, kiedy się ockną? Pozdrowienia.

ADALL

porszę mi wybaczyć skojarzenie, ale kiedyś usłyszałem:

"Wstaję rano, śnieg, zawieja,
idą ludzie do roboty,
jak to dobrze, że to nie ja."

To w wiadomościach pokazywali tego gościa co to napisał i to całkiem nie dawno. Facet nie może znaleźć pracowników i dlatego właśnie te ogłoszenie napisał do gazety. ;] ;] Dobry pomysł ;]

;]

Malachit-rewelacja!:) Poszukaj jeszcze czegoś fajnego, aż chce się pouśmiechać...
ADALL-ku jeśli chodzi o tych pracodawców i pracowników to niestety są dwie strony medalu:( Ale nie będę dziś marudzić, bo słonko za oknem i tak pięknie, przyjemnie, leniwie...innym razem się posprzeczam:)))
Pozdrowionka:)

G a z e l a

Malachit - nawet dobre to.
W takim razie nie pozostało nam, tu w Stanach, nic tylko walić zaraz na: 233 Madison Ave, NYC, NY, (to Polish Consulate - dla niewtajemniczonych) i już w kolejkę po jakąs tam vise czy coś. Tylko mówić, że tylko tak, na wycieczkę aby zwiedzić nasz kraj i nic więcej, oczywiście ..:D.

A będąc taką 'udzielną' duszą, załączam jeszcze zdjęcie jak to ten lokal wygląda (to ten palacyk z podwójnym portalem na górze zdjęcia) aby było łatwiej.

http://local.live.com/default.aspx?v=2&cp=qsrf7w8v1cp9&style=o&lvl=1&tilt=-90&dir=0&alt=-1000&scene=1472168&encType=1

wychu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org