Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
MATURA |
Pytanie do wszystkich tegorocznych maturzystów: Czy w waszych szkołach dyrekcja również odmawia fakultetów z konkretnego przedmiotu, wykręcając się brakiem pieniędzy i wprowadza obowiązkowe z innych przedmiotów, które są wam zbędne?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: MATURA |
a z jakiej szkoly jestes?
|
|
Nie, u mnie tak nie ma Dowiedz sie kim jestes i pozostan soba...
|
|
http://zdammature.pl/
|
|
MasaViV nie chcę uczęszczać na korepetycję, bo szkoła jest od tego by zapewnić przygotowanie do matury. Ale widzę, że w tej, w której się uczę nie do końca tak jest :-( A te wszystkie "prywatne przygotowania do matury" to ja się na to nie piszę, już wolę sama przysiąść do książki niż... Wiem, nie będzie takiego efektu, ale w razie problemów o pomoc poproszę nauczyciela :-)
|
|
Nie pisz,że szkoła jest od tego,żeby zapewnić przygotowanie do matury bo tak nie jest :) Zalezy w jakiej szkole sie uczysz,na jakim profilu itp... W technikach głowny nacisk kładzie się na przygotowanie do egzaminu zawodowego,gdyż celem koncowym ukonczenia technikum jest zdobycie zawodu... Licea ogolnoksztalcace glownie przygotowuja do matury,a w jakim stopniu to juz zalezy od szkoly :) Przykladowo uczac sie w Wecie nie mozesz liczyc na zdanie matury na poziomie rozszezonym,gdyz realizowany jest tam poziom z zakresu podstawowego,prawda? Zamiast czepiac sie powinnas podac wiecej informacji o placowce do ktorej uczeszczasz ... ;)
|
|
Tak się składa, że jestem w liceum i wiem, że przygotowanie do matury na ogół jest z poziomu podstawowego - chyba, że jest się w klasie profilowanej, to wtedy uda się nawet przygotować do rozszerzenia. Tak się składa, że mi chodzi o samą podstawę, na którą dyrekcja nie chcę wyrazić zgody twierdząc, że nie ma na to funduszy i narzuciła obowiązkowy fakultet z innych (mi tu zbędnych przedmiotów). A fakultet powinnien mieć każdy maturzysta - niestety tak nie jest w Mechaniaku :-/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |