piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kultura w Łomży

Czy znacie jakies miejsca w Łomży godne polecenia gdzie ludzie lubiący książki mogą się spotkać i porozmawiać ??

anna

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kultura w Łomży

Nie ma takich miejsc , trzeba je sobie samemu stwarzać , we własnym gronie ,

witam

co czytasz, madaman?

kasia

Po co ludzie czytający książk mieliby rozmawiać ze sobą ??? Co łączy czytających Harlekiny z tymi, którzy czytają tego populistę P.C. ? Czy to, że ktoś czyta stawia znak równości z tym , że ktoś wierzy ??? I nie ważne, że spotkają się razem wierzący w Allaha z wierzącymi w Boga chrześcijan i z wierzącymi gusła - to że wierzą w cokolwiek powinno ich łączyć- tak jak tych czytających cokolwiek...

A ja trztymam strone madaman , lubie ksiażkę i obstaje przy swoim , sami musimy tworzyć miejca gdzie ksiega otworzy sie na ludzi

kultura w Łomży jest taka, jacy są Łomżanie. Ale nie ma co ęczeć, trzeba zaksać rękawy i się brać do pracy.... no i nie dajmy sie zarzucić byle czym....

ja tam uważam, że nie ma co popadać w przesadę narzekając na mieszkańców Łomży. jacy są, Koszmitka? mało 'kulturalni'? patrzmy na siebie jacy sami jesteśmy, spotykajmy się z ludźmi z którymi możemy porozmawiać o sowich zainteresowaniach, chodźmy sobie do kina, mamy super teatr a w nim jeszcze lepszych aktorów, dlaczego nie wybierzemy się tam czasem? mniej narzekania, więcej działania ;))

pozdr.

Oj, dziewczyno, problemy z czytaniem ze zrozumieniem widać masz...
Ale już jak mnie skusiłaś do komentarza: do kina do Ostrołeki jeżdżę, bo u nas można odcisków na d..pie dostać no i można tam znależć wszystko oprócz czystości i ja nie narzekam babo na kulture i jej brak, ale nawołuję do działania.. ;-) i dla informacji: ja sie właśnie spotykam i mam z kim i oczym pogadac.... a tak na marginesie to pogadać można z kazdym, jeśli się jest inteligentnym w każdym człowieku mozna znaleźć coś wspaniałego!! Z każdym da sie porozmawiać, ale i tak postuluję, co by nas chłam nie zatopił w swych wysokich falach... amen
no i pzodrawiam gorąco....

kultura w lomzy - jest jak jest czyli kino (nedzne), teatr LiA (sredni), kilka lepszych amatorskich grup teatralnych (Teatr produkcyjny, Czarny teatr).

Spragnionym kultury polecam Tumult (nastepny weekend) - to akurat kategoria teatr.

Ci ktorzy narzekaja na brak mozliwosci porozmawiania o ksiazkach itp. polecam jakies forum lubujace sie w tych tematach. Sam osobiscie nie mam takich problemow bo duzo czytam (ksiazek i komiksow), mam wielu znajomych ktorzy robia to samo, poza tym ucze sie w na tyle 'ukulturalnionej' szkole ze pogawedki o komiksach, ksiazkach, teatrze i filmie przeprowadzam praktycznie codziennie.

salut

-----------------------------------
Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.

Koszmitka, nie rób z tego tematu kolejnej bzdurnej wymiany zdań, polegającej na obrażaniu innych ludzi, nie ważne w jak 'kulturalny' sposób to robisz. nie denerwuj się, szkoda zdrowia ;)

pozdr.

kaschia alez zapewniam Ciebie, że nie mam na celu obrazania nikogo. Jedynie zwracam Ci uwagę skoro na mnie napadasz, ale widac, to ponad Twoje sily i nie mozesz i nie mozesz pojac. Jak podrosniesz, zmadrzejesz, to bedzie LUX, trzymam kciuki... papa

a ja w kalendarzu 4lomza znalazłem informację, o spotkaniu z autorką książek Hanną Kowalewską. Dla kogoś kto czyta, to chyba dobra wiadomość.
16.04, jeśli to kogoś interesuje. Pozdrawiam

moja propozycja:

http://www.mdk.4lomza.pl/index.php?k=15

co do Ciebie, Koszmitka, to pozwól, że nie będę tego komentować, no może się tylko trochę pośmieję ;))

pozdr.

zaczęłam ten temat bo chciałam sprawdzić czy wśród odbiorców tego forum jest znany "Salon Literacki" którey prowadze juz prawie 3 lata
Jak widać z powyższych wypowiedzi nikt o nim nic nie wie w tym "wirtualnym " świecie.
Spotkania odbywają sie w każdy pierwszy czwartek miesiąca o godzinie
20tej na ulicy Makowa 26.
Spoatkamy się tam aby poznac bliżej ludzi tworzących :literatow .malarzy ,muzyków.Ludzi o znanych nazwiskach i zupełnych debiutantów czy amatorów
Wśród gosci którzy już moj salon odwiedzili
byli m.in. Alekasander Małachowski ,Kinga Dunin ,Kazimiera Szczuka ,
Józef Baran
i łomzyńscy twórcy Henryk Gała, Roman Gedrowicz ,Jarosław Choromański
a z plastykow Ivajła Switajewska .Teresa Adamowska, Przemysław Karwowski i fotografików Gabor Lorinczy, Leszek Truskolaski .
Teraz na scianach salonu wisza piekne zdjecie Jerzego Chaberka
ktory był gosciem w kwietniu.
W maju mam nadzieję gościc Włodzimierza Pawluczuka autora ostatnio wydanej książki "Judasz" którą polecam.

anna

oj nie jest to do końca prawda . Salon ten znam i jestem czasami za posrednicwem telewizji Łomza jego no może nie gosciem a obserwatorem. Przyznam ,ze do tej pory nei znałem jego lokalizacji. Ale teraz już wiem.

Ja nie pisze ,nie maluje, nie gram ale uczestnicze w życiu więc moze kiedys i ja zostanę zaproszony.

Pozdrawiam i życze dalszych salonowych spotkań. Pasja

Pasja

O spotkaniach salonowych słyszeli już w Łomży chyba wszyscy, ale czy wszyscy mogą pojawiać się na salonach?
Czy wystarczy chęć szczera? Pozdrawiam serdecznie!

---
PGG

Wszyscy ,którzy maja ochote na spotkania sa u mnie zawsze mile widziani .
Zapraszam serdecznie i tych co uczestnicza w zyciu i tych co mają chec szczera :-) i kazdego kto chcialby pokazac to co tworzy .
Moze w kameralnej atmosferze mego domu latwiej o debiut ?
W każdy pierwszy czwartek miesiąca o godzinie 20 tej
ul.Makowa 26
Jesli macie szanowni uczesnicy forum jakies ciekawe pomysly to prosze sie nimi ze mna podzielic.Moze zrobimy spotkanie "aktywnych na forum "? :-)

anna

A ja lekko odbiję od tematu.

To prawda, że w Łomży jest jakiś klub mangowy, czy coś w tym guście?

Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej
(Nie mylić z Wielką Polską :-)
WWW.WIELKA.NET

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org