Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kultura w Łomży |
Czy znacie jakies miejsca w Łomży godne polecenia gdzie ludzie lubiący książki mogą się spotkać i porozmawiać ?? anna
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kultura w Łomży |
Nie ma takich miejsc , trzeba je sobie samemu stwarzać , we własnym gronie ,
|
|
witam co czytasz, madaman? kasia
|
|
Po co ludzie czytający książk mieliby rozmawiać ze sobą ??? Co łączy czytających Harlekiny z tymi, którzy czytają tego populistę P.C. ? Czy to, że ktoś czyta stawia znak równości z tym , że ktoś wierzy ??? I nie ważne, że spotkają się razem wierzący w Allaha z wierzącymi w Boga chrześcijan i z wierzącymi gusła - to że wierzą w cokolwiek powinno ich łączyć- tak jak tych czytających cokolwiek...
|
|
A ja trztymam strone madaman , lubie ksiażkę i obstaje przy swoim , sami musimy tworzyć miejca gdzie ksiega otworzy sie na ludzi
|
|
kultura w Łomży jest taka, jacy są Łomżanie. Ale nie ma co ęczeć, trzeba zaksać rękawy i się brać do pracy.... no i nie dajmy sie zarzucić byle czym....
|
|
ja tam uważam, że nie ma co popadać w przesadę narzekając na mieszkańców Łomży. jacy są, Koszmitka? mało 'kulturalni'? patrzmy na siebie jacy sami jesteśmy, spotykajmy się z ludźmi z którymi możemy porozmawiać o sowich zainteresowaniach, chodźmy sobie do kina, mamy super teatr a w nim jeszcze lepszych aktorów, dlaczego nie wybierzemy się tam czasem? mniej narzekania, więcej działania ;)) pozdr.
|
|
Oj, dziewczyno, problemy z czytaniem ze zrozumieniem widać masz... Ale już jak mnie skusiłaś do komentarza: do kina do Ostrołeki jeżdżę, bo u nas można odcisków na d..pie dostać no i można tam znależć wszystko oprócz czystości i ja nie narzekam babo na kulture i jej brak, ale nawołuję do działania.. ;-) i dla informacji: ja sie właśnie spotykam i mam z kim i oczym pogadac.... a tak na marginesie to pogadać można z kazdym, jeśli się jest inteligentnym w każdym człowieku mozna znaleźć coś wspaniałego!! Z każdym da sie porozmawiać, ale i tak postuluję, co by nas chłam nie zatopił w swych wysokich falach... amen no i pzodrawiam gorąco....
|
|
kultura w lomzy - jest jak jest czyli kino (nedzne), teatr LiA (sredni), kilka lepszych amatorskich grup teatralnych (Teatr produkcyjny, Czarny teatr). Spragnionym kultury polecam Tumult (nastepny weekend) - to akurat kategoria teatr. Ci ktorzy narzekaja na brak mozliwosci porozmawiania o ksiazkach itp. polecam jakies forum lubujace sie w tych tematach. Sam osobiscie nie mam takich problemow bo duzo czytam (ksiazek i komiksow), mam wielu znajomych ktorzy robia to samo, poza tym ucze sie w na tyle 'ukulturalnionej' szkole ze pogawedki o komiksach, ksiazkach, teatrze i filmie przeprowadzam praktycznie codziennie. salut ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
Koszmitka, nie rób z tego tematu kolejnej bzdurnej wymiany zdań, polegającej na obrażaniu innych ludzi, nie ważne w jak 'kulturalny' sposób to robisz. nie denerwuj się, szkoda zdrowia ;) pozdr.
|
|
kaschia alez zapewniam Ciebie, że nie mam na celu obrazania nikogo. Jedynie zwracam Ci uwagę skoro na mnie napadasz, ale widac, to ponad Twoje sily i nie mozesz i nie mozesz pojac. Jak podrosniesz, zmadrzejesz, to bedzie LUX, trzymam kciuki... papa
|
|
a ja w kalendarzu 4lomza znalazłem informację, o spotkaniu z autorką książek Hanną Kowalewską. Dla kogoś kto czyta, to chyba dobra wiadomość. 16.04, jeśli to kogoś interesuje. Pozdrawiam
|
|
moja propozycja: http://www.mdk.4lomza.pl/index.php?k=15 co do Ciebie, Koszmitka, to pozwól, że nie będę tego komentować, no może się tylko trochę pośmieję ;)) pozdr.
|
|
zaczęłam ten temat bo chciałam sprawdzić czy wśród odbiorców tego forum jest znany "Salon Literacki" którey prowadze juz prawie 3 lata Jak widać z powyższych wypowiedzi nikt o nim nic nie wie w tym "wirtualnym " świecie. Spotkania odbywają sie w każdy pierwszy czwartek miesiąca o godzinie 20tej na ulicy Makowa 26. Spoatkamy się tam aby poznac bliżej ludzi tworzących :literatow .malarzy ,muzyków.Ludzi o znanych nazwiskach i zupełnych debiutantów czy amatorów Wśród gosci którzy już moj salon odwiedzili byli m.in. Alekasander Małachowski ,Kinga Dunin ,Kazimiera Szczuka , Józef Baran i łomzyńscy twórcy Henryk Gała, Roman Gedrowicz ,Jarosław Choromański a z plastykow Ivajła Switajewska .Teresa Adamowska, Przemysław Karwowski i fotografików Gabor Lorinczy, Leszek Truskolaski . Teraz na scianach salonu wisza piekne zdjecie Jerzego Chaberka ktory był gosciem w kwietniu. W maju mam nadzieję gościc Włodzimierza Pawluczuka autora ostatnio wydanej książki "Judasz" którą polecam. anna
|
|
oj nie jest to do końca prawda . Salon ten znam i jestem czasami za posrednicwem telewizji Łomza jego no może nie gosciem a obserwatorem. Przyznam ,ze do tej pory nei znałem jego lokalizacji. Ale teraz już wiem. Ja nie pisze ,nie maluje, nie gram ale uczestnicze w życiu więc moze kiedys i ja zostanę zaproszony. Pozdrawiam i życze dalszych salonowych spotkań. Pasja Pasja
|
|
O spotkaniach salonowych słyszeli już w Łomży chyba wszyscy, ale czy wszyscy mogą pojawiać się na salonach? Czy wystarczy chęć szczera? Pozdrawiam serdecznie! --- PGG
|
|
Wszyscy ,którzy maja ochote na spotkania sa u mnie zawsze mile widziani . Zapraszam serdecznie i tych co uczestnicza w zyciu i tych co mają chec szczera :-) i kazdego kto chcialby pokazac to co tworzy . Moze w kameralnej atmosferze mego domu latwiej o debiut ? W każdy pierwszy czwartek miesiąca o godzinie 20 tej ul.Makowa 26 Jesli macie szanowni uczesnicy forum jakies ciekawe pomysly to prosze sie nimi ze mna podzielic.Moze zrobimy spotkanie "aktywnych na forum "? :-) anna
|
|
A ja lekko odbiję od tematu. To prawda, że w Łomży jest jakiś klub mangowy, czy coś w tym guście? ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |