Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Świat się zmienia |
Świat się zmienia!! I to jednak na lepsze. Wracam do tematu szkoły - moi mili - wszak zacząl się jednak rok szkolny:). Dziś dzieci i rodzice odbierali mundurki szkolne - obserowałam młodzież - jak do tego podchodzi. Uczniowie zakładali je od razu i... wędrowali uśmiechnięci w mundurkach z logo szkoły.....do domu:) - to był ciekawy i miły widok. Po mundurkowych atrakcjach - czekało nas - rodziców - zebranie szkolne - wiecie jak to lubimy. szłam z nastawiem- będzie: na to tyle, a na to tyle.... I tu znów miła niespodzianka - gdyż zamiast tego - usłyszeliśmy - co oferuje szkoła, w czym nam - rodzicom może pomóc. Na koniec zaś zostaliśmy poczęstowani smakołykami kuchni szkolnej - aby móc spróbować tego - co jedzą nasze dzieci w ramach obiadów szkolnych. Narobię Wam ochoty - były; pierożki z kapustą i grzybami, z mięskiem, z serem, truskawkami - oj aż trudno wyliczyć potrawy- przy tym pięknie podane - i b. smaczne!! I co Wy na to? Więc znów szkoła nas rodziców zaskoczyła - i to miło. Zgadnijcie - które to gimnazjum? Jak podam nr - to znów mi ktoś zarzuci reklamę - a to nie o to chodzi. Nauczmy się dostrzegać - to co dobre, miłe - a nie wyłacznie narzekać:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Świat się zmienia |
To chyba żyje na innym świecie. Bo ja nie widziałem żadnego uśmiechniętego z powodu tego, że trzeba teraz nosić mundurki, owszem widziałem uśmiech ale ironiczny, wręcz wyśmiewający ten kabaret z mundurkami, odchodzi jeden minister, przychodzi drugi, sami nauczyciele niewiedzą jak to dalej będzie, a nawet rodzice tych uczniów uważają to za śmiech na sali.
|
|
pfff. usmiech z powodów mundurków ?? żal !!!
|
|
[]-[]
|
|
tyle dzieci w polsce cierpi z powodu glodu w szkole i ludzie nie potrafia dofinansowac im obiadu w stolowce( czesto jedynego posilku dla dziecka) a tu rodzicow czestuje sie pierożkami z mięskiem lub truskaweczkami... kobieto pomysl zanim cokolwiek napiszesz! z czego sie tu cieszyc??! moze ty zaobserwowalas jakis pozytywny akcent ale uwierz mi ŚWIAT SIE NIE ZMIENIŁ.. "Walczmy z alkoholizmem!!!Pijmy więc więcej aby inni mieli mniej!!"
|
|
[]-[]
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |