sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
karta graficzna

Zna ktoś sie dobrze na kartach graficznych bo kupiłem na allegro 6600gt
http://www.allegro.pl/item239345706__nvidia_gigabyte6600_gt_128mb_gwarbox_.html
i nie wiem czy to poleci na mojej płycie ECS K7VTA3 V6 ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: karta graficzna

Powinno chodzić płyta ma AGPx4 a karta x4 i x8, także nie powinno być konfliktu, sprawdź zainstaluj - spróbuj ściągnąć najnowsze sterowniki ze strony producenta, bo te sprzedawane wraz z grafa często powodują konflikty sprzętowe .

Zerknij jakims programem jakie masz wejście w płycie głównej i jakie jest w tej karcie i będziesz wiedział.

AGPx4

Witam!

Karta ta powinna działać na tej płycie. Musisz jednak mieć dosyć mocny zasilacz w kompie min. "prawdziwe" 350 W a najlepiej jakiś dobry 400 W. Chodzi o to, że karty AGP tego typu są dosyć wydajne i wymagają dodatkowego zasilania do stabilnej pracy. Jak obejrzysz ją sobie, to znajdziesz na niej czarne gniazdo w które wkłada się białą wtyczkę zasilania taką samą jak do twardziela czy CD/DVD. Patrząc na kartę od strony wentylatorka gniazdo jest na prawo z brzegu, między kondensatorami. Powinieneś mieć jakąś wolną wtyczkę w zasilaczu. Jak nie masz, to możesz użyć rozdzielacza - można kupić w sklepie komputerowym albo na Allegro.

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy!

Franio

[]-[]

mam jakis ibox 400w kupiłem w expercie chyba za 70 czy 80 zl

Powinno wystarczyć. Dobrze zrobisz jeśli po zainstalowaniu karty w systemie odpalisz w celu jej przetestowania jakiegoś benchmarka np. 3DMark03 lub 05. Najlepiej puścić go w pętli kilka razy. W czasie tego testu możesz poobserwować czy nie ma jakiś defektów w wyświetlanym obrazie tzw. artefaktów (kolorowe kwadraciki, linie, trójkąty itp). Jednocześnie nie powinno być żadnych "zwisów" systemu. Po prostu powinno wszystko działać "w kółko" aż sam przerwiesz. Zawsze tak robię przy zmianie karty graficznej aby upewnić się, że system pracuje stabilnie i grafa jest OK.

Pozdrawiam.

karta juz jest działa dzieki wszystkim ,a 3DMarka zaraz odpala jak sciagne

[]-[]

[]-[]

Osobiście polecam radeony - są wydajniejsze.

mi tam 6600GT bardzo dobrze działa carbon max detale

Damian14 to jeszcze zalezy o jakich Radeonach mowisz i do jakich kart GF chcesz je porownywac... Z tych najswiezszych to GF wypadaja lepiej.

Kamillo akurat Carbon to gra o niskich wymaganiach :) Ale jesli chodzi o starsze karty, to 6600 jest calkiem calkiem.

[]-[]

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org