sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Budowa dróg - Szosa zambrowska

WItam

Jako codziennie korzystający chciałbym dowiedzieć sie kiedy ruszy budowa drugiej nitki SZZ?
Na poczatku wakacji Urząd Miasta z radością obwieścił, że ma drobne na budowę drogi (premier Kaczyński przesunał środki z rezerwy celowej - tak mówił podczas spotkania na Sadowej)
Budowa miała ruszyć z miejsca, ale ja nic nie zauważyłem.
Czyżbym coś przeoczył?
dmk

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Budowa dróg - Szosa zambrowska

Ja proponuję jeszcze kilka rond, bo stanowczo ich za mało jest.

Łomża, miasto tysiąca rond i jednej drogi ;)

Pojebało ich z tymi rondami

Niedługo będziemy jeźczić robiąc całyczas ósemki LoL

Ronda są potrzebne ze względu na ich niewatpliwe bezpieczeństwo. Dzięki rondom łatwiej jest włączyć się do ruchu, a kolizje zmniejszyły się prawie do zera.

Niestety wielu kierowców nie radzi sobie z poruszaniem się po rondzie i szybkim, bezpiecznym wjeżdźaniu i zjeżdżaniu z ronda. Widzę to codziennie, gdy jakiś niedzielny kierowca mając puste rondo staje i zastanawia się czy ma jechać, czy może się zdrzemnąć. Przez takich od razu robią się zatory i korki.

Ronda do doskonały sposób na bezpieczną jazdę po mieście, oczywiście lepszym rozwiązaniem jest skrzyżowanie bezkolizyjne, lub takie jakie jest na Legionów i Sikorskiego, ale są to astronomiczne koszty, więc możemy o tym nawet nie wspominać.

zgadzam sie z weiśminem. Ronda sa bardzo bezpieczne i co z tego ze jest ich tyle ? Chciałem poruszyc inna kwestie. Na co w tym miejscu rondo ?! Nie maja juz co z pieniedzmi robic ? Jesli tyle miejsc gdzie moim zdaniem bardziej przypadły by sie roboty drogowe. Chociazby: ulica Zawadzka (przy dojezdzaniu do Sikorskiego) ulica Polowa przy dojezdzaniu do Aleji Legionow, Łąkowa, droga do lasku jednaczewskiego, przypało by sie tez wymienic nawierznie na Przykoszarowej, Piłsudskiego (szczegolnie przy alkocholach swiata) czy ulica Senatorska. Jakie sa jeszcze waszym zdaniem ulice do Remontu, poprawy w naszym miescie ?

Przestańcie , od tych rond się w głowie kręci . Stop rondom , zanim sledzie będa sie z nas nabijac .

___POLAK___TO___JA___

Zurcio. rondo na zawadzkiej jest budowane w ramach ofsetu przez market na gorce przy kosciele tak ze zadego romontu by sie za ta kase nie zrobilo, a ronod w tym miescu jest idelanym rozwiazaniem dla mieszkanicow przyleglych osiedli. ja zaoszczedze na tym ok 500-700 zl rocznie bo nie bede musial objezdzac prusa i zawracac na zawdzkiej. niby taki niewielki odcinek, a w ciagu roku troche kilometrow tam sie nadkladalo.

powinna być hłosta dla tych wszystkich ślimaków którzy nie dają kierunków przy zjeżdzaniu z ronda, strasznie mnie to wkur.............

a podwójna dla tych co tak zjeżdżają z wewnętrznego pasa i na dodatek nie wiedzą do czego służą lusterka boczne;/ normalnie szok

bigi2004

bad_day rondo na zawadzkiej jest bardzooooo potrzebne ale my nie mowilismy o zawadzkiej tylko o szosie zambrowskiej po tam chyba chca tez rondo robic (przy skrzyzowaniu z pilsudskiego) myle sie ?

Autor: bigi2004 (---.techtel.pl)
Data: 03-09-07 13:54

a podwójna dla tych co tak zjeżdżają z wewnętrznego pasa i na dodatek nie wiedzą do czego służą lusterka boczne;/ normalnie szok

bigi2004

a najwieksze baty powinni zbierac ci co chca jechac w lewo albo zawracac a jada zewnetrznym pasem, bardziej przeboleje zjezdzanie z wew niz ta jazde zew. pasem

A byliście w Ostrołęce? Widzieliście ile tam rond? Naliczyłem 8, a chyba nie wszystkie widziałem. Jeżdżę trochę po tym mieście i jestem zadowolony, wszędzie łatwo włączyć się do ruchu, jest bezpiecznie.A u nas raptem czwarte budują, a już według was to dużo. Chyba, że chcecie jeździć z kosmicznymi prędkościami, ale to właśnie was mają powstrzymywać ronda od ułańskich zapędów.

antyred ty to chyba wiecej po tej Ostrołece jezdzisz niz po Lomzy bo te budowane na zawadzkiej bedzie 7 rondem w naszym miescie (tyle naliczyłem moze jest wiecej) a nie 4 :P ale zgadzam sie ze stwierdzeniem ze ronda sa bezpieczne i latwo właczyc sie do ruchu.

Sorki jest juz 7 rond w naszym miesce te bedzie 8.

te przy teatrze liczycie jako 2?, ja bym liczył na 1,5
a jak policzyć piątnice to jeszcze jedno dojdzie

:-C

Zurcio. ja nic nie slyszalem o tym ze tam ma byc rondo;/ w sumie przy wiekszosci skrzyzowan dwupasmowek robi sie ronda lub swiatla wiec wszystko jest mozliwe. ja tam jestem zwolennikiem rond tak ze mi zadne nie przeszkadza:)

Szanowni Jejmoście. Osoba o nicku: dmk zapytała o losy modernizacji w postaci drugiego pasma Szosy Zambrowskiej. 17 osób, jak zwykle na tym forum, obwieściło subiektywne opinie zupełnie nie związane z tematem. Nikt nie odpowiedział lub nawet nie próbował nawiązać do zapowiedzi UM. Jako, że urodziłem się na tej ulicy a słynne rondo zajęło miejsce mojego rodzinnego domu czuję się upoważniony aby wezwać do refleksji. "Jeżeli ktoś pyta- a możemy pomóc, odpowiadajmy, jeżeli nie - to nie zabierajmy głosu nic nie wnosząc do tematu postu".

Pozdrowienia.

ADALL

Z remontem szosy zambrowskiej jest problem, bo wszystkie prace w mieście w tym zakresie wykonuje jedna firma i się nie wyrabia z robotą.
I tłumaczyć chyba nie trzeba drogie misiaczki dlaczego ta i tylko ta firma :))))

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Dlatego zapewne, że Ustawa Prawo Zamówień Publicznych jest gniotem, która zamiast sprzyjać równej konkurencji doprowadza do sytuacji kuriozalnych. Niektóre firmy mają już wręcz akademicki sposób na wygranie każdego przetargu. I nie należy tu winić władze samorządowe. Ustawa tak po prostu ma !!

Pozdrowienia.

ADALL

Jasne , nalezy winic babcie klozetowe.
To pewnie one do "grubych Ryśków" i "najlepszych płatników" wydzwaniają.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

[]-[]

Aaaaaa zapomniałem: tez i chodzą:)))))))))))))))

To czemu remont drogi ''61'' jest budowana przez warszawskie i lokalne firmy ? a nie tylko przez jedną firmę lokalną ? wiadomo to powino być tak samo u nas .

Adall przecież Ci wyjaśnił. :))))))))
Tam pewnie inna ustawa obowiazuje , a u nas inna. :)))))))
Tutaj mają "akademickie" sposoby , a tam nie. :)))))))

wg mnie słowa krytyki nie powinny iść w kierunku budowy rond, a raczej do tych maleńkich rondeczek gdzie jest ogromny ruch (np. ul. poznańska-wojska polskiego)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org