Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gimnazjum dla syna:) |
Jutro zaczyna się rok szkolny - a wielu uczniów (i rodziców:) ) stoi nadal przed dylematem - jaka szkoła - lub czy dobrze wybraliśmy! Miałam ten sam problem - dość długo przyglądałąm się i ... nie ukrywam rejestrowałam fakty z poszczególnych szkół (głośne problemy z uczniami :)Sama byłam zaskoczona - bo najlepiej wypadło Gimnazjum nr 3!! Przyjrzałam się bliżej tej szkole. Niewielka - ładnie położona. Liczba klas nieduża - a to pociąga za soba brak anonimowości wśród uczniów i nauczycieli. Porozmawiałam z rodzicami mającymi tam dzieci - nie spotkałam negatywnego zdania na temat zarówno poziomu nauki, nauczycieli czy bezpieczeństwa. Mój syn po tych argumentach - sam się przekonał do tej szkoły. Ba - namówił nawet swego kolegę - będzie mu łatwiej rozpoczynać rok szkolny w nowej placówce. Odwiedził wcześniej szkołę - i co ważne - nie był w drzwiach potraktowany jak intruz który przeszkadza w czasie remontu. Wręcz przeciwnie - o wszystkim go poinformowano, pokazano gdzie znajdują się ważne punkty szkolne (biblioteka, sala gimn., pok. nauczycielski), to go utwierdziło w słusznym wyborze. Życzę każdemu z Was razem i osobno - zadowolenia z wyboru szkoły :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gimnazjum dla syna:) |
pfff gdzie najblizej tam sie idzie xD "Walczmy z alkoholizmem!!!Pijmy więc więcej aby inni mieli mniej!!"
|
|
hmm ja uczyłem sie w pg3 dwa lata temu i szkoła taka ze az żal było odejsc.ludzie jak najbardzije wporządku miła atmosfera poźniej azteskniłem w liceum xD kadra nauczuciele wszytscy spoko i wogole umozna sie dogadac.szkoła niew\ielka i cacy dalatego bo przynajmnije takiej chołoty niema.polecam na stoProcent xD
|
|
Gimnazjum to jeszcze nie szkola ktora ma tak wielki wplyw na poziom ksztalcenia w przyszlosci... Juz prawdziwego wyboru dokonuje sie wybierajac szkole srednia,a jeszcze bardziej studia... Oczywiscie wazne,zeby uczen dobrze czul sie w szkole i żeby panowała tam dobra atmosfera itp tak wiec najlepiej wyslac dziecko do gimnazjum w poblizu miejsca zamieszkania z racji,że bedzie chodził razem ze znajomymi ;) matka2005 wszystko jeszcze przed Wami :D Zobaczysz co bedzie po skonczeniu gimnazjum albo szkoly sredniej... wtedy dopiero zaczynają sie życiowe dylematy! ha Pozdrawiam
|
|
Reklama
|
|
Nie można złego słowa powiedziec o PG3 :) Pozdrawiam nauczycieli :)
|
|
dla mnie to jest chore. Jak to rodzic wybiera za dziecko szkołe. Starzy chcą zrobić z dzieciaka geniusza i pchają ich do załatwianych szkół. Nauka nie jest na siłe, chce sie uczyć to ucz. Uczeń powinien sam sobie wybrać szkołę do której ma uczęszcząć i dalej sie kształcić, jeśli ma na to chęci. A w przypadku gimnazjum to nie ma co rozkminiać, czy gimnazjum dobre czy złe. Gimnazjum jak gimnazjum wszystkie takie same. Przy wybieraniu liceum to już inna sprawa. Ja wybrałem sam sobie szkołe, rodzic nawet się nie wtrącali. I nikomu dupy nie lizałem by sie dostać do wybranej szkoły jak to robią niektórzy rodzice. Bez odbioru, niepozdrawiam, bo temat do dupy !!!
|
|
hehe popieram niekumatego:) a jeśli Matka 2005 chce dobrej matury z polaka dla syna to polecam sie na przyszlosc:) po co ma sie chlopina wysilac:) jak zalatwiac to zalatwiac do konca:) bigi2004
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |