sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Stary cmentarz!

Czy ktoś widział jak wyglada nasz łomżyński "Stary cmentarz" przy ulicy Kopernika?! Jest mi wstyd za ludzi którzy odpowiedzialni sa za jego stan. Jeden z najstarszych cmentarzy w Polsce a jest w tragicznym zaniedbanym stanie: brak porzadnych alejek, wszystko pozarastane trawą i zielskiem, potłuczone tablice na czesci nagrobkow, a nad glowami setki niepotrzebnych starych drzew z ktorych korzyść czerpia tylko stada wron na ktorych maja gniazda. Na co ida pieniadze zbierane co roku podczas swieta zmarlych, bo niewierze ze tylko na renowacje czesc starych nagrobkow i figur???!!!WSTYD

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Stary cmentarz!

kemil610 jak widac umiesz dostrzegac tylko same negatywy =/ i to jest wstyd. to ze sa gniazda a alejki pozarastaty- tu masz racje. jednak widac gdzie pieniadze zostaly wykorzystane na renowacje

kacperek89 ale ogólnie nie widać żeby coś się zmieniło...(jak w całym mieście)

gólnie nie widać żeby coś się zmieniło...(jak w całym mieście)

hahahaha

Drogi robią! :D

dlatego że jest stary to i zaniedbany :D:D

Idźcie do Proboszcza i zapytajcie. To cmentarz parafii św. Michała Archanioła (Katedra).

tyku: niezgodzę się z Tobą. Według mnie widać i to spore zmiany. Łomża przestaje być szarym miasteczkiem.

popr: nie zgodzę

a odnośnie cmentarza: Moim zdaniem ten cmentarz jest bardzo piękny. Zgadzam się że jest wiele uliczek brudnych ale widać też sporo odreastaurowanych pomników. Nie ma co ukrywać że jest to bardzo droga inwestycja i zapewne z tej zbiórki starcza na odnowienie około 5 grobów. Cieszę się że jest ktoś kto o to dba i stara się coś robić a nie tylko krytykować. Jeśli uważasz że jest tam brudno to czemu nie przyjdziesz, sam nie posprzątasz? Ucząc się kiedyś w Ekkonomie brałem udział w sprzątaniu cmentarza i grobów bez opieki (takowe szkoła co roku organizuje w październiku) i widziałem że jest przy tym sporo pracy.

kolejna osoba, ktorej drzewa przeszkadzaja. A na wrony trzeba wiatrowki

[]-[]

[]-[]

[]-[]

Drzewa dodają charakteru.

nie mów,że nic sie nie robi na naszym starym cmentarzu. Widziałeś może kaplicę cmentarną wewnątrz, wiesz ile tam poszło pracy i kasy. A alejki jeszcze niedawno były całe w błocie, teraz możesz suchą nogą przejść, przynajmniej głównymi alejkami. Zostało wykonanych wiele, wiele prac, których nie dostrzegasz.

[]-[]

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org