sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
FESTYN :)

slyszal ktos cos o odpuscie w parafi NMPczestochowskiej przy poznanskiej ??? podobno ma byc jakis festyn i pokaz ogni sztucznych na koniec, a w miedzy czasie koncert rosiewicza ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: FESTYN :)

wczoraj jechalem poznansko to roztawiali scene to chyba cos tam bedzie

podobno 10-cio lecie parafi

To 10-lecie parafii. Już coś się dzieje. Stoją stragany z badziewiem jak na wiejskim odpuście i kilka dużych reklam pewnej firmy z branży mięsnej. Scena też już jest gotowa. Parę minut temu przeprowadzali próbę dźwięku. Też słyszałem, że ma wystąpić A. Rosiewicz ale szczegółów nie znam.

A co ty masz do zarzucenia wiejskim odpustom,? byłeś że krytykujesz? a propo to twoi rodzice , to gdzie mieszkali ? Pozdrawiam wszystkich mieszczuchów.

Nie mam nic przeciwko wiejskim odpustom. Byłem nie raz na czymś takim, więc mam porównanie. Zapraszam Cię na ul. Poznańską. Wpadnij, zobacz, zrób zdjęcia. A potem jedź do pierwszej lepszej wiejskiej parafii na odpust i będziesz miał porównanie. Założę się o co chcesz, że nie będzie żadnej różnicy. To już taka polska tradycja, że z religijnego święta robi się jarmark. A łomżyniakiem jestem od urodzenia, tak jak mój ojciec i dziadek. Tu chodziłem do szkoły, tu mieszkam i pracuję

Rosiewicz wystąpi wieczorem

Prawdopodobnie przed Rosiewiczem ma grać zajebisty zespół z Łomży.Nazywają sie Holywater.Byłam kiedyś na ich koncercie było super!!!

Rosiewicz będzie od 20 do 21 a potem sztuczne ognie.

no to juz nie maja na co pieniedzy wydawac... wydali by je lepiej na jakiej kolonie dla dzieci biednych a NIE JAKIES PIER DOLONE OGNIE SZTUCZNE ... CO TO MA BYC ??

PIE_RDOLONA CZARNA MAFIA !!!!!!!!!!

KOSCIOL OPODATKOWAC !!!! A KSIEZY ZLUSTROWAC !!!!

To może na kolonie dla Ciebie, co? Nie załapałeś się i teraz bulwers...

Parafia chciała uświęcić 10lecie parafi i chwała im za to ;). Na kolonie na pewno coś przekazali. Nie samym chlebem człowiek żyje...

...

ale powiedz mi na h uj komu sztuczne opgnie?? moim skromnym zdaniem jest to wyrzucenie pieniedzy w bloto, huk, blysk i pare stowek poszlo sie je bac ... bez sensu najmniejszego

:)

to jakaś masakra jest....

masakra bedzie jak proboszcz dostanie swistakiem w beret ;PP

fajny festyn dawno nie bylo tak w Łomzy zeby na imprezie grill darmowy był :) można było podjeść do syta:) kto nie był niech żałuje :)

...cala rodzinke nakarmic :D

Impreza na medal. Super.

bylem, impreza super:) godna polecenia zaden tam "wiejski odpust"tylko dobra zabawa i ciekawie uczczona rocznica oby tak czesciej moze by sie cos dzialo ...

i jak zwykle znajdzie sie pare osob co by to oni zrobili z cudzymi pieniedzmi... a bo to sie ognie nie podobaja, a bo to mozna na kolonie poslac , a bo to tamto... sramto ...gon sie ty kasy nie dalas i nia nie rzadzilas tylko bys uwagii zwracala a tu byli sponsorzy, ofiarodawcy, ktorzy z dobrego serca przeznaczyli kase na co chcieli ich kasa ich decyzja......... a na kolonie jakos parafia tez znajduje pieniadze i pewnie ty i tak nie dajesz :P bo poco skoro mozna tylko brac :P zal takich ludzi .....

moze bys czasem pomyslal /pomyslala(FIN) ze jednak te "glupie ognie sztuczne" takze ciesza dzieci , bo one czesto nawet na darmowe kolonie jechac nie moga a na festyn przy parafii moga przysc cos zobaczyc pobawic sie posmiac....narzekac narzekac, narzekac -twoja dewiza

moze przestanmy korzystac z elektrycznosci bez niej tez przezyjemy i kase zamiast za prad na kolonie :P albo chodzmy tylko pieszo po co komu samochod przeciez Bog dal nogi a kase za auto i paliwo (oplaty ) przeznaczmy na biednych ....

GRATULUJE parafii NMP czestochowskiej za przygotowanie wspanialej imprezy, podziekujmy za trud i prace ludzi ktorzy to szystko przygotowali

a idzcie wy w pi zdu !!!!

w kilku słowach - fajna, rodzinna atmosfera

Pozdrowienia dla Organizatorów

sam idz w PIZ du FIN bo racji nie masz :P ...

Przecież Kościół organizuje klonie dla biednych dzieci!!!Z całej diecezji łomżyńskiej!! Wiem, bo sama byłam jako wychowawca i uwierzcie mi-większość dzieci była za darmo,pozostałe płaciły symboliczne kwoty.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org