Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Fotograf mody |
Czy jest w Łomży jakiś dobry fotograf który dobrze robi zdjęcia np: do portfolio modelek? Słyszałam że jest jakiś pan Serafiński, który robi świetne zdjęcia zarówno ślubne jak i portretowe.Słyszałyście coś może na ten temat ? ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Fotograf mody |
pawel wądołowski ? pawel@cbtr.pl
|
|
Nie słyszałem o żadnym tam Panu Sefarińskim. Nie umiem robić ani zdjęć ślubnych ani portretowych. Za to robię doskonałe zdjęcia młodym modelkom do portfolio. Nie umiem się reklamować, Ty robisz to doskonale. Daj namiary, zbierz koleżanki to zrobię za jednym razem Wam wszystkim. Kasa z góry bo cyfrówka trochę kosztuje a na razie jeszcze nie mam aparatu. Pozdrowienia. ADALL
|
|
Katrin dobrze słyszałaś ...podam ci namiary na jego stronę www.serafinski.com . Osobiście nie znam nikogo tu w naszym regionie kto robi takie foty jak on... jestem jaki jestem
|
|
Najlepsze foty Foto Gabs
|
|
Serafiński rzeczywiście jest super. Zna się na tym co robi.
|
|
Terrorysta ma rację, jak chcesz foty , to tylko w Foto Gabs- Stary Rynek. A jak chcesz zaliczyć super sesję , to też by się "ktoś" znalazł , ale nie w Gabsach:)))))) " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
"Gabs" zatrzymał się w miejscu kilka dobrych lat temu.Widziałem zdjęcia zrobione mojej znajomej - wyszła jakby miała z trzydzieści kilka lat- w rzeczywistości mając chyba 19.Wspomniany Serafiński chyba w tym roku zrobił tej samej osobie zdjęcia, wyszła czarująco ...Naprawdę polecam tego fotografa, zna się na rzeczy ... jestem jaki jestem
|
|
to zalezy kto tej twojej kolezance robil zdjecia?
|
|
Gabsy byli ok ale 10 lat temu ________ Malachit
|
|
terrorysta : Kto by nie robił mówimy o firmie Gabs...
|
|
A ja polecam "Partnera" - zawsze byłem zadowolony z ich usług. Zbych
|
|
a ja polecam siebie, mam taki aparcik, wystarczy kupić flm, kilkadziesiąt baterii i zdjęcią będą git. :)
|
|
Zapytaj się straży miejskiej oni robią najlepsze zdjęcia :D:P
|
|
a mi ta wyglada na reklame :D
|
|
bo katrina to córka pana serafńskiego. :) dziwne, że nie słyszała o tatusiu.
|
|
No prosze ile dziewczynek mamy na forum: Cytat: Zdaje sie, ze autorka tematu pytala o zdanie plec zenska. No ale moze chlopaki czuja sie kobieco.
|
|
Witam Nazywam się Zbysio Serafiński czy jakoś tak ;P Słyszał ktoś może ... bo ponoć jest w Łomży zajebisty fotograf. Serafiński czy jakoś tak. Robi cudne zdjęcia naj naj najlepsze na świecie. Poprostu muszę dostać jego namiary. ( PROSZĘ ZOSTAWIĆ NA FORUM TO INNYM SIE PRZYDA ;) ;D
|
|
Brawo Camel !!!! Pierdoły piszą. Gabsów, to inni muszą lata świetlne gonić, Foto geje też. Znam się troszkę na tym, znam . Widziałem troszkę, widziałem. :))))))))))) " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
A ja polecam sam siebie :), link do mojej strony poniżej :)
|
|
Kurcze aż sobie przejrzałem dokładnie obie galerie czyli uwielbianych Gabsów i pana Serafińskiego. Przejrzałem sobie również forum ślubne i zobaczyłem że ktoś kto tu musi gonić lata świetlne to właśnie zakłady typu Gabs.Zresztą zobaczcie galerię plenerową studia Gabs... to rzeczywiście mój sąsiad takie foteczki trzaska jak ma dobrą wenę ;) Jak będę brał ślub to na pewno wiem do kogo się zgłoszę ... Ps.: Aha pan Serafiński nie ma córki więc domysły autoreklamy są bardzo chybione. Widząc poziom zdjęć tego fotografa nie trzeba robić sobie reklamy na forum łomżyńskim.Panie Camel i kulig litości ... jestem jaki jestem
|
|
TSA miło jest , ze tak sądzisz o sąsiedzie swoim. Umówcie sie na butlę, to trzepnie Ci sesję za darmochę - wtedy będzie boski. W tematach w których nie masz pojęcia się nie wypowiadaj. Pan Serafiński sam pisze, na swojej stronie, że prygodę zaczął w 2004 roku. Podejrzewam, że po 2004 nie miał więcej sesji zdjeciowych niż Foto Gabs warsztatów zdjęciowych z czołowymi fotografami z Polski i Europy do 2004 roku. Jakbyś nie kumał , to napisze prościej nie zrobił więcej ślubów w swojej karierze niż Foto Gabsy zaliczyli szkoleń.(o sesjach z litości nie wspomnę) Ogladałem zdjęcia ładne jak wszystkie ślubne.:))))) Aha i drażni mnie jak fachowcy wypisują hasła wytrychy typu: " to nie sprzęt , a człowiek zdjęcia robi"- jasne i dopuść tego typu fachowców do swojego najnowszego auta z młotkiem i przecinakiem. Litość TSA 777, to zachowaj dla siebie, bo jesteś ignorantem. Jak chcesz się dowiedzieć na jakim poziomie pracują w Foto Gabs, to zapytaj kogo chcesz z branży fotograficznej w Polsce Płn-wsch. Zapytaj też o sąsiada, a najlepiej jakbyś pokazał im prace. " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" Masz rację kulig. Zerknij przy okazji na stronę www.crodo.pl . Fotograf ten zaczął również na przełomie 2003/2004, nie miał szkoleń ani warsztatów itp.Zerknij na reportaż w jego wykonaniu i porównaj do jakości reportaży z zakładów foto. A co do sprzętu to co ci z aparatu za 20tyś złotych jak nie masz oka i wyczucia ... Myślę że teraz przyznasz rację ze to nie sprzęt robi zdjęcia ;) jestem jaki jestem
|
|
TSA 777 zapamietaj sobie , bo nie będę powtarzał: jakość zdjęć jest funkcją kasy jaką wydasz. Nie masz pojęcia o sprzęcie i jakości,( tak jak większość). Z fotografią jest tak, że jakości nie wszyscy widza, bo to jak z dobrym winem złapiesz smak i pozostaje na całe życie. Po to aby zarejestrować Staśka i Zdziśka wystarczy byle jaki sprzęt. Aby napić się wina wystarczy wino sophia, też wino i po co droższe jak i po sophii będzie szumiało w głowie.:)))))))) Dla pewnej grupy ludzi takie czarowanie i zaklinanie tematu, jak Ty to robisz jest śmieszne. Ponieważ, widoczną przewagę techniczną, jak i wieloletnie doświadczenie zastępujesz subiektywnym swoim odczuciem. Masz do tego prawo. Sąsiad czy znajomy , może podobac Ci się z wielu powodów. Mozesz sie też upierać, ze sąsiadka z naprzeciwka jest najlepsza laską na świecie. :)))))))) Uwierz mi nie mam grama tłuszczu z tego, że bronię Gabsów, ale znajomość tej branży mam rozległą i wieloletnią. I ta znajomość nie pozwala mi przejść obojetnie obok takich dyrdymał. cyt.:"A co do sprzętu to co ci z aparatu za 20tyś złotych jak nie masz oka i wyczucia ..." ;)))))))))) A co z tego, że masz oko i wyczucie jak nie masz sprzętu, albo jest podłej jakości. To uważasz , ze braki techniczne sprzętu nadrobisz pracą nóg?? Uważasz , ze Gabsy nie maja wyczucia lub oka?? Zwracasz uwagę na aparat, a innego równie potrzebnego sprzętu nie znasz?? Jak będziesz robił fotki słabym sprzętem , to nigdy nie zrozumiesz o co chodzi w fotografi. Słaby sprzęt uśrednia nastawy, a dobry pozwala na precyzyjną regulację i im wyższej jakości sprzęt, tym te regulacje bardziej precyzyjne. Kolego nie wystarczy kupić aparat, trzy lata popstrykać i tworzyć takie legendy i bajki. Naprawdę nie ma o czym dyskutować VW Golf to nie bolid z Formuły 1, nawet jakby kierowca się tak starał, że aż w portki narobi. Przy czym "gólf" jak i jego kierowca może się wielu osobom podobać. :)))))) Kończę dyskusję w tym temacie i nie chcę abyś na podstawie mojej wypowiedzi zmieniał zdanie, niech sąsiad Ci się podoba.:)))))) Ja swoje wiem, ty swoje wiesz. Ja wiem , ze im więcej sie wie w jakimś temacie tym wiecej człowiek ma pokory. I niestety pewnych zagadnień nie przeskoczy się tak łatwo. " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Ale się rozpisałeś i jak wynika z postu zupełnie nie na temat. Mówisz i piszesz tak jak wielu teoretyków( sam też się zaliczam do tej grupy). Koleżanka spytała się o kogoś kto robi przyzwoite zdjęcia w podlaskim i widząc zdjęcia zaproponowałem człowieka który widząc recenzje jego prac na różnych forach fotograficznych robi to na naprawdę przyzwoitym poziomie. Ty zaś z kolei opowiadasz o zakładzie foto tak dokładnie i dając takie argumenty jakbyś tam pracował albo ktoś z Twojej rodziny. Ani jednym słowem nie podważyłem fachowości zakładu Gabs ale to co piszesz można przeczytać przede wszystkim na forum miłośników Canona lub Nikona, gdzie każdy podnieca się coraz lepszym sprzętem ... zaglądasz na stronę i zastanawiasz się gdzie efekty tego cudownego sprzętu :) Czyli dalej jestem zdania że nie sposób mieć dobry sprzęt ale trzeba umieć wykorzystać jego wszystkie zalety! Bo aparat nie skomponuje ci zdjęcia ani sam nie wyzwoli migawki w najodpowiedniejszym momencie tylko człowiek który go trzyma ...
|
|
Dostałem przed chwilą link od mojej kuzynki i chyba trzeba zabrać głos ;) Otóż panowie i panie o gustach się nie dyskutuje, to po pierwsze... Po drugie wszyscy mają rację ;) A po trzecie zapraszam do swoich prac a nie do opisu jakim sprzętem je robię i jakich to kursów i warsztatów nie skończyłem ;) Pozdrawiam Studio Fotografii i Wizażu SeravArt
|
|
cyt."Mówisz i piszesz tak jak wielu teoretyków( sam też się zaliczam do tej grupy)." Sam też się zaliczam?? i nick Monia ts ?? No cóz określ się lepiej , wygodniej bedzie pisać.:)))))))) Mój ostatni post dotyczył TSA 777 i jego super kolesia, a nie fotografi mody. Wcześniej na główne pytanie odpowiedziałem, że Gabsy i zostałem skrytykowany przez TSA 777. Moje posty więc są odpowiedzią na krytykę. Z Gabsami oprócz znajomości nic mnie nie łączy. Czytaj cały temat, a nie ostatni tylko post :))) Skupiam się na sprzęcie ????:))) Bo fotografia po wielkiej części, to zagadnienie techniczne , a nie czary mary. Potrzebny jest bardzo dobry sprzęt, wiedza, wyczucie oraz plastyczne spojrzenie fotografa :))))) Musi byc komplet. Skąd wam po głowie wiecznie chodzi, że te czynniki nie muszą współistnieć . To mają do siebie amatorzy, że braki nadrabiaja ideologia . Zgadzam się , ze trudno jest dyskutować o guście. Ale jakość , to można zmierzyc zobaczyć . Ale nie wszyscy ja widzą i nie wszyscy ja zobaczą, ze względu na brak kontaktu z tą jakością. Obiektywnie rzecz ujmując.:))))) Naprawde jakość , to nalezy zobaczyć. Pomysł i co autor miał na mysli??? - to juz inna bajka. A to, że coś się podoba i to może jeszcze masom.he h ehe Disco Polo - tez jest fajne. Efekt finalny w równym stopniu zależy od człowieka jak i od aparatu. A w przypadku fotografi mody, to jeszcze bardziej od sprzetu. W fotografi reportazowej , to, aby było zdjęcie w odpowiednim miejscu i momencie zrobione, nad jakoscią nikt się nie zastanawia . Ale w przypadku mody, katalogu to musi byc jakość, nie żartuj sobie. Rzuć jeszcze jedna teorię golasów, że te wszystkie drogie sprzęty to dla snobów. I rób zdjecia aparatem otworkowym, cholernie są plastyczne. Można bedzie do zdjecia książkę dopisać. :)))) Znam bardzo, znanego fotografa z Białegostoku, który opowiadał, że zdjecia robi Kijewem, a tak naprawdę , to nikt nie wiedział , ze ma jeszcze Hasselblada. O innych zdjeciach opowiadał , ze Smieną pstryknął . :)))) Ja jego rozumiem, on zarabiał na tym kasę i dlatego tak twierdził. I też rozpowszechniał takie pomysły, że jak ktoś się zna , to i Smieną zrobi, a jak się nie zna, to i Leica nie pomoże. To jest prawda -zgadzam się z nim. Zapominał tylko dodać co bedzie, jak człowiek będzie się znał i będzie miał Canona, Nikona, Leicę czy Hasselblada :))))))) ( w przypadku Canona i Nikona myślę o profesjonalnych aparatach i obiektywach, a nie szeroko rozpowszechnionych amatorskich) Jeżeli chcesz fajnego fotografa mody i nie koniecznie musi być z Łomży, to najbliżej w Grajewie AZ Foto Studio.(jak nie wyjechał do USA) Sympatyczny gość Adam ma na imię. " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |