Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
grzyby |
Witam Czy może ktoś potwierdzic informację o pojawieniu sie grzybów. Gdzie najlepiej sie na nie wybrać. W zeszłym roku jeżdziłem na grzby w okolice Nowogrodu i Dobregolasu. Czy byliscie tam ostatnio? Warto tam pojechać?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: grzyby |
w tamtym roku zbierałem w okolicach Przytuł-Las. Było bardzo dużo grzybów. Sporo prawdziwków oraz kań
|
|
Na grzyby można sie wybrać do lasu w okolicach Motyki. Są tam niezłe
|
|
najlepsze grzyby to wygrzybki, bardzo smaczne
|
|
najlepsze to papierzaki:) bigi2004
|
|
motek i masz dobre miejsce też tam jeżdzę.
|
|
Ja wlasnie wczoraj wrocilem z wsi obok nowogrodu. Nie polecam tam jechac ,chyba ze bardzo dobrze znasz las. Trzeba miec miejsca w ktorych rosna zawsze gryby. Jesli nie znasz takich miejsc nic nie znajdziesz :/ Ja znalazlem jedna gaske :D Jestem z niej bardzo dumny :P Niee no tak powaznie to: nie znasz bardzo dobrze tamtejszych lasow - nie jedz.
|
|
W zeszłym roku grzyby były wszędzie. A w tym trzeba poszukać niestety:) G a z e l a
|
|
Mysle, ze niedlugo grzyby sie pojawia, bo teraz jest pogoda taka deszczowa i w miare sloneczna, co sprzyja grzybkom. Moze zaczna rosnac :D
|
|
a gdzie mozna znalezc kozaka??
|
|
kozaka jak kozaka dobre miejsce na trufle.....to by było opłacalne
|
|
...pisali na Onecie o miejscu na trufle... ale ja wolę tradycyjne grzybki, nie dla opłacalności ale dla samej przyjemności przebywania w lesie z miłą mi osobą... :) A grzybki już są jakby co... ________ Malachit
|
|
TAK PO TYCH POSTACH POJECHALIŚMY NA GRZYBY ALE WRÓCILIŚMY BEZ PSA.:( JEŻELI PRZYPADKIEM KTOŚ Z WAS BĘDZIE W LASACH PRZY JURKACH I ZOBACZY WILCZASTEGO HUSKY/ALASKANA BARDZO PROSZE O KONTAKT. PIES JEST ŁAGODNY I BARDZO PRZYJAZNIE NASTAWIONY DO WSZYSTKICH LUDZI. uwaga-nie toleruje bliskiej obecności żadnego innego psa, dopóki go nie zdominuje tel 504069530
|
|
Masowy wysyp kurek trwa już od połowy czerwca,teraz zaczęły się też masowo pojawiać podgrzybki brunatne,kozaki i coraz więcej prawusów ..ja jeżdzę w okolice Małego Płocka.
|
|
podgrzybki?? teraz ? ________ Malachit
|
|
A moj tata juz od x czasu chodzi na grzyby i przynosi pelne wiaderka:-) Ale to wytrwawny grzybiarz i nie powie nikomu gdzie jezdzi:-)
|
|
Podgrzybki pojawiają się już na początku sierpnia ..lecz porządnie 'nakosić' można ich dopiero pod koniec sierpnia -na początku września..
|
|
tylko kosę do lasu niewygodnie ciągnąć.....
|
|
Dlatego najlepiej kupić sobie składaną ...
|
|
...składaną z klocków Lego które są drogie i nie wszyscy je mają... ________ Malachit
|
|
...sam zbieram na nie już czwarty rok...
|
|
...i bez skutku..
|
|
...dzisiaj byłem. Powoli się zaczynają, jeśli ktoś woli kurki to jest full. ________ Malachit
|
|
Ja uwielbiam kurki:) G a z e l a
|
|
marynowane kurki :)
|
|
duszone na masełku:) G a z e l a
|
|
a moj ojciec zawsze przywozi pelno grzybow jezdzi w okolice dobrzyjalowa i podgorza :)
|
|
a ja słyszałem o jednym co znalazł (załapał?) grzybka w "Biebrzy"...:/
|
|
|