Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Postawić patrol policji na Wesołej i Spokojnej!!! |
Z uwagi na remont ulicy Piłsudskiego na odcinku od Spokojnej do Poznańskiej większość samochodów jeździ przez Wesołą i Spokojną. Na Wesołej jest ograniczenie prędkości do 30 km/h a kierowcy jeżdzą jak na autostradzie, podobnie jak na Spokojnej.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Postawić patrol policji na Wesołej i Spokojnej!!! |
chyba lekka przesada, po wesołej nie da się jechać jak po autostradzie, kto tam jedzie szybko to naprawdę musi być nie źle walnięty, ta droga bezpieczna nie jest, a pozatym często bawi się tam sporo dzieci, sam jeżdzę tą drogą conajmniej 2 razy dziennie i jak narazie nic nie pokojącego nie zuwarzyłem.
|
|
/niczego niepokojacego nei zauwazyles bo ostatnio gtamtedy nie jezdze.... ale to niedlugo sie zmieni wiec pozamykajcie kury w kurnikach i dzieci trzymac na oku :DBUHAHAHAHAHAHAHAH <szyderczy_smiech> <wam_w_dupe>
|
|
Ja też "wyścigów" nie zauważyłem chyba że 50 km/h to już za szybko. Co do 30 to tez uważam że to lekka przesada , na upartego rowerem można tyle jeździć.
|
|
Zgadzam się z opinią Twistermaxa. Jeżdźę przez Wesołą po kilka razy dziennie i nie widziałem żeby ktoś rozwijał tam prędkość ponad 40 km. Ograniczenie jest do 30, ale te 10 mieści się w granicach tolerancji. Jest to wąska ulica, przy której chodzą ludzie i na której często stoją zaparkowane samochody, więc nie da się szybciej jechać. Zwracam na to uwagę, bo jestem uczulony na piratów drogowych. Uwaga vesposa na tę kwestię jest zasadna, ale przyjrzyjcie się, co dzieje się na innych naszych ulicach w mieście. Co wyrabia się na Poznańskiej, od strony Wojska Polskiego. Tam są regularne wyścigi motocyklowe, a samochody (również 30-tonowe TIRY) pędzą w stronę ronda, od wiaduktu z prędkościami dochodzącymi do 80 a nawet 100 km/h. Policja na razie nie reaguje. Postawiono co prawda ograniczenie prędkości do 40 km na całej Poznańskiej, ale to za mało. Powinny się tu ustawiać patrole z radarem, tak jak przy Krasce. Parę tygodni temu dwaj lub trzej debile jadąc VW Golfem rozbili się na drzewach tuż przed rondem z ul. Wojska Polskiego. Dlatego debile, bo pierwsze jechali pijani! Po drugie kierowca goniąc z ogromną prędkością zapomniał, że zaraz będzie rondo, a gdy zaczął hamować, ściągnęło bandytę na chodnik i tymże chodnikiem sunął prawie 30 metrów. Strach pomyśleć co by się stało gdyby tamtędy ktoś szedł. Szkoda, że ci młodzieńcy porozbijali sobie tylko łby o szybę. To jak słusznie zauważyli policjanci, taka część ciała, która u nich jest najmniej używana. Szkoda też, że mieszkańcy pobliskich domów nie wpierd.. tym fiutom na miejscu, lecz pozwolili im zwiać. Bezmuzgowcy zostawili swoje telefony, dokumenty i oczywiście butelki po piwach. Mam nadzieję, że ich złapano, a kierowca nigdy więcej nie siądzie za kierownicą.
|
|
Na początek to radziłbym wszystkim rodzicom pilnować swoich pociech, które robią co chcą, chodzą i jeżdżą jak im się tylko podoba, a potem płacz i lament, że tragedia się stała. Taka prawda, kierowcy swoją drogą muszą uważać i to nie podlega wątpliwości. Przykład mam z wczoraj, jechałem ul. Łukasińskiego w stronę skrzyżowania z Wesołą bodajże i mam pierwszeństwo, ale co z tego, kiedy pod koła wyjeżdża mi kilka dzieciaków na rowerach pod samą maskę? Żałujcie, że nie widzieliście akcji, bo by wszystkich zatkało, a czyja byłaby wina? Oczywiście moja, chociaż jechałem zgodnie z przepisami. Nie piszcie głupot, że ktoś tam jeździ szybko, bo obserwowałem drogę i każdy pilnował prędkości i tego, co dzieje się wkoło. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
wieśmin: szkoda że o tym wypadku ja nic nie wiem a mieszkam obok. obardzo podobnym za to słyszałem na ulicy Piłsudskiego. a odnośnie ul. Wsołej chętnie bym zwrócił uwagę na kierowców którzy podjeżdzając do WP nie zatrzymują się przed znakiem stop i pomimo zerowej widoczności wjeżdzają na przejście dla pieszych
|
|
jak masz BMW albo WV to znaki stopu Ciebie nie obowiązują
|
|
znak stopu jest przed przejściem dla pieszych a nie za. tak robi 9/10 kierowców bez względu na markę
|
|
Znak STOP nie dotyczy przejścia dla pieszych !!!!!!!!!!!! Jężdzę Wesołą kilka razy dziennie i nie zauważyłem rażących zachowań kierowców. Kiernek odpuść trochę bo robisz aferę. Udeż się w serce i powiedz że zawsze zatrzymujesz się na stopie ( ale tak na amen) że koła się nie toczą Wyjechać z Wesołej na Woj. Polskiego bez zwalniania to może tylko jakiś idiota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z tego co widzę zatrzymuje się każdy (no może nie tak że koła stoją w miejscu) ale to chyba nie problem. Jasne pomykać taką osiedlówką 80km to idiotyzm ale niech pierwszy rzuci kamień kto choć raz nie przegiął z prędkością choć tyci. Pozdrawiam z pełnym gazem
|
|
pewnie że tak - bo jestem tylko pieszym. ja nie mówię o bezwzględnym zatrzymaniu się ale niektórzy dopiero w tym miejscu zwalniają
|
|
Jeśli się toczyli powolutku to nie ma sensu zwalniać 200m wcześniej, poza tym tam się nie da szybko jechać, bo jest tam moc dziur i wystając studzienek. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Policja powinna zwrócić uwagę na nowy przejazd przy strzelnicy pomiędzy Przkoszarową a Piłsudskiego. Jest to droga osiedlowa a debile w 15 letnich sztruclach za złomu zdrowo szaleją ... nie wspominając o lepszych kretynach na wyjących motorach ... Na dodatek nie ma tam chodnika a pobocza zarasta zielsko do pasa. Położyli polbruk a teraz nikt nie dba o to. Na tej drodze są też niepozabezpieczane studzienki. Ogólnie syf i dziadostwo ... Strach tam chodzić z dziećmi. Jeszcze szaleją tam takie małe ****** na zmotoryzowanych hulajnogach i brzęczących skuterkach ... Straż Miejska i Policja powinna mieć tam robotę ...
|
|
fin - tesknilem za toba. Gdzie sie podziewales?
|
|
I masz dziś radarek na spokojnej - mówisz i masz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |