poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Okropne pieczywo

Pieczywo - chleb i bułki serwowane przez łomżyńskie piekarnie to podły wyrób. Jeżdzę dużo po kraju i z autopsji mogę stwierdzić , że to najgorsze pieczywo jakie spotkałem w kraju.
Na codzień kupuję poza Łomżą jak jestem w jakiejś trasie. Ostatnio kupiłem w Piszu - o niebo lepsze od łomżyńskiej gliny.

zybex_k

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Okropne pieczywo

To polecam pieczywo w białymstoku. smacznego!bleeeeeeeeeeeeeeeee

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

nie chcesz ? nie jedz! albo codzinnie rano wybieraj sie po pieczywo do pisza :))

Najgorsze z Okruszka. Totalne badziewie, do tego najdroższe.

ja bym proponował żebyś sam sobie piekł, wtedy ci będzie smakować

Dla mnie z kraski jest badziewne pieczywo.

Jeśli z Łomży jest badziewne pieczywo, to spróbuj zjeść bułki z Olsztyna....
Ja preferuję pieczywo z Zawad

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

nie mozna uogolniac, ale majac pewne porownanie, oceniam pozytywnie ten co jem. Co masz na mysli mowiac łomżynski ?

a ja bardzo lubie pieczywo od sulimy a szczegolnie takie bulki drozdzowe zwane "pluszki" poprostu pycha jeszcze z mlekiem to wogole odjazd

Kupuję pieczywo z Zawad i od Sulimy i jakoś żyje... Może Sz. P. "Światowiec" ma jakieś królewskie podniebienie i "wiejskie" łomżyńskie pieczywo mu nie smakuje?

Nie wiem co masz do naszego łomżyńskiego chleba:) mi bardzo smakuje, a szczególnie z Zawad:)
Wiele znajomych m.in. z Warszawy chwali nasz łomżyński chleb i zawsze kiedy są w Łomży to zajeżdzają do Okruszka bo mówia, że tam najlepszy:) a wiemy jaka jest prawda:)hehe

pzdr:)

Ale macie problem............ Mi najbardziej smakuje pokrojone. Nie biorę innego bo nie mam czasu kroić. Oznacza to także to, że wszystkie łomżyńskie firmy stanowią już dosyć dobry poziom. Często kupuję chleb w budce obok "blaszaka". Polecam "wiejski".
Pozdrowienia.

ADALL

ja preferuje "swojski" z Lysych chyba? kupuje w zielonym markecie broniewskiego czy spoldzielcza ? cholera wie!

bagrmosen

Wy chyba nie jedliście "chleba z niespodzianką" z piekarni w Małym Płocku :) bonusiki bywają różne :) od druta po mysz :) dlatego, chociaż tu mieszkam, to szamam pieczywo z Łomży i wcale nie jest złe :)

zybex_k - a gdzie kupiles ten chleb, bo ja mieszkam w piszu i mam problem ze znalezieniem dobrego chleba?

Zapraszam do Warszawy, tam chlebem na 2 dzień można zabić. Nie mówiąc o smaku.
Cudze chwalicie...swego nie znacie...
Podobnie jest we Francji gdzie obecnie mieszkam, tam tzw. chleb bio kosztuje 1,5 EURO oczywiście można kupić tańszy - niejadalny po kilku godzinach.
Pozdr. i życzę smacznego

Ja nie narzekam-dla mnie najlepsze jest pieczywo z kraski<mniam>:P

dziewczyny to lubią zrana he serek z pod laski

w Łomży jest bardzo dobre pieczywo, np z piatnicy.nie ma co porownywac z pieczywem z Olsztyna.po prostu masakra ;/

dobry jest chleb z serafina spod łysych, dowożą go do łomżyńskich sklepów, chyba do JBB

A ja chleb pieke sama...

Kto co lubi...

Rodzina z Krakowa zawsze chwali nasze łomżyńskie pieczywo, bo tam u nich faktycznie jest kiepskie . Mi najbardziej odpowiada z Kraski . Chleb z Okruszka dobry jest tylko gdy jest ciepły. Na drugi dzień można rozpoznac jego fatalny smak, no i bardzo sie kruszy . Ich reklama na busach bardzo mnie śmieszy. Z Sulimy też jest niezłe pieczywo .

Jadłem pieczywo w Krakowie i zaprawdę powiadam Wam, cieszmy się tym co mamy bo mamy dobrze bardzo :P

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org