sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ustawienie anteny do odbioru tv sat.

Kochani.
Czy znacie kogoś ,kto prywatnie (ale nie za ciężkie pieniądze) ustawi antenę do odbioru telewizji satelitarnej? Wszystko jest zamontowane ,niestety nie potrafię złapać sygnału. Wiem,że tam rzecz opiera się o milimetry. Może coś poradzicie? Pozdrawiam.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ustawienie anteny do odbioru tv sat.

1mm w prawo i będzie jak ta lala

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

zobacz jak jest mniej wiecej u sasiada:) kieruj podobnie i najlepiej pozycz od kogos juz ustawiony dekoder:) wtedy jak zlapiesz sygnal od razu na ekranie bedziesz mial obraz:) jesli to cyfrowka to wazne abys zlapal sygnal . u mnie sam ustawialem z kumplem i jest ok:)

bigi2004

Podaj jakiś kontakt do siebie.

Potwierdzam - pożyczyć od kogoś dekoder, podłączyć pod antene i zero problemu z ustawieniem anteny. Potem podłanczasz swój ustawiasz programy i oglądasz (15 minut roboty)

a co to jest cyfrowy polsat czy co ??

cyfrowy tvn :D ta pewnie jakiegos pirata ma i niewie jak ustawic :D

Wejdź na odpowiednią stronę www, sprawdź na jaki kąt (azymut) i jaki kąt w elewacji (od poziomu) trzeba ustawić antenę. Weź do ręki kompas i poziomicę. Dalej sprawa jest bardzo prosta. O ile pamiętam elewację tzreba ustawiać u nas cośokoło 28 stopni.

Witam, 40 zł za usługę. Jak Cię interesuje skontaktuj się.

Pozdrawiam
MirekO

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org