Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
HIP HOP PL |
Czy twoim zdaniem hip-hop polski już umarł/powoli umiera/jest i zawsze będzie. Czym to jest spowodowane ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: HIP HOP PL |
a czy kiedykolwiek on żył???jacyś kolesie się dorwali bo poczuli że można na tym zarobić i tyle, a jak koniunktura się skończyła to i przeszli da disco polo bo jest teraz na topie Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
Nie wpadające w ucho bity, w większości przypadków denne teksty ( szczególnie drażni mnie jak raper któego pensja miejsięczna waha się około 1500 zł "rymuje" o jego Mercedesach, Range Roverach itp. Zbyt wiele tekstów o kasie, zbyt wiele o biedzie. JEstem zwolennikiem amerykańskiego rapu ( nie chodzi mi o 50 Centa co słowo w słowo w piosence śpiewa o swoim stanie konta ) tylko o West Side gdzie tego typu sprawy się nie liczą. Nie mam zamiaru urazić słuchaczy polskiego hip-hopu ale takie jest moje zdanie i raczej jego nie zmienię. www.level6.yoyo.pl
|
|
nie słucham za dużo polskiego hh... przestał mi się podobać... kiedyś słuchałem sporo, a teraz bardzo wybiórczo i to częściej stare kawałki... z ostatnich płytek jakie mi się podobały to na pewno Skazani na Sukcezz, Molesta Ewenement i mixtape Deszcza... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
komercja jednym słowem !!
|
|
bez przesady... nieważne czy coś jest komercyjne czy nie... jak jest dobre to jest dobre, a jak ch...owe to ch...owe... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
No cóż, widzę, że większość ma takie samo zdanie :) Ja się nie wyróżniam :) Ogólnie uciekam od polskich nutek, bo obcojęzycznych przynajmniej nie rozumiem. W "naszych" nutkach teksty zwykle są bez sensu... mówię, konkretnie o HH...
|
|
nie przesadzaj, że są tak bez sensu... jak szukasz dobrego polskiego rapu to polecam: Cira, Tetris, SmarkiSmark, Jobiks, Wena i kilku innych graczy z podziemia... poza tym w mainstreamie też się zdarzają objawienia... ostatnio Pyskaty Sku...wiel... a amerykański rap jest bardziej różnorodny... ktoś chce słuchać durnych tekstów to włącza sobie 50Centa, kogoś jara trueschool to sięga po Dilated Peoples, kogoś jara g-funk to słucha Warrena G i tak można w nieskończoność wymieniać... w PL to hh jest bardziej monotonny... jak nie życie k...rewskie na blokowiskach to dupy, koks i trawa... ponad połowa naszego rapu nie wyłamuje się ponad ten schemat... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
hip hop moze nie ale rap tak. przyklad ? Eldoka. swietny gosc, teksty niczym filozoficzne, poklony dla Leszka.
|
|
buehehe rap to muzyczna część kultury hip-hop znawco... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Hip hop polski psuję hip-hopolo mam namyśli: Jeden Osiem L, Mezo, itp. Na szacunek zasługuje WWO, Zip, ELDO !!, itp. Nawet ci co nagrywali kilka lat temu dobry rap sie teraz popsuli np. Asceteholix i ich nowa nuta "Najszybszy W Mieście" Co to jest ??
|
|
PROSTO!!!!
|
|
dka i moze ze dwa inne zespoly. ogolnie nie lubie hip hopu.
|
|
BIG_NJ - masz racje z tym kawałkiem Ascetoholix - nie mam na to słów ;/ www.level6.yoyo.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |