Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szukam mechanika |
Witam, szukam kogos kto zrobi mi 5 bieg w nissanie. Wystarczy tylko przewrucic trybek od piatki do gory nogami. Jest to pierwszy trybek po zdjeciu obudowy skrzyni. Z forum nissanklub.pl wiem ze nie jest to trudne i pewnie jakbym mial choc troche pojecia o mechanice i kilka narzedzi zapewne zrobilbym to sam. Jezeli sami nie jestescie w tym dobrzy to moze mi kogos polecice. Bylem juz w kilku warsztatach spotkalem sie z takimi odpowiedziami: "skoro wiesz jak to zrobic to sobie to zrob sam" odpowiedzial mi to mechanik cieszacy calkiem dobra opinia. "kup nowa skrzynie nissana a my ci ja wsadzimy" rownierz mechanik, ktory uwazany jest za calkiem niezlego. W innych warsztatach mowili ze sie tym nie zajmuja. Wiekszosc z nich nie wiedziala co to za samochod jak powiedzialem model(100nx). Pozdrawiam i prosze o pomoc.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szukam mechanika |
To ja się podłączę do wątku, żeby forum nie zaśmiecać... Może gdzie w Łomży mają VAG do diagnostyki Audi? I gdzie oczywiście umieją z niego korzystać :-) Z góry dzięki za info.
|
|
Challenger: nie jest to takie łatwe jak pisali na forum nissana, owszem jak ktoś jest mechanikiem to nie problem, ale odrobina pojęcia nie wystarczy samo wyjęcie skrzyni zajmuje trochę czasu, nie licząc jej rozebrania, a rady typu "włożenie trybu dogóry nogami: nie traktój poważnie ;), mysle że trafiłeś na jakiś kiepskich mechaników bo 100 NX to zwykły nissan w innej budzie, żaden szczyt technologii, w 300- 400 zł powinienneś się wyrobić, poszukaj sprawnej częsci w używce i nie kombinuj
|
|
kermit Vaga maja panowie w piątnicy na wloscianskiej 70 i maja o tym pojecie
|
|
ja w zeszłym roku miałem taki problem w astrze:P polecam nowogrodzką . a swoją drogą nie dziwi mnie fakt jak ktoś przyjeżdża do zakładu i mówi jak mechanik ma to zrobić:P czasem lepiej się nie wymądrzać:P pozdro bigi2004
|
|
Hanes: Otoz jest to prosta sprawa rozmawialem o tym ludzmi, ktorzy nie sa mechanikami a zrobili to sami. Nie trzbeba nawet wyjmowac skrzyni wystarczy tylko zdjac obudowe. Przelozenie tego trybka wystarczy na jakies 10-15 tys. km. Przyznam Tobie racje bo 100nx to usportowiona wersja sunny :P. Za 300-400 zl to ja nowa skrzynie moge kupic :P bigi2004:nie mowilem jak maja to zrobic tylko zadalem im grzecznie poytanie "Czy przelozy mi pan trybek od 5 do gory nogami". :P
|
|
to kup nową skrzynie za 300 zł i sam zrób przekładkę i po kłopocie na kilka lat :P
|
|
nowej skrzyni za 300 zł to chyba nie kupisz :D ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
mechanik samochodowy |
witam,proszę o pomoc w znalezieniu dobrego mechanika samochodowego,który robi dobrze i w miarę tanio(chodzi o zawieszenie).Jesli możecie to podajcie nawet adres mechanika.Dzięki!
|
|
SaneOne: nie nowa tylko od czlonka 100nx squad-u. Hanes:nie przeloze jej sam brak narzedzi i umiejetnosci przede wszystkim :P
|
|
Przykoszarowa 14 za piekarnią OKRUSZEK a pomiedzy salonem Renaut. Bardzo dobrzy mechanicy i nie zedrą z ciebie.
|
|
Fadi: Super mechanicy w tym zakładzie nie wiedzieli co to 100nx jak odjeżdżałem wyszli z garażu zobaczy jak to wygląda :P Aha i mówili"kup nową skrzynie od nissana a my ci ją założymy" także drugi raz raczej ich nie odwiedzę pzdr.
|
|
Przykro mi ze tak cię załatwili , ja do nich jeżdże już pare lat i nigdy nie było problemu z niczym.
|
|
a z jakim autem do nich jezdzisz??
|
|
Z vectro B
|
|
Wiesz co "Challenger" akurat byłem dziś u tych mechaników i rozmawialem o twojej skrzyni. Po prostu ktoś cię obuł w ten samochód a odwrócenie tego trybka w twojej skrzyni to tak jak założenie chełmu na głowe odwrotnie czyli nie mozliwe. Dla tego powiedzieli że mogą ci całą skrzynie wmienić inni powiedzą ci to samo. I za nim takie komentrze o kimś pisze to trzeba się najpierw troche znać na rzeczy. Powodzenia życze. Pozdro.
|
|
Fadi: wielkie HAHAHAHAHHAHA powiedzieli Tobie dokladnie to co mi bo to oni sa "mechanicy" i to oni wiedza najlepiej. http://100nx.fora.pl/skrzynia-biegow-brak-5-tki-t603.html?highlight=bieg . Prosze bardzo przeczytaj sobie ten temat. Jest jeszcze o tym napisane na nissanklub-ie ale nie chce mi sie szukac. Pozdrawiam :)
|
|
A zreszto mojemu sasiadowi przewrocili ten trybek takze nie wiem kto tu bardziej sie nie zna ja czy ci super ekstra mechanicy ktorzy nigdy nie widzieli skrzyni od japonca. Moze Ty poprostu jestes jednym z nich i piszesz takie rzeczy tu? W ten weekend jade do mechanika ktory to zrobi i wie ze tak sie da.
|
|
O widzisz znalazlem jeszcze temat z NKP : http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=19422 n/c
|
|
Nie wiem o co tam chodzi w tej twojej skrzyni i wogóle bo nie znam się na tyle na tym , ale skrzynie od japońców napewno tam widzieli i nie tylko to bo widzie nie raz jakie tam wózki przyjeżdżają i co tam się robi ,może po prostu ta twoja robota to nie była świeczki warta nie wiem... To dorze ze znalazłeś kogos kto ci to zrbi. Pozdro.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |