poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Progrem z grafa pod madrivo

Siemka All
Posiadam grafe Geforce Go 7300 i jak sciagne sterowniki i je zainstaluje w konsoli to pozniej nie moge uruchomic trybu graficznego moze wiecie jak z tego wyjsc??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Progrem z grafa pod madrivo

?
Stary przyjdz jutro z Laptopem na spotkanie organizacyjne LLUG. Cos poradzimy.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Dodam ze mam identyczna grafe w lapie i wszystko smiga. Posiadam dzialajace sterowniki pod te karte.

Szczegoly masz tutaj. Wygospodaruj chwile i zobaczysz rezultaty. A swoja droga, zalecam przejscie na SUSE.

Szczegóły tutaj:
LINK DO PORTAL: LLUG

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

a jakie błędy zwraca Xorg?

wklej mi tutaj zawartość pliku /var/log/Xorg.0.log

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Cienszko mi wkleic zawartosc bledu poniewaz mosiał bym wszystko przepisac i pozniej znow pisac czemu uwazasz loosac zebym przeszedl na OpenSuSe czym sie one roznia ??
Moze podasz linka lub nazwe pliku jaki sciagneles bo mi chodzi zeby byly efekty 3d i klonowanie ekranu

nie kumam, a nie możesz zrobić kopii loga po błędzie i potem przekleić tutaj jego zawartości?

---------------------------------------------------------------------------------------------------

albo po prostu znajdz linijki z błędami i je wklej :D

bogus007 jesli przyniesiesz jutro lapka na spotkanie, a resztą już my się zajmiemy.

a czy przypadkiem podczas instalacji sterowników nie wyskoczył jakiś błąd np. że brak kernel-sources?

Siema all
Juz ustawilem ze system widzi grafe dobrze tylko nie moge wlaczyc akceleracje 3d i wyjscia na zewnetrzny monitor

musisz podczas włączania komputera już mieć wtyczkę TV wpiętą do lapka.
A do zmieniania wyjścia obrazu służą klawisze Fn+F5 (u Ciebie jest pewnie inaczej)
akcelerację 3D jakpamiętam uruchamia się w DrakConf

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org