Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytanie do i o moderatora... |
Mam pytanie. Czy ktoś pilnuje porządku na tym forum? Bo czytałem wypowiedzi sprzed nawet paru dni i jak gdyby nikt nad tym nie panował, a sporo wpisów powinno spaść zanim się pojawiły. Doskonale zdaję sobie sprawę że trzeba byłoby siedzieć nad forum dzień i noc żeby mieć kontrolę nad wszystkim, ale niektórzy przesadzają i, niestety takie wpisy dalej istnieją. I nie pisz mi Marku że jak chce to mogę sam sobie vortal zrobić oraz go pilnować bo i tak nie potarfię ;) ps czasami mi przykro że na 4lomza jest tak <****>
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytanie do i o moderatora... |
nie ma moda ;)
|
|
Może czas aby ktoś przeszedł się do Speed'a i wyjaśnił jaka jest sytuacja ?
|
|
Najpierw zrobic porzadek w redakcji, a potem brac sie za forum :)
|
|
gtw-tomek powiedz kiedy komukolwiek powiedziałem że jak się nie podoba to sobie może swój vortal zrobić? Nie przypominam sobie. Mi też wiele wypowiedzi nie podoba się na forum, zresztą nie tylko na forum. NIe wiem o co chodzi z fLoorkowi? może coś więcej? Są różne fora i różne modele ich funkcjonowania. Są poprawne, gdzie napisać na redakcję czy wbrew lini programowej jest niemożliwe, i są takie, gdzie właściwie mozna napisać wiele. Przy klawiaturze siedzą i mądrzy i głupi, i każdy z nich swoje "mądrości" prawi. Jak wszystko jest ułożone, to będziemy sie grzecznie klepać po ramieniu i będziemy w błogim nastroju właściwie czasem oderwani od rzeczywistości. Wydawało mi się, ze żyję w przyjemnym bloku, spokój, itd, aż do czasu kiedy sąsiada okradziono, w nocy jak spał, właśnie w tym błogim nastroju nie zamknął okna i obudził się już uboższy. Przez to , że piszą ci którzy reprezentują dość wątpliwy poziom mamy dostęp do różnych opinii, czasem bełkot też jest jakąś opinią może nie w sprawie ale o piszącym i ich skala też coś mówi. Chyba także dzięki temu swobodnemu pisaniui wiele ważnych rzeczy wyszło na forum, ja mam przykłady przynajmniej kilku. Czasem forum jest miejscem gdzie na gorąco ludzie wyrażają swoje oburzenie i sypia "mięsem", mięso staramy się kropkować, a emocje zostają. Z innej strony można powiedzieć, że ci głupi mają okazję pouczyć się od tych mądrych. Ciekawa byłaby analiza zachowań na forum takich wataszków jak zmieniali się w czasie. Forum istnieje już parę lat i mogło by być pole badań dla jakiegoś socjologa. Każdy z nas otacza się tym co jest dla niego przyjemne i wybierane przez niego pieczołowicie, ale niestety są miejsca publiczne, gdzie jak kiedyś śpiewał Dałkszewicz o pralni spotykają się różne stany, różne osoby i różnego pokroju i co jest czasem bolesne są równe. Tak jest na forum ale także w dyskusjach publicznych słowo mądrego równoważy słowo lub słowa głupiego, choć obiektywnie rzecz biorąc mądrego powinno być na wierzchu, nad czym czasem boleję.
|
|
W miarę rosnącej liczby pokemonów na forum powinna również wzrosnąć liczba moderatorów pilnujących porządku
|
|
marm o czym ty piszesz? raczej kazdy wie ze 4lomza.pl jest beznadziejna a popularnosc zawdziecza dobrej reklamie... a forum to juz w ogole.
|
|
Marku, już raz chyba redakcaj miała problemy z wpisem kogoś... Nie chodzi mi, wbrew pozorom o tworzenie jakiegoś sztucznego problem. Ale jest parę wpisików którepo prostu obrażają pewne osoby, to nie są opinie, tylko inwektywy rzucane na zasadzie błota. I naprawdę chodzi mi o dobro naszej łomzyńskiej strony. A teksty o tym forum w stylu "raczej kazdy wie ze 4lomza.pl jest beznadziejna a popularnosc zawdziecza dobrej reklamie... a forum to juz w ogole" powodują że ciśnie mi się komentarz: NIE PODOBA SIĘ - NIE UCZESTNICZ Lubię dyskusję... PS Jak nie kojarzysz Marku kim jestem to rzuć na priv maila. Znamy się nie tylko z widznenia Nigdy nie twierdziłem że mowiłeś kiedykolwiek żeby ktoś założyl swoj vortal.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |