Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Telefon - numer zastrzeżony. |
Czy daje coś zastrzeganie numeru telefonu? Według mnie, daje tylko negatywne reakcje osób, które widzą na swoim aparacie telefonicznym stosowny napis "zastrzeżony". Duży odsetek osób takich przychodzących połączeń telefonicznych nie odbiera. Ja też nie odbieram takiego telefonu, niech sobie dzwoni ... . Henryk Mościbrodzki sygnatariusz POWNiAS tel. 722 229 062 ============= Porozumienie Osób Wspierających Niezależną i Autentyczną Spółdzielczość jest ruchem społecznym działającym na rzecz rozwoju autentycznej spółdzielczości.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Telefon - numer zastrzeżony. |
Telefon jest po to aby z niego dzwonić lub odbierać połączenia przychodzące. I mało interesuje mnie to czy ktoś ma numer zastrzeżony czy też nie, to prywatna sprawa każdego abonenta. Odbieram każde połączenia. Pozdrawiam. _____________________________ Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere...
|
|
no tak ale jakbyś dostawał dziennie po 10 telefonów z numerów prywatnych i byś słyszał, że ktoś robi ciągle jaja w słuchawce to byś nie odbierał ;) zresztą wtajemniczeni mogą taki numer rozpoznać... ;)
|
|
To nie trzeba rozdawać numeru na prawo i lewo wtedy nikt nie zrobi sobie jaj. To świadczy tylko o tym jak inni Ciebie postrzegają skoro robią sobie z Ciebie jaja i jakie masz towarzystwo. Tak czy nie ? ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
luizfernandez - dokładnie tak. Pozdrawiam. _____________________________ Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere...
|
|
a ja nie odbieram telefonów jak nie mam numeru w swojej książce adresowej... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Ja mam numer po jakimś właścicielu firmy reklamowej i dzień w dzień dzwoni do mnie ( a właściwie do Niego ) ok 20-25 osób, nawet spoza naszego kraju. Dlatego odbieram tylko od osób które mam zapisane w telefonie, resztę odrzucam. Mam już dosyć za każdym razem odbierając słuchać "Waldek to Ty..."
|
|
Heh a ja mam numer po starej wulkanizacji :) Często słyszę "Dzieńdobry, dzwonię w sprawie wymiany opon...czy mają państwo w magazynie opony takie i takie o rozmiarze takim i takim... ;) ale się nie zrażam...a co mi tam...jak ktoś sobie robi głupie dowcipy, to tylko świadczy o jego inteligencji. Mi to wisi czy ktoś sobie ze mnie robi jaja czy nie...napewno nie jest to ktoś z moich bliższych znajomych :) Odbieram wszystko :) Pozdrawiam kolegów :) Nie nerwujcie się tak szybko :D Cierpliwości życzę ;)
|
|
Nie odbiera tylko ten co ma coś na sumieniu, ja proponuje takim ludziom całkiem pozbyć się tel. komórkowych, bo po co im skoro nie można się do nich dodzwonić, pozdr.
|
|
nie widzę potrzeby odbierania telefonów od numerów spoza książki... z nieznajomymi nie rozmawiam hahaha ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
szczypek wybacz ale bredzisz jestem osobą prywatną nie jakimś biznesmenem, nie zamieszczam ogłoszeń bym miał się spodziewać jakiś telefonów. Moi znajomi mogą się do mnie dodzwonić bez problemu ale nie widzę powodu by odbierać po kilkanaście telefonów dziennie tylko dlatego że ktoś chce sobie zadzwonić. Jak ktoś lubi rozmowy telefoniczne to niech sobie ględzi ja mam ciekawsze zajęcia. Ciekawi mnie jedynie Twoje stwierdzenie "Nie odbiera tylko ten co ma coś na sumieniu" , może wyjaśnisz mi co przez to rozumiesz, bo ja jakoś nie potrafię zrozumieć tej Twojej "głębokiej" myśli.
|
|
tylko bandyci i złodzieje chodzą z kapturem zakrywającym twarz (a jak ich psy prowadzą to swetr na głowę proszą) , tak samo buce wstydzą si swoich numerów - i z kim tu gadać jak on ma nr zastrzeżony (nieznany), z osobą, która się wstydzi swego "ja" ? ściemka wszystkim
|
|
Telefon jest dla mnie a nie dla moich kolegów, koleżanek, czy znajomych, czy chocby dla nieznajomych. Dlatego jak mi się nie chce to nie biorę telefonu ze sobą albo go wyłaczam. Dlaczego tak robię ? Bo nie jestem niewolnikiem ani szefa, ani nawet przyjaciół, a na pewno ludzi znajomych nieznajomych. Jak ktoś chcę sie połączyć to i tak mnie znajduje. Nigdy nie będę też niewolnikiem telefonu - to swego rodzaju zboczenie polegające na swoistym przejawianiu miłości do rzeczy martwych...........
|
|
czuubek: myślisz stereotypowo... albo głupi jesteś... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Mialem kiedyś - telefon po kobitce ktora prowadzila hurtownie. Z poczatku sporo telefonow dzwonilo niby do hurtoni. Mie to ei zrazalo, bo w tamtych czasach niewielu w lomzy jeszcze mialo telefon, a do mnei ktos ciagle dzwonil. Tak czy owak milo bylo sobie pogadac, nawet jak ktos ze zrezygnowaneim odkladal sluchawke. Wiedzialem ze nastepnym razem juz nei zadzwoni. Po miesiacu ucichlo :-) taraz natomiast mam telefon , nie zeby poszpanowac ze jest w nim aparat cyfrowy, czy radio, mp3, i inne g.... najwazniejsze ze mozna z niego zadzwonic i sie z kims skontaktowac - to takei proste i podstawowe przeznaczenie telefonu. Wielu o tym zapomina stad niedlugo telefon bedzie umial robic pizze, nalewac piwo, zastapi pewnei niejednemu dziewczyne, lub chlopaka, no i moze gdzies w tym calym ustrojstwie na boku bedzie opcja - telefonowanie ! :-) rozbujnik Momento mori
|
|
moja mama ma od 2 lat ten sam nr abonamentu i wiecznie slyszy przez telefon jak ktos z nia zrywa albo chce umowic sie na randke, dostaje tez dziwne smsy. Pytanie jedno kto mogl dorwac jej nr tel skoro tak dzieje sie od poczatku od kiedy ma ten nr....... dziwne
|
|
luizfernandez jak z Ciebie taki kozak to dawaj swój nr telefonu na forum to zaraz troche ludziska podzwonią i zobaczymy czy będzie fajnie heheh
|
|
czasem to fajnie jak sie taki nieznany odbierze he kiedys mialem ciekawa rozmowę odbieram tel a tu odrazu: - słuchaj gdzie sa te papiery od audika? na to ja: nie wiem - acha spoko okej narazie. he i do tej pory nie wime kto dzwonil he i co chcial. hehe ale sytuacje ogolnie wesola. zastrzezonych nie odbieram oraz tych ktorych nie mam w telefonie:)
|
|
loveley a może mama ma kochanka ? :D ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
popieram autora postu i czuubka ! dziwi mnie to że w większości są to Polacy którzy ukrywają swoją tożsamość (piszę o doświadczeniach z danii) wstyd, strach, kompleksy czy taka jeszcze jedna przywara narodowa ? jak można pukać do czyichś drzwi nie ujawniając kim się jest ? ________________________________________________________________ Ci co z kolan wstali, pięty se osr@li..
|
|
E=mc2 jeśli nie jesteś biznesmenem lub nie dajesz żadnych ogłoszeń to czego sie obawiasz, przecież nr tel. do Ciebie mają tylko znajomi i jeśli nikt do tej pory nie dzwonił dla jaj to będzie tak cały czas, przecież w większości nr zastrzeżony mają firmy i ich pracownicy(tzw. tel. służbowy), więc mam nie korzystać z niego tylko dlatego, że jest zastrzeżony, bez sensu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |