sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Obłuda rządzących - trawka, wóda, poppersy...

Gazeta Współczesna - Nowotwór - zamiast amorów
"Nowy, bardzo niebezpieczny środek odurzający pojawił się w białostockich klubach i dyskotekach. W dodatku można go sprzedawać legalnie, wystarczy tylko ostrzec klienta, że zażywanie go grozi zachorowaniem na raka!
Chodzi o specyfiki z grupy tzw. poppersów. W ich skład wchodzą azotany amylu lub izobutylu. Te pierwsze są toksyczne, drugie - rakotwórcze. Jednak obrót nimi jest legalny, jeśli są właściwie oznakowane i opakowane, a kupujący otrzyma informację o szkodliwości dla zdrowia i sposobie bezpiecznego stosowania.
Jako że substancje zawarte w poppersach m.in. rozszerzają naczynia krwionośne, są uznawane za afrodyzjaki i jako takie są sprzedawane legalnie np. w sex-shopach. Główni ich nabywcy to jednak młodzi ludzie, którzy nie stosują poppersów jako afrodyzjaku, ale... narkotyk!
Poppersy nie są jednak lekami, dlatego ich sprzedaży nie kontroluje inspekcja farmaceutyczna. Nie są też w wykazie środków odurzających, których posiadanie jest prawnie zabronione, więc ich obrotu nie kontroluje policja."

Poppersy nie są zakazane, wóda i papierosy też nie - a marihuana tak... nie rozumiem!!!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Obłuda rządzących - trawka, wóda, poppersy...

wg mnie papierosy, alkohol i inne badziewia powiny zostać zakazane. ot moje zdanie

A moje zdanie jest takie, że wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba znać umiar. Na wszystko jest czas i pora.

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

luifernandez wyjełeś mi te słow a ust.
Wszystko jest dla ludzi,tylko trzeba znać umiar

Nic co ludzkie nie jest mi obce;-)

poppers s Polsce jest sprzedawany jako "Płyn do czyszczenia głowić magnetofonowych" i na każdym opakowaniu jest uwaga aby tego nie wdychać.

Miałem kiedyś z nim styczność i jak np. polałeś barwną ulotkę reklamową to cała farba schodziła i zostawała tylko biała kartka ;)

tommeknet heheh to sobie wyobrażam jak to wpływa na zdrowie człowieka jak farbe zrzera z ulotek...

po Coli schodzi rdza a mozna ją pić ;-)

tak ale poppersow sie nie pije, sluza one do czyczenia glowic a niektorzy je wąchają... wypicie to od razu zgon ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org