Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zamknięty został w±tek.... |
....w którym bawilismy się cytatami. A dzi¶, ot tak, życie mi pokazało do czego jeszcze mog± służyć cytaty. Zróbcie, by uczciwo¶ć opłacała się bardziej niż kradzież, a nie będzie kradzieży. Konfucjusz Je¶li by kto¶ kupował czę¶ci od skody felicji na giełdzie - niech się zastanowi chwilę - to mog± być czę¶ci mojej skody. A ja nie pozwoliłem nikomu żeby je sprzedawał. Tak samo jak nie pozwoliłem nikomu, żeby brał j± sobie dzisiejszej nocy w jakimkolwiek celu. Pozdrawiam wszystkich szczę¶liwych posiadaczy samochodów. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zamknięty został w±tek.... |
Współczuję !!! Sam tego niedawno tego do¶wiadczyłem. Płakać z płacz±cym, to ulga w cierpieniu. William Shakespeare Qufer
|
|
Dziewczęcym udkiem bronię się przed smutkiem. Jan Sztaudynger Nihil lacrima citius arescit. Nic nie wysycha prędzej niż łza. Przysłowie rzymskie _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Do¶wiadczenie powiększa nasz± m±dro¶ć, nie zmniejsza jednak naszej głupoty. J. Billings Qufer
|
|
Gdyby wszyscy głupcy nosili białe czapki, ludzko¶ć z lotu ptaka wygl±dałaby jak stado gęsi. Agatha Christie Głupcy s± tak pomysłowi, że niemożliwe jest stworzenie czego¶, z czym każdy głupi by sobie nie poradził. Murphy _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Ja mam stary samochód, prawdopodobieństwo jego kradzieży jest bliskie zera.
|
|
...Lecz nie skończyła się obława i nie ¶pi± gończe psy I gin± ci±gle wilki młode na całym Bożym ¶wiecie Nie dajcie zedrzeć z siebie skór, brońcie się i wy O, bracia wilcy brońcie się nim wszyscy wyginiecie. "Obława" Jacek Kaczmarski Qufer
|
|
... i to by było na tyle... Jan Tadeusz Stanisławski
|
|
Adamie "Je¶li potrafisz ¶miać się z siebie to najlepszy dowód, że masz poczucie humoru" Molier "Dopnij swego" "Dialogi na cztery nogi"Jonasz Kofta,Stefan Friedman Qufer
|
|
być trosk± ich my¶li chciał pewien włóczęga i pragn±ł tego tak bardzo że prosił że błagał do płaszczy się czepiał a wszyscy go odtr±cali chciał im pokazać że cudze problemy pomagać mog± im samym oni nie chcieli oni my¶leli że mog± przy tym co¶ stracić odszedł włóczęga choć my¶lał o innych siebie miał za nic praktycznie chciał pomóc ludziom oni nie chcieli przyj±ć daru włóczęgi Piotr Dobrzański _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Podobno w tym jest poezji tre¶ć Ze trzeba wzbić się, wzlecieć, wznie¶ć I kr±żyć chłon±c słońca ¶wiatło Też chciałbym ... ale mnie nie natchło Cóż zrobię, gdy mi wzniosło¶ć zbrzydła Cóż zrobię, gdy mi wena chudła Nie wołam – muzo! daj mi skrzydła! Zwyczajnie proszę – podaj szczudła Jonasz Kofta - Muza moja codzienna Qufer
|
|
Wł±czam się do 'cytatów" i proponuję zabawę: "Gdyby głupota zabijała:... to parlament byłby ekspozycj± foteli" ...to Polska byłaby całkowicie bezpartyjna" ....to ...(dopisz swoje) Pozdrawiam:-))) Zbych
|
|
Gdyby głupota zabijała:... to parlament byłby ekspozycj± foteli" ...to Polska byłaby całkowicie bezpartyjna" ....to politycy byli by bezrobotni Qufer
|
|
Gdyby głupota zabijała... ... to parlament byłby ekspozycj± foteli" ...to Polska byłaby całkowicie bezpartyjna" ....to politycy byli by bezrobotni ...to ewolucja wykształciłaby jaki¶ mechanizm obronny. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Gdyby głupota zabijała... to parlament byłby ekspozycj± foteli" to Polska byłaby całkowicie bezpartyjna" to politycy byli by bezrobotni to ewolucja wykształciłaby jaki¶ mechanizm obronny, a natura stworzyłaby nowego wirusa Qufer
|
|
....co¶ mi się wydaje, że kiedy¶ głupota zabijała.... tak samo jak choroby i wypadki....... .....kiedy człowiek stworzył struktury cywilizacji głupota przestała zabijać .....przynajmniej niektórych..... .....¶miertelno¶ć z powodu pewnych chorób też spadła (oczywi¶cie nie wszędzie)...... ....pozostały nam jeszcze do wyaliminowania wypadki..... (dzieki cywilizacji raczej na pewno nie doznamy wypadku spotkania się w lesie oko w oko z głodnym niedĽwiedziem, czy innym bojowo nastawionym drapieżnikiem, raczej nie nadziejemy się przez przypadek na włócznię, czy miecz, ale jest duza szansa na rozjechanie przez szalonego rowerzystę na chodniku, dostanie kawałkiem gzymsu na starówce, czy rozbicie głowy na lodzie - choć to ostatnio może też nam cywilizacja rozwi±że ociepleniem klimatu....?) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Nauka to przyjemno¶ć, a ja nie mam czasu na przyjemno¶ci. Napis na murze w Ostołęce Qufer
|
|
Problemem jest dzi¶, jak przekonać ludzko¶ć, aby zechciała przeżyć. Bertrand Russell _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Cały kłopot polega na tym, że głupcy s± pewni siebie, a m±drzy pełni w±tpliwo¶ci. Helmut Schmidt. Qufer
|
|
Czyż można słusznej nie wysłuchać rady? Ważniejsze jest jednak to, by jej wysłuchawszy zmienić, co złe. Konfucjusz _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
a ja znalazłem co¶ takiego: To smutne, że głupcy s± tak pewni siebie, a ludzie m±drzy pełni w±tpliwo¶ci. Bertrand Russell ....hmmmmm..... ciekawe który, którego cytował...? :) Prawdziwa m±dro¶ć nie opuszcza głowy. Stanisław Jerzy Lec _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Bł±dzi człowiek, póki d±ży. Johann Wolfgang Goethe Qufer
|
|
Podobno.... "W naturze człowieka leży rozs±dne my¶lenie i nielogiczne działanie." Anatole France ...ale jednak trzeba działać bo... "Dobry los nie jest sprzymierzeńcem bezczynnych." Sofokles ...a je¶li już co¶ pójdzie nie tak, nie ważne z czyjej winy to.... "Prawdziwym błędem jest bł±d popełnić i nie naprawić go." Konfucjusz _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Człowiek szlachetny, niczego z uporem trzymać się nie powinien ani niczego z góry odrzucać, a zawsze stawać po stronie tego, co prawe. Konfucjusz _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Proponuję kierować cytaty do adresatów. Więc tak: Do "nieskazitelnych" polityków: ...Nie ma takiej fortecy, która by się oprała osłu z workiem złota na plecach... B. Franklin. Zbych
|
|
My¶lenie boli, ale można się przyzwyczaić. Qufer
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |