piątek, 28 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Naprawa układu hamulcowego

Witam!
Czy ktos sie orientuje i moze mi polecic dobrego mechanika w Łomży,ktory dobrze sie zna na ukladzie hamulcowym i potrafi wykonac dobra robote za rozsadne pieniadze?
Dziekuje za wasza pomoc ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Naprawa układu hamulcowego

Polecam w Nowogrodzie.
ul. Łomżyńska 27.
p. Cwalina Krzysztof

choina

Problemem wielu z nas jest to że dbamy o hamulce jak się zepsują a jak coś piszczy i ćwierczy to nic z tym nie robimy bo ... "przecież działa"

u mnie w hamulcach w prawym kole co jakiś czas coś piszczy. nie potrafiąc dość sam jaka jest tego przyczyna(klocki nie zużyte , tarcze tez dobre) pojechałem do 2 mechaników . oboje stwierdzili ze z czymś takim mogę jeździć bo najwyraźniej jakiś element się ociera jeden o drugi. a im się nie chciało rozbierać zacisków. i takich to mamy solidnych mechaników w Łomży.

Mi kiedyś fachowiec odwrotnie wsadził klocek hamulcowy jak tego dokonał nie wiem ale dokonał przy okazji "zjechał" mi tarczę prawie jak na tokarce :)
Ja parę miesięcy temu wymieniałem klocki i do tej pory mi piszczą choć wszystko jest ok , może to też zależy od materiału z jakiego są zrobione klocki.

A odnośnie mechanika ja zawsze robię na Starym Dworcu. Czy dobry nie wiem ale ja nie narzekam. Może są i lepsi ale ja już się tam przyzwyczaiłem stawiać samochód. Przynajmniej wie jak klocki się wymienia :)

czasem "nowe" klocki za 50 zł potrafią piszczeć po 1tyś km, ludzie kupują podróbki za grosze i chcieliby żeby były mocniejsze od serii

tak to tylko w ERZE :)

zdarza sie czasem że sam zacisk jest już walnięty i wtedy nawet nowe tarcze i klocki nic nie pomogą...

Najlepiej jechać do warsztatu AUTO SERCIVE na przykoszarową 14 za Okruszkiem a pomiędzy salonem Renaut. To przeniesiony warsztat z Al.Legionów. Naprawiam u nich 5 lat samochód i jestem zadowolony. Są godni polecenia.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org