sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dobry internet?

konczy mi sie umowa na internet w vectrze i jaki jest dobry internet w łomzy? jakies propozycje ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dobry internet?

A dlaczego chcesz zrezygnowac z Vectry ? Slyszalem, ze maja spoko internet.

jak do tej pory nie narzekałeś to powinieneś zostać w tej samej firmie. można czasem na jakieś gratisy liczyć. nie wiem jak to akurat jest w vectrze ale inni operatorzy zawsze coś oferują.

poza tym temat wałkowany tysiące razy.

ja mam w IST i nie narzekam

nie bierz Netster...

ja nie miałem wyboru...

...

jak masz mozliwosc bierz IST, vectre miej w dupie ;] najdrozszy net i nic dobrego nie oferuje ;]

ja też proponuję IST... wszystko chodzi jak trzeba do tego hub na Dc i tv internetowa ;)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

czy ktos udzieli mi info ile kosztuje tera net z vectry a ile z tego IST??

i jest fajnie

w IST sa 3 pakiety a najlepszy jest ten ktory ja mam za 59 zl miesiecznie szybki internet do tego tv i DC++, a najlepiej przejdz sie na mazowiecka do tego komputerowego co jest przy pizzerii i kolo sklpeu z jeansami i oni ci tam przedstawia oferte.

IST jedyny rozsądny i rzetelny dostawca

dokladnie zgadzam sie z tym stwierdzeniem jestem juz 3 lata w tej sieci i wrazie potrzeby pomoc mam od reki

ja w końcu też do nich trafilem i jestem bardzo zadowlony, a wcześniej maiłem w introlanie i kablówce, ale to była żenada

Wiele osób pisze jaki dostawca jest dobry itp. bo łącze działa, nie ma zakłóceń.
To standard, w końcu za to niemało płacimy. Ja proponuję sprawdzić prędkość posiadanego łącza. Bo jedno, to papierowa umowa, gdzie obiecywać można "gruszki na wierzbie", a drugie to rzeczywistość.

Jest bardzo dużo testerów,pomijam lipne Wirtualnej Polski, proponuję np. :

http://www.speedtest.pl klikamy BEGIN TEST
http://www.numion.com/YourSpeed3/ klikamy Quickstart

Testu najlepiej dokonać wyłączając inne programy pracyjące w sieci, porównać wyniki o różnych porach doby.

Okaże się, że często "gwarantowana" prędkość, to bajka na papierze, ale każdy musi sam to siebie ocenić.
Pozdrawiam!

Ja mam z IST 5 lat i mówię najlepszy net jaki miałam.Multimedia i Neostrada to okropne badziewie.W IST nawet TV jest:D

A nie wie ktoś jak chodzi internet z Neti ?? Zastanawiam się nad wyborem tego wlasnie dostawcy ale nie wiem jak z jakością, w porównaniu do powiedzmy neostrady.

podobno lepiej

A tak wogóle to gdzie w Łomży jest siedziba netii ??

Nie ma,dzwonisz oni ci umowę wysyłają podpisujesz i z TEPSY przychodzą osiłki i podłączają .

Tylko nie Netster! U nich zawsze są problemy ze wszystkim, to chbya naj gorsza firma iternetowa w Łomży.

Witam
Jeśli chodzi o Netię to sprzedją ją w Germanosie. W Stokrotce, tam gdzie jest teraz Play =]

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

Ciekawa konkurencja...

Internet za darmo: agresywny ruch operatora

Firma telekomunikacyjna Tele 2 poinformowała w poniedziałek o wprowadzeniu nowej "wakacyjnej" oferty szerokopasmowego dostępu do internetu na łączach Telekomunikacji Polskiej SA (TP SA).

Klienci Tele 2 otrzymają dostęp do internetu (1 lub 2 Mb/s) za darmo przez 15 miesięcy. Potem będą płacić 49 zł miesięcznie (1 Mb/s) lub 94 zł (2 Mb/s). Oznacza to, że średnia opłata miesięczna w trakcie trwania 36-miesięcznej umowy wyniesie odpowiednio 29 zł lub 55 zł.

Nowa oferta Tele 2 ma być odpowiedzią na ostatnią promocję Netii, która zaczęła się 9 lipca, a kończy się jutro. W jej ramach klient może korzystać z dostępu do internetu (1 lub 2 Mb/s) za darmo przez rok. Przez pozostałe 2 lata trwania umowy klienci mają płacić tyle samo, co w nowej ofercie Tele 2 - 49 zł lub 94 zł miesięcznie, odpowiednio za przepustowość 1 lub 2 Mb/s.

Ofertę reklamowaną sloganem "taniej nie będzie" Netia przedstawiła dwa tygodnie po rozpoczęciu przez Tele 2 kampanii reklamującej usługę dostępu do internetu.

Obie firmy chcą zostać największymi alternatywnymi (wobec TPSA) dostawcami internetu na polskim rynku. Netia informuje, że do 2009 roku chce mieć około miliona abonentów internetu szerokopasmowego. Do końca roku planuje jeszcze dwie promocje, które razem z ostatnią mają jej przynieść 65 tys. nowych klientów.

Dyrektor Netii ds. operacyjnych Bertrand Le Guern w połowie lipca zapowiedział, że promocji na sam internet już nie będzie. Kolejne promocje będą wiązały internet z innymi usługami, np. głosowymi.

Tele 2 nie przedstawia prognoz finansowych, ani planów dotyczących planowanej liczby abonentów. Według spółki, jej oferta dostępu do internetu jest o ok. 44% atrakcyjniejsza w stosunku do usługi "neostrada" oferowanej przez TP SA.

Oferta Netii jest kierowana do abonentów TPSA, oraz własnej sieci. Tele 2 oferuje dostęp do internetu na liniach TP SA.

Po wyliczeniu wszystkich kosztow, wychodzi w Netii jak i Tele-2 ~35zl miesiecznie (roznica kilkudziesieciu groszy) (na 3 lata 1Mbit/256kbit).

Tele-2 ma zalete, ze do jego modemu mozna podpiac 2 komputery.
A Netia, ma taka zalete, ze jesli zamowi sie przez internet, to jest 49zł taniej.

Netiia chyba przedluzyla do 10 sierpnia promocje

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org