poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomża bez perspektyw?To właśnie to!Pośredniak Młodzieży

Ani tu za kija pracy przy ulotkach znaleźć,ani przy truskawkach,a ni przy gów*nie.Ja się nie dziwie osobom,którzy na tą dziurę narzekają.Lubię Łomże,ale ona się nie rozwija!
PS.Macie jakieś adresy do roznoszenia ulotek?Szukałam i żaden telefon nie pomógł-nikt nie odbiera.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomża bez perspektyw?To właśnie to!Pośredniak Młodzieży

ja radzilbym rozejrzec sie za roznoszeniem ulotek gdzies w anglii przyczynisz sie do spadku bezrobocia w kraju. taka jest prawda...pozdrawiam

...nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem...

Anglia?Ja mam 13 lat.Chcę zarobić kasy na jakieś ciuchy,niezdrowe żarcie,kome itp.

A wiesz może od ilu lat w Polsce prawo zezwala zatrudnianie osoby niepełnoletniej?? Dowiedz sie pierw a potem bulwersuj sie :) Żaden pracodawca legalnie Cię nie zatrudni....
Pozdrawiam i życze ostudzenia emocji :)

Siec sklepów AVANS zatrudni osoby do roznoszenia ulotek naszych produktów. Informacje udzielają sprzedający w siedzibie firmy przy ul. Aleji Legionów 54.
e-mail: avans@euro.pl
ogłoszenie dodane 2007-07-20

a jednak ktos zatrudni, legalnie nielegalnie, co za roznica...taki mamy kraj jaki potrafimy zrobic...:)pozdrawiam

...nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem...

^Gulash^ napisał(a):

> a jednak ktos zatrudni, legalnie nielegalnie, co za
> roznica...taki mamy kraj jaki potrafimy zrobic

Ale nam pokolenie rośnie, hehe.

No właśnie co za różnica.Do avansu na maila pisałam dziś-crap,mail nie istnieje.Zamierzam się przejść w najbliższym czasie.

Hmm taka różnica,że pracodawca nie będzie chciał Cię przyjąć,ponieważ moze miec z tego powodu kłopoty rozumiesz??Nie bierz sobie do serca prowokujących odpowiedzi poprzedników :) Jeszcze się w życiu napracujesz zobaczysz ! :)

MasaViV - Tak owszem napewno jeszcze się w życiu napracuje, ale niedziwcie jej się, że chce zarobić sobie kasy na jakieś swoje wydatki przecież rodzice tez niemogą dawaj tak na wszystko kasę i moim zdaniem to dobże, ze młodziez w takim wieku ma ochote pracować bo gożej jakby niechciala pracować.

Czy ja wiem mam 17 lat ,rok temu pracowałem w Łomżyńskiej firmie (...) na magazynach,dostawach i legalnie na umowie przez całe wakacje nawet mi z urzędu skarbowego przysyłali rozliczenie wysokości 200zł . W tym roku znalazłem prace ale już w Augustowie przy budowie obwodnicy i na młynie (nie legalnie) ale pieniążki są, a dziś dostałem propozycje żeby przy żniwach pomagać w okolicy Łomży ,60zł dniówka. Zależy to od wieku chęci i dobrego porozumienia się z pracodawco .

Era2 w tym wieku nie znajdziesz zbytnio roboty ...

Trzeba otworzyć zakłady pracy dla młodzieży i dla ludzi - było głosować na Kononowicza ;D

www.level6.yoyo.pl

omg mi to nawet rodzice nie pozwoliliby pracować w wieku 13 czy nawet 15 lat...

poza tym jeszcze wam ta robota będzie bokiem wychodziła...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Czemu bokiem?Rodzice mi pozwalają,bo gadają"trzeba się nauczyć pracy.Zresztą głupio cały czas ich prosić o kasę,jak oni sobie upatrzą takie buty,a ja chcę innę i droższe.

w takim razie jedyną przeszkodą dla Ciebie jest prawo... legalnie nikt nie zatrudni 13latka... nielegalnie też nie, bo to trochę za mało lat jak na pracownika, nie sądzisz?

---------------------------------------------------------------------------------------------------

No niby tak,ale koleżanki moje roznoszą ulotki.

ja jestem jak najbardziej za tym abys znalazla prace,tylko w naszej polsce prawo jest niestety przeciwko ludziom w tym wieku.szanuje to ze chcesz zarobic by nie prosic rodzicow o nic tu jedynie mozesz miec pretensje do kogos kto rzadzi tym krajem.pozdrowki

Dobra nie marudzcie, jak mialem 15 lat pracowalem na zlomowisku. Na wlasne zyczenie. Zarobilem na to co chcialem i sie zwolnilem.

Co do prawa -rozumiem obawy niektorych... W chwili obecnej nie znam sie na zatrudnianiu nieletnich.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Ja kompletnie też nie:|

O ile sie nie myle, to do ukonczenia 15 roku zycia, to jest dziecko i nikt nie ma prawa go zatrudnic. Pozniej to jest osoba niepelnoletnia i juz moze byc zatrudniona, chociaz na specjalnych warunkach (nie do kazdej pracy i nie na pelna ilosc godzin chyba).

O,te p[olskie prawo dobija...

13 lat??!!

Przykro,co się dzieje.Dzieciństwo się zabiera :(

?
No i co,że mam 13 lat?

no i to że lepiej jakbyś do książek zajrzała. a za 5 lat stwierdzisz że matura jest trochę za trudna. Potęskniszza Giertychem i jego pomysłami

Noooo, jeśli Ty chcesz na niezdrowe jadło zarobić, to ja się nie dziwię, że nikt Cię nie chce zatrudnić...;)

Skąd wiesz ,że na niezdrrowe jadł?
kiernek-przykro mi,do książek czynnie zaglądam,nie jestem tam żadnym tłumokiem co ma poniżej 3,0

Autor: era2 (---.elomza.pl)
Data: 21-07-07 19:46

Anglia?Ja mam 13 lat.Chcę zarobić kasy na jakieś ciuchy,niezdrowe żarcie,kome itp.

era 2 - pewnie stąd wie, ze na niezdrowe zarcie.
Wiesz, samo zagladanie do ksiazek nie wystarczy, trzeba je rowniez czytac:D

A fajnie

Ja juz chyba wiem dlaczego nikt nie chce ciebie zatrudnic...

Nom czemu?
Bo aktualnie znalazłam pracę-roznoszenie ulotek.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org