sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
V-POWER Racing

Witam.
Mam pytanko - czy na stacji Shell-a na Al. Legionów można zalać paliwo Shell V-POWER Racing?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: V-POWER Racing

Przejedz się tam i zobacz :) V-Power jest napewno

V-POWER jest napewno ale to jest benzyna 98 oktanowa oczyszczona a mnie interesuje V-POWER Racing, która ma 100 oktanów. Chwilowo nie ma mnie w mieście i pytam bo ciekawość mnie zżera :)

niestety tylko V-Power zwykły

ciekawe jakie są odczucia z jazdy na benzynie 100 oktanowej :)

są wrażenia, oj są... :)

bez przesady, nie czuc tego az tak zeby jaja urywalo

przecież to nie tunig. nie wymagaj tylko od paliwa tego że z muła zrobi harta. nie mniej jednak czuć różnicę i to wyraźną, szczególnie jak wcześniej jeździło się na beznynie 95 a nawet 98 oktanowej. Zauważyłem też że spalanie w stosunku do jazdy na benzynie 95 oktanowej jest niższe o równo 1 litr (silnik 2.0). nie wydaje mi się żeby ta różnica wynikła ze zmiany stylu jazdy w stosunku do 95 bo świadomość tego, że w baku ma się lepsze paliwo napewno nie wpływa na to że prawa stopa jest lżejsza ;)

Na standardowym silniku, który jest całkowicie w serii róznice są tak minimalne, że nie da się odczuć, jedynie może coś tylko wydawać.. ale tylko wydawać... jak dla mnie to marnowanie pieniędzy

oj czuć... po pewnym okresie kiedy tym samochodem jezdzil kto inny i zalał go VP R, gdy przesiadłem się z powrotem do niego (nie wiedząc że w baku zaszła jakaś zmiana) pierwsze pytanie jakie padło z mojej strony to było: "co się stało z tym samochodem?!". dla jasności - różnica była WYRAŹNA a nie kolosalna. zgodzę sie z tym że to marnowanie pieniędzy jednak od czasu do czasu można "zainwestować" ;)

silniki i tak są strojone w większości na 95... jazda na 100 oktanach nic nie daje, a efekt jest psychologiczny...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

tommeknet- zalej to sie przekonasz

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org