sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Chcesz pogadac ? Zadzwon !

Witam. Kilka miesiecy temu chyba w wiadomosciach mowili o gosciu (nie pamietam ile miał lat i skad był) ktory dał cos w rodzajuy ogłoszenia o mniej wiecej takiej tresci: "Chcesz porozmawiac ? obojetnie o czym ! Masz jakis problem ? Dzwon smiało ! postaram sie Ci pomoc ! ". Kazdy ma swoje problemy wieksze i mniejsze nie zawsze jednak mamy z kim o nich porozmawiac a jak mamy to nie zawsze mamy odwage bo moze sie wstydzimy lub ... no powody sa rozne. Co myslicie o tym zeby ktos (nawet i ja) osoba ktora przede wszystkim chciała by to robic, lubi to robic, ktora zna problemy dzisiejszej np. młodzierzy (bo mozna by było bardzij sprecyzowac grono odbiorcow) udostepniła by swoj numer telefonu i kto by chcial by zadzwonił porozmawiac na kazdy temat. Co o tym myslicie ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Chcesz pogadac ? Zadzwon !

Nie zwierzam się komuś, kto wyraz MŁODZIEŻ pisze przez "RZ". Chesz o tym porozmawiać?

vespos.... jedynie Ty tak piszesz ;] bo nigdy nie pisze sie przez RZ ;] ale kichaaaa :p heehhe to moze Ty chcesz o ortografii pogadac? :)

Ić ty analfabeto pisze się ''Ż'' Młoidzeż!!

P@wcio Tobie tez kilka lekcji polskiego by sie przydało :) "Ić"

kitek: masz problemy z rozumieniem tekstu, pomyśl o maturze.

Młodziez oczywiscie pisze sie przez "Ż" moj bład literowka. Podobnie jak w wyrazie: rodzajuy i bardzij. Tylko w wyrazie młodziez w nieszczesnym miejscu sie trafiła :) a analfabeta to ty jestes P@wcio "ić" hehe.
Chciałem poznac wasza opinie na ten temat a jak narazie to tylko o ortografi rozmawiamy :)
Dodam jeszcze tylko ze ten Pan o ktorym pisałem wyzej odebrał kilka tysiecy smsow i kilkaset telefonow od ludzi całkowicie mu nieznanych przez tydzien czy cos takiego.

a jak dostaniesz pytanie na które nie znasz odpowiedzi to co zrobisz?

ale ten Pan to zrobił w celu uzyskania jak największej ilości połączeń.

nikt nie wie wszystkiego prawda ? Bardziej miałem na mysli np. problemy sercowe, problemy w szkole, itp. No ale kazdy ma swoje problemy i sa one rozne nie wiem z jakimi pytaniami mogł bym sie spotkac. Tak na marginesie dodam ze mam 23 lata.

"ale ten Pan to zrobił w celu uzyskania jak największej ilości połączeń" skad ten pomysł ? Nie wierzysz w to co pisze? Zaraz trzeba miec z tego jakies korzysci ?

Skąd ten pomysł? Bo ten owy Pan tak to komentował.

Drogi 23 latku. Kup sobie starter jakiejś sieci komórkowej. Najlepiej, by była to sieć, w której najwięcej ludzi ma numery, no albo jakaś konkretna kategoria wiekowa ludzi. Upublicznij ten numer i czekaj, może ktoś zadzwoni. No chyba, że chodzi Ci o to, żeby ktoś np. miasto da Ci pieniądze na bezpłatny numer (coś w stylu 9x xx jak kiedyś numery telefonów zaufania bądź 0-800 xxx xxx jak infolinie). Byłoby miło gdyby dali, ale nie dadzą więc staraj się o jakąś dotację z UE, wynajmij lokal, kup komputery, zestawy słuchawkowe, zatrudnij kilku ludzi, rozreklamuj ten telefon w mieście czy w regionie i będziez szczęśliwy.

Życzę powodzenia, bo lubię ludzi, którzy coś robią.

będziez = będziesz

Miałem na mysli raczej pierwsza czesc twojej wypowiedzi vespos. Siec np. orange zakres wiekowy 18-23 lata. Mysle ze zadzwoniło by kilka osob, ale obawiam sie ze mogło by tez byc kilka osob ktore jaja by sobie robiły, bo naszym rodakom brakuje jeszcze troszke kultury ale napewno ciekawe było by to doswiadczenie.

:)))

naszym rodakom brakuje kultury ale niestety nie troszke i na tym forum widac to jak na dloni

Znając mentalność i kulturę naszego społeczeństwa myślę większość takich telefonów nie byłaby związana z z problemami a wręcz przeciwnie. W/g mnie jeśli ktoś czuje potrzebę pogadania z kimś to zawsze znajdzie sobie słuchacza. Uważam też że do takich rozmów trzeba być odpowiednio przygotowanym. Zresztą co to ma być ?? chcesz tylko wysłuchiwać żalących sie ludzi czy udzielać porad , dawać jakieś wskazówki itp ??

W pełni popieram - bardzo dobry pomysł. Warto go urzeczywistnić chociażby miał pomóc (uratować) nawet jednej osobie. Dziś w czasie takiej propagandy luzu moralnego, ataku sekt, narkomanii, alkoholizmu i braku wizji przyszłości winno być coś takiego w każdym mieście, gdzie rządzocym naprawdę zależy na zdrowiu i dobru jego mieszkańców.

Ja tez mysle ze to dobry pomysl. Czesto sie zdaza ze ktos jest okrutnie zdolowany i nie ma z kim pogadac... a taka rozmowa zwlaszcza z obca osoba moze bardzo pomoc. Przynajmniej mozna z siebie wyrzucic wszystko to co nas gryzie i dreczy :) Warto sprobowac... i tez mysle ze siec Orange bylaby najlepsza... Chyba najwiecej osob wlasnie z niej korzysta. A ze bedzie pelno glupich telefonow... Norma zawsze tak bedzie:/

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org