niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kaczyński w Łomży

Skoro piłka nożna ściąga tylu bandytów i złodziei (afery w sporcie) i handlarzy żywym towarem (sprzedawanie zawodników) jak żaden inny sport, to może trzeba zlikwidować wreszcie tę kryminogenną dziedzinę sportu, rozgonić kluby, zabrać im (wielkie) pieniądze i skończyć z meczami. Mogę już sobie wtedy wyobrazić protesty "uczciwych kibiców" (których nie widać i nie słychać) ... i co by się stało potem? Myślę, że nic...tylko spokój... :-)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kaczyński w Łomży

dran swieta prawda

Ptysiu80 z wypiekami na twarzy śledził to co się działo w Wilnie, z radości, że jest zadyma, spuszczał się w spodnie, bo mógł sobie na wybryki chuligańskie popatrzyć, a normalnie pewnie jara się ustawkami ściągniętymi z internetu. A potem jako zagorzały antylegionista pokazuje tytuły z jakiś gazet i jak reszta motłochu jedzie po wszystkich kibicach Legii, choć tak naprawdę wie dobrze, że rozrabiała tylko garstka. Ptysiu80, po Twoich wpisach wiem, że trochę się kibicowskimi sprawami interesujesz i dziwię się Tobie, że dajesz się manipulować dziennikarzom, chociaż pewnie na jednym z meczów ŁKS-u sam gazetami na znak protestu przez ogrodzenie rzucałeś. Cóż, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, prawda?! Powtórzę jeszcze raz: nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora i pamiętajmy o tym, co napisali kibice Legii na swojej stronie: Być kibicem Legii to nie wstyd, wstyd to zasłaniać sobie twarz szalikiem Legii, gdy robi się to co w Wilnie... (za występującą tu nazwę klubu można wstawić dowolną nazwę klubu)

Zbych: piłka nożna jest najpopularniejszym sportem na świecie i ściąga najwięcej kibiców, stąd proporcjonalnie jest w niej najwięcej „zła”. Popatrz na afery w boksie, nałogowy doping w kolarstwie, czy wszelkiego rodzaju przękręty sędziów w notach podczas zawodów w skokach do wody czy w łyżwiarstwie figurowym, bądź bójki kibiców na meczach NBA (fakt, że sporadyczne, ale kilka w sezonie się trafia). Może więc wogóle trzeba zaprzestać zawodowego sportu?

Czy jest Ktoś zorientowany jaka spółdzielnia lub developer buduje blok w sąsiedztwie Mechaniaka i Marczyka?
Pozdrawiam ciepło (bo ONO by się przydało)

Dokladnie, potwierdzam te informacje. Rowniez zapraszam. Chlopaki i dziewczeta, razem w koncu zrobimy cos sensownego dla idei wolnego oprogramowania. Celem tego przedsiewziecia jest sformowanie stowarzyszenia ludzi, ktorzy wspolnie pomoga rozwijac sie spolecznej mysli linuxowej ;)

A na powaznie, wg mnie, glownym celem bedzie po prostu wzajemna pomoc i edukacja. Jednak wszystkie szczegoly omowimy, kedy zbierze sie juz garstka chetnych. WYznaczymy wtedy rowniez rozne cele itp.

O! - i z Browarem Lomza, jak najbardziej.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Gdzie w Łomży można wyrobić kartę wędkarską i jak to przebiega ?

dmk, dużo sugerujesz w swoich wypowiedziach, ale nie bierzesz kilku kwestii pod uwagę. Po pierwsze jeśli tak uparłeś się Szosy Zambrowskiej i tej drugiej nitki, nie możesz decydować za jej mieszkańców, że to cena, że to wywłaszczenie itp. A nie wziąłeś pod uwagę, że może Ci mieszkańcy nie zamierzają sprzedawać swojej ziemi za żadne pieniądze? Są to nieruchomości, które od pokoleń zajmują właściciele. Może postaw się Ty na miejscu tych mieszkańców, ciekaw jestem jak Ty byś śpiewał gdybyś był jednym z tych właścicieli? Piszesz o nowym moście, a czy wiesz, że most ten nadal osiada, że konstrukcja nie wytrzymuje obciążenia obecnego, a co mówić o nasileniu ruchu na tymże moście. Co do dwupasmówek - Zawadzka, Piłsudskiego, czy tego też nie zauważyłeś, że jezdnie te są w coraz gorszym stanie, że systematycznie sypie się na nie żwir, że są już tak spękane jak wyschnięte jezioro, jedzie się po Zawadzkiej, czy Piłsudskiego jak po drabinie. A Ty mówisz, żeby ruch przerzucić na te drogi i most. Posypało by się to momentalnie, dopiero korki w Łomży by powstały jakby zaczęto po sezonie to wszystko remontować na raz. Po za tym myślę, że jak jedziesz gdziekolwiek turystycznie to jedziesz raczej krótszą trasą i z reguły wyznaczoną na mapie, a nie kluczysz pomiędzy osiedlowymi blokami. Weź też pod uwagę następny koszt takich zmian - oznakowanie, wyznaczenie kierunków itp. Tu nic nie zmieni, żadne takie pomysły. Jedyna rada to obwodnica, nie trzeba daleko szukać wystarczy rzucić okiem na miasto oddalone od nas zaledwie 40km - Ostrów Mazowiecka - obwodnica jak marzenie, aż chce się jechać taką arterią, a miasta praktycznie nie widać mijając ją, a pamiętacie jak było dawniej, jak zapchana była główna ulica Ostrowi? Ale proszę, wystarczyło, że miast wchłonęło Mazowieckie i momentalnie problem został rozwiązany. Nie wspomnę już o Ostrołęce i innych podobnych miastach i miasteczkach. A My niestety jesteśmy zdani na " śledzi", któzy tylko doją z Łomży ile się da. Choć niewątpliwe jest, że Łomża dysponuje jakimiś środkami, tylko gdzie te pieniądze idą?! Tylko na te remonty ulic, sypanie żwiru, uzupełnianie czarnoziemu w rondach Hanki Bielickiej, sadzenie kwiatków wzdłuż ul. Giełczyńskiej? Gdzie ta kasa idzie?! Tyle miało się dziać, a to bulwary nad Narwią, a to przystań, nowy amfiteatr na Zjeździe, powrót do pierwotnego zagospodarowania starówki, bynajmniej fontanny, gdzie to wszystko, gdzie rozpieprzacie tą kasę Panie i Panowie RZĄDZĄCY tym miastem. Rzygać się chce jak się myśli co wy robicie, a właściwie nic nie robicie w tym mieście. Oglądałem dzisiaj w TV śniadaniowej program prowadzony z miasta Choszczno. Niespełna 17 tyś. miasteczko, a tryska życiem. Samych imprez odbywa się tam aż.....250 w roku!!!! Mnóstwo klubów, sekcji i innych kółek zainteresowań. Mieszkańcy kochają te miasto, a Łomża. Urodziłem się tu, wychowałem. Moja rodzina mieszka tu od co najmniej 5 pokoleń i nigdy tak Łomża nie "syfiała" jak w tych czasach! Za poprzedniego systemu więcej w Łomży było poczynane, więcej się działo, więcej imprez było dla ludzi, dla młodzieży. Gdzie to wszystko jest?! Nawet pieniądze w Białymstoku muszę zostawiać w takim np. Makro, bo w Łomży chamy nie pozwalają wybudować marketu, gdzie większość mieszkańców ( 80% ) opowiada się za jego budową. Sorry dmk, że odbiegłem trochę od tematu, ale ten tekst nawiązuje po części do Twoich wątpliwości co do sytuacji w tym mieście " cudów".
Pozdrawiam.

jeżeli chodzi Ci o wykonawce tego budynku musiałbyś skontaktować się z biurem MPGKiM w Łomży, ul . Poznańska 141, a należeć on będzie do MPGKiM

karta wędkarska na tydzień?, przeczytaj jeszcze raz cały temat to może się rozjaśni

Even when the road is hard, never give up - Keep Ya head Up ^^

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org