Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Komorowski i Tusk zdezorientowani |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Komorowski i Tusk zdezorientowani |
nie chce nic mowic ale florek tez od tego nie stronisz :P ja to sie przyznaje :P
|
|
sinboy18 napisal: zasadniczo jest to jak ktos juz napisal nieoplacalne to na ch** jest tyle firm ktore sie tym zajmuja ? skoro sa, i robia dobra kase, to chyba maja klientow i jest to oplacalne, prawda ?
|
|
BIG_NJ: Uważasz, że w tych jak to nazwałeś "wiochach" mieszkają same buraki ???? Coś chyba przekombinowałeś.... dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Patrze nawiazalem do wspomnien ^^ moze jakies spotkanie na jakims kanale ?
|
|
Wąskotorówka biegła wzdłuz Sikorskiego do Kupisk i Nowogrodu- Myszyńca po prawej stronie drogi ( ze stacyjki zakręcała w lewo- na Sikorskiego). Pod Kupiskami wjeżdżała pod górkę więc w zimę pomocnik maszynisty szedł z "sipą" i sypał na tory piasek. Sapał ten parowozik wtedy tak: po-móż bra-cie... po- móż bra-cie...a potem było już z górki więc parowozik tak pogwizdywał: mam cię w d...pie... mam cię w d...pie...A wagoniki ogrzewane były żelaznymi 'kozami", w których pasażerowie sami palili i wisiaały tam tabliczki:"zabrania się zbierania grzybów podczas jazdy pociagiem".,:-) Maszynistów nazywali "czajnikami" za co oni obrzucali kawałkami węgla. Królową tego węgla była znana tu Ziuta, która nosiła go workami na plecach i była w dobrej komitywie z kolejarzami. Podczas jazdy przed Myszyńcem maszynista zobaczył kobietę z koszami i krzyknął, że zwolni - aby się zabrała na pociąg. Ona jednak odkrzyknęła mu, że nie chce wsiadać bi nie ma czxasu i się bardzo spieszy:-) dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
ten wal i te przepompownie za laskiem jednaczewskim mial do tego sluzyc zalewu??
|
|
eee.. a co to są klamerki na paznokcie?
|
|
np 09.07.2007 godzina 21:00 kanal 30 AM moze byc? Ja moge nie slyszec wszystkich bo jade narazie na mobilowce na dachu heh xD
|
|
"ma być symbolem podlaskiej miękkiej wymowy, czyli "śledzikowania" " ".......Niedaleko Strękowej Góry rzeka Ślina wpada do Narwi i wyznacza historyczną granicę Mazowsza i Podlasia. ......."- i niech tak pozostanie :), bo do mazowsza nalezymy i sledzikowac nie umiemy -szkoda tylko ze nie umieszczono tego pomnika w stolicy podlasia "sledziowie"
|
|
moze i pokoj w bursie, ale niestety ludzie z lomzy:( ............ przynajmniej ta 2( chlopak, ktory drze ziape i dziewczyna, czasem widac ich na miescie).
|
|
Od wielu lat m.in. na terenie Łomży, choć nie tylko można spotkać wielu kwestujących na „chore dzieci”, „niewidome dzieci z Lasek” , chorą Kasię, Jasia, czy Stasia itp. Jak idę ulicami widzę tych ludzi stojących przeważnie w najruchliwszych punktach miasta, przed sklepami Biedronki, gdzie osoby wychodzące często wyjmują monety do i z wózków, na ulicy Długiej, a także przy Stokrotce. Wszystko byłoby wspaniałe i szlachetne, gdyby jeszcze było uczciwe. A niestety większość tych osób to cwani oszuści. Od lat często w gazetach ostrzega się przed tego typu oszustwem, ale jak obserwuję „żniwa” tych naciągaczy, można powiedzieć, że mało kto wie, że wspomaga lewą fundację, a często samego oszusta(-kę). Ludzie przyzwyczaili się, że jeśli widzą kwestującego na ulicy, który ma laminowany identyfikator, puszkę z plombą, naklejką, to musi być to szczytna sprawa. No, cóż, zalaminować może każdy z nas dowolny kawałek papieru, puszki, plomby, naklejki, hologramiki, też są w sprzedaży. Oszust indywidualny może sobie takie sprawy podrobić perfekcyjnie i nie ma co się silić na czytanie, sprawdzanie, bo ci ludzie są na to gotowi. Ale samodzielnie działających oszustów jest mniej. Na ogół „towarzystwo” działa w legalnej fundacji. Osoba niekarana rejestruje taka fundację, wyrabia wszelkie papiery i szuka „słupów” do stania na ulicach. Mają oficjalne identyfikatory, z pozwoleniem MSWiA, puszki z hologramami itp. Jednym słowem jak śmieją się „policja może im skoczyć…” Tacy oszuści przyjeżdża na występy do Łomży, a maja oni szerokie trasy objazdowe, często u nas spotyka się cwaniaków spod Warszawy, ale i Ostrołęki czy lubelskiego, a nawet kujawsko-pomorskiego, staje w upatrzonym ruchliwym punkcie i rozpoczyna błagalnym tonem prośby o pomoc dla np. chorych dzieci. Ludzie przywykli do kwestowania dają złotówkę lub więcej, tak, że po kilku godzinach w puszce może być nawet kilkaset złotych. Często by być bardziej wiarygodnym trzymają w dłoni zdjęcie dziecka lub krzyżówkę, którą na ogół fundacja dostaje od rodziny, gdzie zgłaszają się, że pomogą w zbiórce pieniędzy. Lokalne społeczności wiedza o chorym dziecku, stąd np. właściciel drukarni, gratis wyda ulotki na rzecz dziecka, a potem rodzina w dobrej wierze daje takim „dobroczyńcom”. Po „pracy” oszust wraca z puszka do szefa w fundacji lub „kasuje” utarg dla siebie, zależnie od układu na jaki działa. Rodziny chorych dzieci otrzymują nikły procent od zebranej kwoty lub wcale. Jeśli dostają, to tylko po to, aby fundacja miała „kwity” na wypadek kontroli. Ale jest to góra 1 do 5% sumy. Szefowie mają od 15 do30 tysięcy miesięcznie, a „słup oszust”, jak oszukuje już na własną rękę ma kilka tysięcy miesięcznie. Nikt nie sprawdzi kwoty zebranej przez oszusta, plomba jest albo dla szefa, by oszust nie podkradał mu pieniędzy lub dla picu, że wszystko jest uczciwe. Teatralna gra „zatroskanego o dobro dzieci” to podstawa tych oszustów. Przypominam sobie jak taki „kwestarz” wyzywał jedna ze sprzedawczyń na ulicy Długiej, jak ta zwróciła mu uwagę by stanął dalej, co sekundę później nie przeszkodziło mu bardzo grzecznie zawołać: „Przepraszam Panią/Pana, czy wspomoże Pan/Pani chore dzieci…” Czemu to piszę? Pomoc chorym, potrzebującym to szlachetna sprawa. Jednak nie wspomagajmy „hien” żerujących na ludzkiej wrażliwości, a w rzeczywistości cynicznie nabijających sobie kieszenie, kosztem nieszczęśliwych dzieci. Pomagajmy w znanych nam sprawach, prowadzonych lokalnie, czy przez Caritas, PCK itp. organizacje. Omijajmy obojętnie objazdowych oszustów, nie musimy się tłumaczyć, że nie mam pieniędzy itp. Powiedz o takich praktykach swoim znajomym, by zmniejszyć to zjawisko na ulicach Łomży. Jest wiele opisów tego typu oszuszukańczego kwestowania w Internecie, podaję może nie najnowszy link, gdzie ostatnie porady, co do sprawdzania już nie są zbyt sensowne, przy lewym działaniu całych fundacji, ale to przykład, który warto przeczytać: http://www.tygodniknowy.pl/aktualnosci/forum/107.dhtml Pozdrawiam. dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Pierwsze koty za ploty ;) -mini spotkanie integracyjne odbylo sie z powodzeniem. Pierwsze ustalenia wykonane. W niedlugim czasie nastepne spotkanie, juz w wiekszym gronie.
|
|
Zgoda,jestem za budową obwodnicy, ale mówimy o roku 2013 a do tego czasu powinniśmy udrożnić przejazd przez miasto. Ja nie chcę męczyć mieszkańców przy Szosie Zambrowskiej oraz Księżnej Anny , ale centrum miasta już w tej chwili jest niewydolne. Z czasem Szosa Zambrowska będzie ulicą odbierającą ruch z obwodnicy i tym bardziej przyda się jako dwupasmowa. Nie traktujcie mnie jak wariata przesuwającego hałas komuś pod okna, ale jeśli chcemy sami poruszać się w miarę sprawnie w mieście musimy gdzieś skanalizować ruch tranzytowy (osobowy - TIRy precz z miasta) Trasa dwupasmowa zapewni w miarę płynny ruch na drodze i wyeliminuje wypadki. Przecież po to buduje się drogi dwupasmowe by poprawić bezpieczeństwo oraz zwiększyć przepustowość. Dlaczego nie korzystamy z już istniejących korytarzy dwupasmowych? Jest Sikorskiego (dawniej Obwodowa), która przyznacie używana jest w niewielkim stopniu, Zawadzka ma już chyba z 15 lat i również ruch jest niewielki (wiem czekamy na supermarket). Moje pytanie: po co budować 500 m drogi, która i tak będzie bezużyteczna (ewentualnie wykorzystywana bedzie jako parking dla mieszkańców ok. Księżnej Anny) Wystarczy dobudować 500-800 m jednego pasa Szosy Zambrowskiej + przebudować nieznacznie rondo by usprawnić ruch w mieście ( na rondzie samochody rozjeżdżałyby się w 3 kierunkach (centrum, Piątnica, Ostrołęka) MOPS
|
|
też popieram. Najpierw dajesz takim osobom pieniądze z myślą że głodują i kupią sobie jakies jedzienie, a potem widzisz je z puszką piwa w ręce i papierosem w ustach. "popieram apel worlda uwazajmy na naciągaczy"
|
|
z najladniejszymi dziewczynami:P
|
|
Z Browarem i ŁKSem.
|
|
Ja się też na to piszę
|
|
zdecydowanie popieram, najwiekszym oszustwem jest wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy.. Jerrego Owsiaka
|
|
dmk widzę, że jesteś słabo zorientowany w temacie 2- pasmówki na Szosie Zambrowskiej. Druga nitka miała powstać już wtedy gdy ją remontowano, czyli kilka lat temu, ale niestety nie wszyscy mieszkańcy drugiej strony ulicy odsprzedali swoje grunty. Więc przyczyna tkwi głównie w tym. Każdy ma prawo decydować o swojej własności i wcale się nie dziwię, że ktoś nie odsprzedał. Patrząc na ówczesne ceny gruntów, a dzisiejsze to ktoś pewnie miał rację, a jeśli nadal nie ma zamiaru sprzedać miastu to widocznie nie chce i dobrze jest jak jest ( i nadal ma rację ). I nie ma co winić za tą sytuację tych z Ratusza ( tak już nauczeni jesteśmy, że wszystko co źle to U.M. ), nie tym razem. Jedyne rozwiązanie to obwodnica. Piszesz, że nie chcesz męczyć mieszkańców Szosy Zambrowskiej. Śmiem przypuszczać, że Twoja wypowiedź miałaby właśnie stanowić podpowiedź dla kogoś kto mógłby się tym zainteresować, dla kogoś na "stołku". Myślę, że już to przerabiano na pewno gdzie trzeba. A jeśli uważasz, że ta ulica jest taka wolna od aut, to stań przy rondzie od strony wylotu na Zambrów o godzinie 7.30 rano i zobaczysz co się na niej dzieje. Po za tym i w ciągu dnia nie jest na niej mały ruch. Tirów też nie brakuje, co i rusz któryś nowym mostem stara się przemknąć i kozaków wjeżdżających od strony Zambrowa niejednokrotnie z prędkością grubo powyżej 100. Stań również wieczorem, a zobaczysz popisy motocyklistów łomżyńskich, ich prędkości "naddźwiękowe". Jeśli myślisz, że mieszkańcy tej ulicy mają takie sielskie życie tam to się mylisz, strach dziecko puścić na drugą stronę jezdni. Tak na marginesie to na Szosie Zambrowskie przydałby się słup pod fotoradar. Pozdrawiam.
|
|
- Wejdz na www.imageshack.us - Nacisnij przycisk Browse - Wybierz zdjecie ze swojego komputera - Klknij na przycisk Host it - Po paru chwilach ladowania zobaczysz kilka linkow. Kopiujesz ten co obok ma napisane "Thumbnail for forums (1)" A nastepnie wklejasz to tutaj.
|
|
Ooo właśnie, tarczyn ma rację. :)
|
|
|
->fLoorek dzieki bardzo:)
|
|
z moim miastem, fajnymi ludzmi, browar lomza, .... lomza to jest potega lomza najlepsza jest .....
|
|
pierre racja z tym przede wszystkim ....
|
|
Dziś najłatwiej wieszać psy na kibicach Legii. Fakt, odwalili niezłą lipę, skompromitowali nie tylko swój klub, ale również i nasz kraj. Jednak wszyscy zapominają o pewnej kwestii: na meczu było 3000 kibiców "wojskowych", a rozrabiało 100-150 osób. Łatwo jest powiedzieć, że pozostali kibice mogli jakoś zareagować, jestem tylko ciekaw, ilu z wypowiadających się tutaj miałoby odwagę to zrobić. Mam nadzieję, że kibice(?) biorący udział w zajściach zostaną surowo ukarani. Jednak nie należy generalizować i obrażać wszystkich kibiców Legii, bo rozrabiała tak naprawdę garstka, którą ktoś na ten stadion wpuścił! Może warto również zapoznać się ze zdaniem Legionistów w tym temacie, oraz zobaczyć, jak się bawiła w Wilnie zdecydowana ich większość. Polecam poniższą relację kibiców (L) z wyjazdu do Wilna oraz parę zdjęć, do których linki pozwalam sobie tu zamieścić. http://www.legialive.pl/mecz.php?id=288&act=trybuny - oficjalna kibicowska relacja fanów Legii z wyjazdu do Wilna http://www.legia.tv/photos08j/08vetra1_f127.jpg - na grobie matki J. Piłsudskiego http://www.legia.tv/photos08j/08vetra1_f131.jpg http://www.legia.tv/photos08j/08vetra1_f124.jpg - Ostra Brama http://www.legia.tv/photos08j/08vetra1_f134.jpg http://www.legia.tv/photos08j/08vetra1_f123.jpg - to też chuligan??? dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Cześć Wszystkim! Mam problem... Chcę kupić sobie nowy telefon. Myślę nad Nokią 5200 i 5300. Czy może mi ktoś powiedzieć czym te telefony różnią się od siebie? I który ewentualnie byście mi polecili. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
|
|
Z ŁKS Łomża, Piwem i tandetną muzyką (zresztą jak całe Podlasie)
|
|
Przejdź się na Małachowskiego Studio Kosmetyczne Perfect. Zapytaj się, robią tam dużo rzeczy :P
|
|
Hm...., z: - końcem torów kolejowych, - dworcem PKS bez poczekalni, - ohydnym rynkiem (hala targowa) - paskudnym, brudnym targowiskiem, - chwiejącym się mostem, - brakiem obwodnicy miasta, - dominacją Kościoła w życiu publicznym, - biskupem Peatzem, - zacofanymi i obłudnymi ludźmi, nie przychylnymi obcym, - prezydentem zatrudniającym przestępców, - strażą miejską goniącą za mandatami za parkowanie, a brakiem jej tam, gdzie interweniować powinna, - smrodem z browaru…
|
|
panie i władco, zgadzam się z Tobą. Przez wybryk 100-150 ludzi nie posądza się wszystkich.Kibic, nie zgadzam się z Tobą co do siatkówki. Ja jestem wielkim kibicem wszelkich sportów. Przyjżyj się chociaż raz atmosferze w spodku- podczas hymnu, w sytuacji gdy drużyna przegrywa. Czy Polscy kibice rzucają się na przeciwników z łapami? Popatrz na skoki narciarskie w Zakopanem. Tam każdy z każdym rozmawia, niemiec z polakiem, anglik z finem....to jet w sporcie piękne, a nie jakieś klepanie mord. Miłość do klubu polega na wspieraniu go w trudnych momentach- tak jak to wcześniej już ktoś wspomniał. Czy tamta dużyna w czymś zawiniła?Sport polega na tym, że każdy chce wygrać. To normalne. Nie mam nic do noszenia barw klubu, śpiewania itp. Moim zdaniem porównanie miłości do klubu z miłością do rodziny (dziewczyny, dziecka itp) jest bardzo trafne i bardzo obrazowe. Każdy potrafi to zrozumieć.
|
|
Big, a ta ankietka to na czyj obstalunek?
|
|
tak jak i z poprzednich i z przyszłych
|
|
gooralek - nieprzesadzajmy nie wszystkie dziewczyny takie piekne....:P No ale czasem są, są :D :P
|
|
bobas mowisz o tym lubilerze prawie ze na rogu ? przerwal mi sie lancuszek i gdy do niego zanioslem powiedzial ze niema czasu ...
|
|
|
|
a p.Prezydent w jakim charakterze był w Ameryce z pilkarzami?
|
|
a wiecie moze czy ktos madry ustalil ktoredy poleci obwodnica lomzy? czy dalej sa 3 warianty i nikt nie chce wziac odpowiedzialnoscii za podjecie decyzji?
|
|
No właśnie :) to mówi samo za siebie :) Brawo Ptysiu :D Najlepsze rozwiązanie tematu...
|
|
zły_człowiek co to cie obchodzi ile mam lat ???
|
|
pokażcie mi prezydenta Łomży, czy ktoś taki jest?
|
|
Chociaż nie jestem z Łomży tylko z okolic, to nie jestem zadowolony, bo od kilku lat obiecuje tartan na stadionie, a jak narazie to nie można porządnego remontu dla kopaczy zrobić....
|
|
Wychu, zakochaj się w "Choinie". Nie zapomnę temu Panu "Dni Łomży 2007". No te odczyty IPN i koncerty ŁOK, niom malina. Takich zs.....stych dni w Łomży nie pamiętam i nie zapomnę, zwłaszcza te odczyty IPN (nie wiedziałem że UB i SB-owcy byli wtykami kościoła w strukturach władz PRL). Pouczające. A w Zabrowie poprostu były "DNI ZAMBROWA!!!!!!" Z A M B R O W A. B o tam się pojechałem zabawić, bo "Prezydenci?" "Łomży" byli w komży i IPN-y słuchali jak SB Polskę wyzwalały i "wyzwoliły". Od rozsądku i odpowiedzialności. Niech żyją władze Łomży i ich "Dni Łomży"
|
|
Luizfernadez...wal się.
|
|
No właśnie pieniądze te same.... , a postawcie się w sytuacji fryzjera, czas na dojazd, dojście, i błagalny wzrok żeby choć trochę zejść z ceny i wysłuchiwanie mądrośći bo ON płaci i wymaga,nie warto zawracać sobie głowy.
|
|
No, szanowny panie,Jesli uznajesz moje zapytanie, ,,w jakom charakterze występował Prezydent na wyjeżdzie z piłkarzami do USA ?,,za wielki nietakt z mojej strony, to faktycznie, masz prawo tak myśleć.)
|
|
batarki "Co masz konkretnie do maluchów i polonezów? "pokaż mi czym jeździsz i jakie masz tablice powiem Ci kim jesteś" ?? taa... " Podrasowanych maluchow i polonezow. To aktualnie jedne z tanszych samochodow i w nie jest najlatwiej doczepic pare naklejek na przyciemnione szyby i dokleic wiesniacki spojler. Moze pisze ogolnikowo ale mieszkajac w Lomzy, nieraz mialem przyklady dozy kultury wsi w osobie mojego sasiada, ktory to po odziedziczeniu Fiata 125 dostawil do niego spojler zalozony przez starszych kolegow w Mechaniaku oraz nowy zestaw stereo do auta, by puszczac z niego najnowsze przeboje polskich gwiazd areny Hip Hopu. Do tego jego wyjazdy pod McDonald z piecioosobowa ekipa mlodszych kolegow w srodku dazyl do osiagniecia pojecia SZPAN, jednak nie udawalo mu sie to zbytnio...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |