Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Cud Tuska oda do bronka |
Jak czytam, że ktoś nie rozumie tak podstawowej sprawy, jak dofinansowywanie zabytków, a w Łomży nie ma ich, aż tak wiele, to tylko współczuć poziomowi umysłowemu, nawet jeśli ma się antyklerykalne podejście do świata. Na Zachodzie odnawia się wszelkie budowle mające mniejszą wartość historyczną. Prowadzi się te prace z wszelkich dostepnych funduszy. Przykład, odnowy kościołów katolickich, często już nie używanych, przez społeczeństwa protestanckie. Mądrym ludzim to nie wadzi, a przeciwnie są dumni z takich dzialań. Wystarczy mieć minimalną wiedzę, by zrozumieć, że taki zabytek, zwiększa atrakcyjność miejsca, a także jest to dowód pamięci społeczeństwa o własnej przeszłości. Nieocenione świadectwo minonych wieków, które warto zachować dla potomnych. Mądremu dość... DiDi
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Cud Tuska oda do bronka |
zabierz: - namiot - materac, śpiwór, koc - bieliznę - husteczki do mycia ciała - jedzenie ;) - płaszcz deszczowy - latarkę - ubrania itp. ubrania włóż do worka na śmieci i potem do plecaka, lub torby. zdarzają się sytuacje np. podczas deszczu że wszystko przemaka
|
|
bardzo wytężonej pracy...
|
|
A w którym miejscu on stał? Jeśli przy UW to coś tam remontują a może już inna opcja władze przejmuje?
|
|
Krzyzak wrzucam tam co mowiles tylko napisz jak tego szukac... :P ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
trudno juz wrzucam w 10 czesciach. i rzeczywiscie idzie duzo szybciej niz na you tube
|
|
ludzie o czym wy mowicie. Inwestycje z funduszy unijnych oczywiscie sa tylko jak zwykle wy tego nie zauwazanie np. wodociagi kanalizacja, drogi itp malo tego jest bo pieniadze rozdziela "gora" czyli nasi "kochani" sledzie per. Białystok. Wystarczy wejsc na lomzynska strone i troszke poczytac o inwestycja funduszach itp szukanie informacji i czytanie nie boli. Trzeba sie tylko troszke wysilic i nie gderac, bo tylko to potraficie zamiast wspierac miasto. Spoleczenstwo robi bardzo duza promocje dla miasta a wiekszosc lomzynikow potrafi tylko krytykowac i oczerniac ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
nie jestem taki pewien czy dzis z rapida sciagniesz:D moze za tydzien
|
|
Hmm mnie zastanawia jedno. Skoro władze miasta chcą za pomocą pięknie wyremontowanej katedry ściągnąć do Łomży odwiedzających to może by pomyśleli, że jak taki "ludek" przejedzie się którąś z naszych niewyremontowanych ulic lub przejdzie się starym chodnikiem to mu się odechce tu wracać. Powinno się dbać o zabytki, ale i też o normalne sprawy. Niech w końcu wyremontują te ulice, bo juz szkoda mówić. Na wiosnę można koła urywać na tych dziurach, a na chodniku nogi połamać. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Szkoda, że nie starczyło Ci cierpliwości, żeby na "youtuba" wszystkie odcinki wrzucić. Te sześć, które są "łyknąłem" na raz i pewnie będę do nich wracał, a z rapidshare'a w wersji bezpłatnej co najmniej kilka dni będzie się ściągało. Ale dzięki za to co jest, bo temat ma już prawie 3 lata, a to pierwszy konkret od tamtego czasu. :)
|
|
Dobrze, że są jeszcze normalni. :)
|
|
dorzucilam reszte tego filmu na you tube zycze milego ogladania :D ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Na początku uporządkujmy sprawy podstawowe, a potem jak będa jeszcze pieniążki , to będziemy sie zajmować zabytkami. Są tacy co im moje rozwiązanie nieodpowiada , to niech napiszą wyraźnie dlaczego. Ja nie chcę kosciołowi zabrać . Ja chce mu dać . I jednocześnie uspokoić pyskaczy:))))) DiDi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |