Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
M. Olbryś do OKW - żenada |
Katedra jest historycznym zabytkiem w Łomży...wizytówką naszego miasta na zewnątrz.....dobrze, że miasto wspomoże finansowo wyremontowanie Katedry. Remont w Katedrze trwa już bardzo długo....wiele elementów planu odnowienia katedry zostało zrealizowanych, ale dużo czeka na realizację....wszystkie prace remontowe są bardzo kosztowne i niezbędna jest w celu ich wykonania pomoc finansowa miasta.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: M. Olbryś do OKW - żenada |
burza moze byla:)
|
|
Co ty od razu wyskakujesz ze 140 km sie jezdzi. Jesli jestes z Łomzy to wiesz pewnie jaka jest droga na ul. Strzelców Kurpiowskich. Stoi tam ograniczenie predkosci jak dobrze pamietam do 30 km\h a zdaje mi sie ze tam nikt tyle nie jezdzi gdyz wedlug mnie to jest juz lekka przesada wprowadzac takie ograniczenie.
|
|
mam taka nadzieje. Jesli tak mowisz ze to czerwone swiatlo to jest mozliwosc ze nic nie przyjdzie. ale to sie okaze w ciagu kilku kolejnych dni
|
|
Osobiscie to bardzo polecam te koncerty i to nawet tym, ktorzy jeszcze nie okazuja zadnego zainteresowania w tym kierunku. Ot, by pojsc se tam choc tak z ciekawosci i moze ku ... poszerzeniu horyzontow(?). Innymi slowy - dlaczego nie wejsc tam i przynajmniej sprawdzic - bo co wlasciwie mamy tu do stracenia? A nuz sie podoba? Chyba, ze ... macie tam ogromny wybor innych imprez ...:D. Te koncerty przypominaja mi podobne imprezy jeszcze za czasow mego pobytu w Lomzy, kiedy to raz w miesiacu organizowano nam w Technikum concerty artystow Filharmonii Narodowej w Warszawie. Za kazdym razem inna grupka artystow goscinnie przedstawiala nam roznorodny repertuar by zapoznac nas z roznymi utworami muzyki powaznej, no i by 'inculcate'/wpoic w te nasze mlode (i puste jeszcze?) glowki taki inny aspekt 'kultury'. Oczywiscie, poczatkowo te koncerty to byly dla nas tym przyslowiowym 'jak psu kija gryzc' (bo to bylo obowiazkowe), ale po pewnym czasie, przynajmniej dla duzej czesci uczniow ('including yours truly'), zaczelo to nawet przypadac do gustu. W koncu, nawet nie wiedzac jak i kiedy, zlapalo sie fiolka na tym punkcie, no i do dzis muzyka klasyczna jest u mnie numer jeden. Jeszcze raz od serca zachecam wszystkich na te koncerty, a szczegolnie mlodziez i zycze przyjemnych wrazen. wychu
|
|
hehe pojechali chłopaka
|
|
Może by tak dobrodzieje (czyt. Rada Miasta) dziury na Zawadzkiej albo Przykoszarowej załatali ...
|
|
ja tez chce kamilcb@wp.pl
|
|
no i debili nam tu nie potrzeba
|
|
odsyłam na www.allegro.pl - montaż nie jest taki trudny
|
|
JA! skupuje monety 5zł- po 4 zł:D
|
|
zalezy jak stare... i w ogole jakie to monety. moj wujek skupuje ale mysle ze chcialby je najpierw obejrzec :)
|
|
Szkoda, że nie wszyscy rozumieją potrzebę remontu tego wspaniałego zabytku. Nie wszyscy też zdają sobie sprawe ile to wszystko kosztuje. Miasto pokrywa i tak bardzo mały procent potrzeb.
|
|
ja bym wyburzył katedrę i preniosł targ obok dworca na jej miejsce. jednak ludzkie gadanie na targu to jest to.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |