niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kandydat do PE z Łomży

Sprawdzalem szybkosc na podanym wyzej linku, takze i sciagajac plik-ale sciaganie jeszcze w miare chodzi.Korzystam takze z programu NETMETER(http://readerror.gmxhome.de/) Sciaganie plików jest dosc miarodajne-ale ludzie,nie korzystam z internetu tylko po to zeby ciagnac!Chcialbym zagrac przy jakims ludzkim PINGU, chcialbym poprzegladac strony nie czekajac pol minuty az sie prosta strona zaladuje...Po za tym nie dociera do mnie wpieranie,ze to wina stron- no chyba,ze to wszystkie-zarowno zagraniczne strony sa takie wolne:))
Podobno TPsa ma obnizyc cene SDI -jesli bedzie ponizej 80zł-pobiegne do nich jak pies z podkulonym ogonem:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kandydat do PE z Łomży

Witam wszystkich

Właśnie w tej chwili sciągam plik 6MB. Nawet na sekundę nie spadnie poniżej 64kb. Chyba już wiem o co chodzi w tym INECIE. Panowie specjaliści nie umieją skonfigurować połączenia tak, żeby strony i inne protokoły prócz sciągania chodziły szybko. Nie znam się za bardzo więc też nie będę sie wymądrzał, ale wiem jedno. Jeśli ściąga mi się plik z v=64kb, a strona ładuje się z prędkością 20kb(po wyłączeniu ściągania oczywiście) to coś chyba jest nie tak. Ale według pani z INETU ja poprostu wchodze na wolne strony. Z tego wynika, że wszystkie strony są wolne, ale dziwne jest to, że na modemie ładują się szybciej. Szkoda, że nie znam szybkich stron:((, mógłbym sobie wreszcie wejśc na jakoś stronę szybciej niż w 20s.

Pozdrawiam

Mi próbowali naprawiać magnetowid. Zapewniali, że naprawią. Wzięli 2 x 60 zł = 120zł a magnetowid dalej nie nagrywa ;-) Tylko ludzi z TVN'owskiej Usterki zaprosić do Łomży. Oj, byłoby fachowców do pokazywania!

Z innymi "serwisami" nie miałem jeszcze na szczęście do czynienia... Na Starym Rynku jest jakiś serwis (napewno AGD, ale czy RTV, to nie mam pewności).

1) Były dworzec PKP a w zasadzie placyk z byłą fontanna jest latem ok.
2) Podoba mi sie również stary cmentarz , szczególnie część zabytkowa.
3) Niezłe jest są miejsca po jednostce w Czerwonym Borze.

masz szczęście że pisanie uskrzydla....

Inaczej naprawdę mógłbyś zrobić BUM. Pamiętaj - ile liter, tyle skrzydeł.

dabz

Łomżynianom brakuje jakiegoś własnego zespołu h-h lub disco polo :P
moze by sie to przydalo .

Mam taką propozycję
aby zasypać e`mailami administratora sieci 4lan
z naszymi spostrzeżeniami, takimi jakie się tutaj na forum ukazują.
Może coś to zmieni?
Chociażby to, że będą świadomi naszego niezadowolenia z ich usług.
No i może im też "się zatka"....

Budynek dworca Łomża Wąskotorowa stoi do dziś z tyłu za hurtownią węgla i materiałow budowlanych "Barbórka"przy ul. Sikorskiego (dawniej Obwodowa). Jest piętrowy i ma na jednej części dość stromy dach. Łomża Skowronki był za zakrętem po wjeżdzie na ul . Nowogrodzką. Wagoniki nie miały przedziałów tylko ławki. Zimą gdy było ślisko pociąg musiał czasami parę razy rozpędzać się pod wyższą górkę. Był taki dowcip , że babcia gdy chciała zdążyć na targ do Myszyńca wolała iść pieszo niż skorzystać z zaproszenia maszynisty. Wywożono nim mnóstwo drzewa z Puszczy Kurpiowskiej.

Mężczyzna może ocalić swój kraj, rządzić całym światem, zdobywać wieczną sławę jako filozof... jedynie dla swej żony będzie zawsze tylko zwykłym głupcem... (Wilder)
Historia jak z bajki... Ona piękna, młoda imigrantka która przyjechała za nim z jakiejś góralskiej wioski obok Zakopanego, On przystojny, młody obiecujący artysta - pisarz i malarz, pracujący w stanach w zawodzie lecz innymi pędzlami - szerszymi, i farbą też niby olejną lecz w dużych puszkach i na większych, z reguły jednokolorowych przestrzeniach. Żyli szczęśliwie w jakimś basemencie, nurzając się w namiętności i ogromnie szczęścia. On powoli zyskiwał sławę w światku artystycznym, jego obrazy zdobywały nagrody, lecz niestety nie szły za tym duże korzyści finansowe. Ona zaś nie widziała w jego obrazach tyle uroku co w majtach Victoria secret, a woń farby nie przypominała w żaden sposób perfum od kleina. Jak każda kobieta kochała czułość i delikatność, czemu dała dowód dając pewnemu dobrze zbudowanem kontraktorowi. Potem coraz częściej dawała mu ten dowód, a potem pewnego dnia pluneła w twarz Dawidowi malarzowi i zabierając wszystko przeniosła się do Staszka budowlańca.
Wieczorami siedziała umalowana drogimi perfumami będąc podziwianą przez kontraktorów, Staszek nie dawał jej potem spać całą noc. Dawid z wielkiego zalu malował, coraz lepiej.... i lepiej...
Dziś siedzę z Davidem w drogiej restauracji na jego koszt i pytam o Klaudię... W jego oczach pojawia się smutek, cicho mówi... Po jakiś 3 miesiącach znudziła się Staszkowi, dał jej kopa w śliczny tyłeczek i wyrzucił na bruk. Chciała wrócić, dzwoniła błagała lecz było za póżno. Teraz przechodzi z rąk do rąk, z dawnej urody i klasy zostało tylko wspomnienie. Są po rozwodzie, a on nie może jej zapomnieć... lecz to już nie ona.
Wypijamy po parę kieliszeczków i wracamy do samochodu. Obaj nic nie mówimy, lecz... kto zrozumie kobietę, czego Ona chce...
Kobiety twierdzą że wszyscy mężczyżni są tacy sami, i zapewne to nie przeszkadza im ciągle ich zmieniać.

...pingi są rzeczywiście makabryczne... ostatnio zauważyłem, że mi GG nie chodzi...! ...dobrze, że jest jabber!

witka

czy ktos z was korzysta moze z internetu z Multimedii albo zna kogos kto korzysta z tej firm. Zastanawiam sie nad przejsciem do ww firmy i interesuja mnie opinie na temat ich uslugi

dzieks za odpowiedz

A co to za sklep co oni sprzedajo ?

Z tymi mailami dobry pomysl... tzreba wspolnie opracować treśc i wysyłać im.

Pozdro All

Tak wszystko dobrze tyle że w tym sklepie są same baby i babą jest ich szef, który jest równie leniwy i chamski. A holer... baby wogóle zachowuja sie chamsko wobec klientów zapominając się kim one są w sklepie a kim jesteśmy my. Zauważyłem, że są tam praktycznie same stare krowy, które wychawały się na komunistycznej Polsce i latach 80 jeszcze. Pracowały w sklepach jak jeszcze były kilometrowe kolejki w miesnych, zywnosc była na kartki a klienci byli traktowani jak smieci. Do dziś im to zostało.

Szkoda, że odnowili tylko sklep, a zgrzybiały personel pozostał.

pozdro

...spokojnie, spokojnie,DaSto pisz jeszcze troche a tam bede chociaz bardzo niechce i wiem co to tesknota tam i jak ona/tesknota/ boli/pozdrawiam

Łomża w porównaniu do większych miast, co do zabytków, trzeba przyznać wypada kiepsko. Mi się najbardziej podobają forty - ładnie, zielono, poleżeć sobie można na słoneczku i jeszcze same forty - kawał historii. A jak kiedyś w ramach wymiany przyjechali Litwini, to się nadziwić nie mogli, że co chwila kościół :-)

Cholera wiecej nie pije, bo jakies glupoty pisze

tolek

Dasto !!

Podziwiam !!!
W sumie czytam tu tylko Twoje posty. Mowisz o prozie zycia ale pod innym katem, strasznie prawdziwym.
Dziekuje Ci za te notki do refleksji..

pozdrawiam
Slavo

pomóżcie mi powieccie kiedy wreszccie będzie ten NASK albo może ktoś zna ich strone internetową!!!!!!!wpisujcie sie i mówcie co wiecie!!!!!!

U Mnie lipa... 30 kb\s nie ma co gadać takie spidtesty tylko potwierdzają słabą jakość usług. !!

Haha... i nagle wiosenny wietrzyk i babcie w chmurki...

a u mnie wszystko działa lux i tak się przyglądam waszej dyskusji o pingach itp... i proponuję abyście zapisali się na jakieś kursy informatyczne bo sami nie wiecie o czym mówicie

Lokal to co innego. W wawie sa kluby fajne, wszystcy pala pija a i tak nie smiedzi!!!

podbijam jeszcze raz :)) te forum ma administratora?

Redds napisał:

Nie zakładaj neta na ISD bo to chłam jak ich mało. Jak już masz zakładac to zakładaj jakieś kablowe łącze.

MARCIN

Pewnie chodziło ci o SDi??? Ja mowilem o neostradzie, ktra oparta jest na technologii ADSL i w tepsie za 149zl masz lacze 640kbbs/160kbbs. Gdzie w lomzy znajdziesz takie szybkie PEWNE dzialjace 24h na dobe lacze za 149zl???

Znaczy ja się na komputerach nie znam, ale mogę powiedzieć tak, że masz 1 miesiąc za darmo, instalację za złotówkę, potem chyba przez 2 m-ce za 40 zł i 49zł miesięcznie. Wolne nie jest i się myślę opłaca.

Jak to gdzie odpowiedz jest prosta w tepsie.

Ja czekam na gody gęsi gęgawych na naszej Narwi...

Chipi
Mam do Ciebie prosbe - pisz swoje posty w Wordzie, on za Ciebie poprawi bledy ortograficzne.

piękny tekst . Pozdrawiam .

---
Iota Geminorum

głowa do góry dasz sobie rade. Jesteś ,młodym ,silnym i mądrym facetem. Wszystko przed tobą. Swiat nalezy do ciebie i ty go rozumiesz.

Dziwne-bo nie powinienes uzyskac tego co wykupiles... Jesli to dobry program testowy powinien policzyc precyzyjnie,odliczyc pakiety kontrolne,chyba,ze to lipa.
Skonczyc zabawe w zmiany mieli 16 marca w/g newsa z ze strony 4lan, a co sie dzieje? Minimalnie lepiej-nie we wszystkich godzinach, przerwy dalej sie zdarzaja(wczoraj-23III-mialem dwie). Pingi to bardzo wazna sprawa i sa w miare wiarygodnym zrodlem informacji jakie nasz dostawca ma glowne lacze.
Mnie tez trafia, jak kazdy problem z internetem to wina uzytkownika! Strony sie wolno laduja-stara spiewka- to wina stron...Tak tylko,ze ide do sasiada i dla porownania wchodze na ta sama na modemie- i dziwna sprawa-laduje sie szybciej... A bula za 64. Sadze,ze te problemy z predkosciami wynikaja ze zbyt slabej infrastruktury sieci, jest zbyt wielu uzytkownikow jak na ich glowna przepustowosc,a moze za malo urzadzen "przekazujacych" lub cos w tym stylu? Dlatego w jednym bloku moze byc OK, a w drugim-gdzie na takim samym sprzecie laczy sie wiecej osob-moze byc do bani.

Pani Knopkiewicz ze spolecznego bleeeeeeeeeeee!!! Zeby nie ona bylo by cooooolll!!!

Juz niedlugo bedzie ku temu dobra okazja.

Szczegoly wkrotce.

myślę że musimy walczyć o sprawę Polskiego Internetu !! łączmy się !

Ja bym poszedł chętnie na mecze, ale mam niestety nogę złamaną i nie mogę się ruszyć z domu.

Może ktoś będzie relacjonował mecze na forum ?

Bóg objawia się pełen światłości
biednym duszom co żyją w ciemności
Codzienny młyn, wieczny ruch i praca, praca, praca sprawia że człowiek potrzebuje ducha... Obcowania z nieznanym... lecz bliskim i opiekuńczym. Szuka po prostu Boga... Polonii chicagowskiej nie jest to obce, na spotkania grup modlitewnych ściągają całe rzesze ludzi, którzy mimo ciągłego zmęczenia (Ameryka, duże miasto męczy...) mają chęć i radość szukania bliskości Boga. Nie rozpamiętują jego męki, cieszą się ze ofiarował im pewność, wielbią go śpiewem, modlitwą krótszą lub dłuższą, dzielą się tym co mają....
Zaprzyjażniłem się z Salem Solo - liderem grupy Classix Noveux, moim idolem z lat 80. Sal odnalazł siebie w śpiewniu pieśni chwalących radość z poznania Bożej łaski. Ta radość od niego wciąż bije, widać go w całym nim, w każdym jego geście, oczach, uśmiechu... W kaplicy Ferdynanda miał koncert - profesjonalny, z doskonałą oprawą audiowizualną. Ludzie doskonale bawili się tańcząc, klaszcząc i śpiewając. Rockowe, lecz melodyjne brzmienie i słowa o łąsce trafiały w najbardziej potrzebujace zakątki duszy Jeszcze gdy zamykam oczy jadąc autobusem, melodie te grają we mnie...
A teraz coś co mnie zszokowało. Dla TV34 robiłem wywiad z biskupem-i wcale nie czułem przy nim Boga. Facet gadał frazesy wyjęte żywcem z listów biskupich, potępiał i oceniał. W jego oczach nie było miłości, lecz wyrachowanie i psychologiczne wyszkolenie. Swidrował mnie oczami, testował, budząc we mnie wrogość... Kolorowy strój błyszczał się w świetle reflektorów, sprawiając iż rozumiałem że wszystko co On mów to ułuda, jak blask jego złotych i srebrnych nitek.
A potem spotkałem Boga... Bo któż to mógłbyć inny... Siedziałem na ławce na przystanku i jadłem kanapkę. I podszedł do mnie bum (żebrak) i coś takiego było w jego oczach, taki głód, że bez słowa podałem mu drugą kanapkę. On spojrzał na mnie i powiedział: Dziękuję, niech Bóg będzie z Tobą. Miej dobre dni. I gdy uśmiechał się za nim błysło słońce, i w wilgotnym powietrzu pojawiła się setki kolorów (być może tylko to było załamanie światła w moich okularach). to Lecz nieważne, ważne jest to ze poczułem się człowiekiem. Bo człowiek powinien być dobry jak chleb który leży na stole, i jest dostępny dla każdego... I gdy jesteś dobry, gdy w czyichś oczach zobaczysz radość, mimo że nic nie masz, że głodny jesteś będziesz szcześliwy.
Jeśli Bóg mierzy człowieka, to przykłada miarę nie do głowy, lecz do serca.

Chyba dobrze działa skoro miał tak wielką liczbę głosów.

przyszłością tego budynku jest pewnie remont :-)

Przepraszam, jakim wynikiem zakonczylo sie spotkanie?

klaniam sie nisko
Indar

Matyjasz, ja nie wiem co się tak przyczepiłeś tych dresów, ja tam ich nigdzie nie widze.

ze statystyki GEMIUS:
w sobotę 27 marca 2004r. - 422 komputery

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org