Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dwaj nieletni obywatele Czeczenii ukradli rower 12-latkowi. |
na krywlanach w łomży to wy się raczej nie spotkacie...;p
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dwaj nieletni obywatele Czeczenii ukradli rower 12-latkowi. |
Super sprawa, że miasto prowadzi kiermasz. No może jestem wapniakiem, ale jak pamiętam, to "Elementarz" był (w zgodzie z pro LPR) na parę pokoleń. Książka od fizyki i chemii nie do zarąbania, a matematyka nie do zdobycia. Obecnie możemy sobie kupić (wylicytować, zabukować, zliesingować, przejąć od starszego rodzeństwa ...................* niepotrzebne skreślić lub dodać). I tak pan (i) wymyślą program nauczania, to musimy książki wykupić wedle jego widzi misię (patrz, wg. sponsora nauczyciela). A że ćwiczonko liczy sobie 70,- złotych, no cóż dobro dziecka tego wymaga. Najcenniejsze się książki do tzw. "katechezy" bo są ze "specjalnymi i nieodzownymi" zeszytami. No, ale rodzice są przebogate, co niektóre. dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Jak sie nie jadlo 2 dni to tez wszystko niemal, smakuje i wrecz dostarcza orgazmatycznych doznan... Wam to sprawia radosc i przyjemnosc, nam nie. Mysle ze nalogowemu palaczowi papierosy sprawiaja wiecej przyjemnosci niz poczatkujacemu. Wiem, bo sam palilem -na szczescie krotko. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
czubek- miszcz suspęsu :) 10/10
|
|
OK. ADALL. Święta racja. Takiej przyjemności zapalenia w każdej z opisanych przez Ciebie sytuacji nie da sie porównać z niczym innym rzeczywiscie jest to uczucie ekstatyczne. Dodam tylko, że gdy w grę wchodzą nerwy to sięgnięcie po papierosa w moim przypadku działało kojąco - może zwłaszcza gdy powodem zdenerwowania bywał brak sukcesów w konkretnym obszarze. Dobry smak i zapach, dzikie uczucie w płucach i w głowie to coś co papieros gwarantował zawsze choćby wokół się waliło. To chwila tylko dla Ciebie, biały dym, który snuje się bezwolnie podsuwa Ci nowe mysli i rozwiązania. I wszystko byłoby git, gdyby nie rzeczywista proporcja zysków i strat. Zyskujesz pewien luz - chwilowo, co tracisz? Duzo, dużo więcej bo nie ma nic za darmo a za takie przyjemności płaci się też procent. Rzuciłem fajki jakis czas temu bo ten procent zaczynałem już fizycznie odczuwać a nie warto przepłacać. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Wiecie jak to wyglada? Ta cala nerwowka jest najczesciej wtedy, gdy dlugo sie nie palilo. A to ze sie przy papierosie mozecie skupic to efekt glodu nikotynowego, bo na glodzie mysli sie tylko o jednym.
|
|
Loosac, chciałbym się z Tobą zgodzić ale nie mogę. Byłem w tym nałogu i cos o tym wiem. Dziś bardzo potepiam palenie. Moze sam fakt mojego uczestnictwa w tej dyskusji świadczy o emocjonalnym podejsciu do problemu. Na peqwno tym sposobem krytyki nic nie wskurasz. Nałóg to jest coś takiego z czym dana osoba musi sobie poradzic sama. Z reguły gdy dojrzewa do decyzji rzucenia to raczej potrzebuje wsparcia. Krytyka w wydaniu jaki prezentujesz nie pomaga.
|
|
MK, loosac: zachwyt pamiętam z okresu swojego nałogu. Jestem osobą niepalącą od ponad 2 lat. dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Zgadzam się, wjechanie z Ronda na pocztę to tragedia, takich kolein nawet na Legionów przy BP nie było, a wszystko przez tiry i upały, które cały czas są. Nikt tym sie nie zajmie, no chyba, że faktycznie jakaś urzędzina zostawi tam zawieszenie czy coś z tych rzeczy.
|
|
Podobnie jest zresztą w innych częściach miasta. Ale te koleiny przy rondzie to już spora przesada. dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
ja juz sie przyzwyczaiłem. ahh te polskie drogi...
|
|
ot co mądrego miło posłuchać
|
|
MiYu: Po tym co napisałeś niczym nie odróżniasz się od tej "chołoty" jak nazwałeś mieszkańców Łomży (o tych głupich nietoleranyjnych, tak?). Trzeba akceptować to, że nie wszyscy wiedzą, że gej nie jest wrogiem a może być przyjacielem. Ta "chołota" to nie tylko mieszkańcy Łomży, ale także Warszawy, Krakowa, Poznania, Białegostoku czy Kozik Centralnych k. Sanoka. Jaka mentalność tacy ludzie. Można żwyić nadzieję, że z czasem ludzie przywykną, zaakceptują. Pozdrawiam. Miłego dnia.
|
|
|
jak jest u was z mundurkami bo u mnie w PG 1 sprzedaż jest 27,28,29 sierpnia pomijając sprawy ze wzrostem cen to jeszcze ta sprzedarz w waacje ja agórat w tym czasie jestem na obozie i nie mogę przyjść i kupić mundurka wychowawca nie umiał pomuc i niewiem jak się to odbędzie
|
|
popieram - luizfernandez- jedyny gosc ktory ma odwage powiedziec co mysli naprawde. wyrazil swoja opinie i nagle wszyscy zaczeli go napietnowac ....wrog nr 1 , ja wrecz przeciwnie spoko gosc. moze troche przesadzil z tymi obozami czy tez z zydami ( chodziaz racja ze to wypaczony narod)....wracajac do tematu, sami poczytajcie wiecej ksiazek bo homoseksualizm jest choroba i jak juz wspomniano to sie leczy tylko wy jestescie chorzy bo nie potraficie tego zrozumiec. nie chodzi mi o to zeby tepic czy przesladowac tych ludzi ale bez przesady zeby popierac i przyklaskiwac temu co robia... MiYu napisal "A jak Wam nie pasje to sie na nich nie patrzcie. Idę o zakład, że niektórzy z tych "co by kamieniem obrzucali homoseksualistów" mają np. problemy z cerą, nadwagą, niedowagą? Może za to Was też powinni tępić, bo niektórym ludziom może nie pasuje, że na ulicy spotka takie "coś" jak Wasza osoba?" sam sobie zaprzeczasz uwazasz ze homo to cos normalnego i porownujesz do problemow z cerą, nadwagą, niedowagą---->jesli nie zauwazyles to ci to wytlumacze otoz z tymi problemami ludzie walcza"lecza sie"...wszystkie te problemy okreslane sa mianem choroby wiec i homoseksualizm jest choroba.. pozdowienia dla luizfernandez
|
|
Nie no niektóre(bo ja w przeciwieństwie do geni nie chcę generalizować) laski z Yamy prezentują poziom nie do przebicia. poprostu wyżyny, o których nam śmierdzielom z obrosniętymi pachami się nie śniło buehehehe.
|
|
do reszty zagorzalych zwoleników homo... mozna tolerowac ludzi z takim odchylkiem ale nie mozna akceptowac samego odchylku poczytajcie sobie co to znaczy "tolerancja" a co "akceptacja". nigdy nie zgodze sie na to aby legalizowac takie zwiazki czy tez zeby adoptowali dzieki... nigdzie na swiecie oprocz ludzkosci nie znajduje sie takich homozachowan. Przyklad 1 z biologi: osobniki jednej plc nie wydadza na swiat potomstwa--prawda nie zaprzeczalna przyklad 2 z fizyki : bieguny przeciwne sie przyciagaja, a bieguny jednnoimienne odpychaja jest jeszcze wiele takich przykladow ktorych normalnemu , madremu czlowiekowi nie trzeba tlumaczyc....
|
|
kto Cię uczy polskiego....??
|
|
Boze, widzisz a nie grzmisz.... Homoseksualizm nie musi byc polaczony z pedofilia,a pedofilia z homoseksualizmem. A wiesz jaka jest miedzy jednym i drugim roznica? Ze pedofilia to choroba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze niekt homoseksualisty za uprawianie homoseksualizmu nie posadzil do wiezenia, heteroseksualisty za uprawianie heteroseksualizmu tez nie, a pedofila za pedofilie owszem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I tym sie wlasnie rozni pedofilia od homoseksualizmu. kolarzyna8 zdradz mi, jakie ty ksiazki czytasz, przeciez to herezje:D
|
|
Pedofilia - rodzaj parafilii seksualnej: stan, w którym preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z osobami nie posiadającymi drugo- i trzeciorzędowych cech płciowych. Statystycznie występuje częściej u mężczyzn niż kobiet. W klasyfikacji ICD-10 posiada kod F65.4, w klasyfikacji DSM-IV: 302.2. W obu przypadkach zaliczany jest do kategorii zaburzeń preferencji seksualnych. Homoseksualizm (inaczej: homoseksualność) – zaangażowanie psychoemocjonalne i pociąg seksualny pomiędzy osobami tej samej płci. Jedna z orientacji seksualnych obok heteroseksualizmu, czyli popędu do płci przeciwnej, biseksualizmu, czyli popędu ukierunkowanego na obie płci oraz aseksualizmu, czyli braku popędu płciowego do obu płci. Stanowisko WHO 17 maja 1990 roku Światowa Organizacja Zdrowia (WHO), działająca na szczeblu międzynarodowym w ramach ONZ i skupiająca 193 kraje członkowskie, wykreśliła homoseksualizm z listy chorób i zaburzeń. Stwierdziła również, iż żadna orientacja seksualna (w tym homoseksualna) nie powinna być przez nikogo traktowana jako zaburzenie. Wcześniej, w 1973 roku, podobnego wykreślenia dokonało Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne w USA na szczeblu krajowym. Konkluzja: Pomimo wielu różnych naukowych teorii powstawania odmiennych orientacji seksualnych u człowieka większość naukowców[3] zgadza się z opinią, iż orientacja seksualna jest wynikiem skomplikowanej interakcji zarówno czynników biologicznych jak i psychodynamicznych. Ostatnie pojawiające się dowody sugerują, że biologia, włączając w to czynniki genetyczne i wrodzone czynniki hormonalne, odgrywa najbardziej znaczącą rolę w kształtowaniu ludzkiej seksualności. Orientacja seksualna pojawia się u ludzi we wczesnym okresie dojrzewania, gdy w większości nie mają jeszcze za sobą żadnych doświadczeń seksualnych. Według większości psychologów orientacja seksualna człowieka nie zależy od jego woli i nie podlega zmianie[4]. Homoseksualizm u zwierząt Zachowania homoseksualne występują w królestwie zwierząt, szczególnie u gatunków żyjących w społecznościach, np. u ptaków morskich i ssaków, w tym wśród najbliżej spokrewnionych z człowiekiem szympansów. Zachowania takie zaobserwowano do tej pory u ponad 1500 żyjących na wolności gatunków, a zjawisko to dobrze udokumentowano u ponad pięciuset z nich.[9][10] Prawie jedna czwarta potomstwa łabędzi czarnych wychowywana jest przez pary jednopłciowe. Żyjące ze sobą samce łączą się z samicą tylko w celu posiadania młodych. Kiedy zniesie jaja - odpędzają ją i wysiadują je samodzielnie, a następnie wspólnie opiekują się pisklętami. Według naukowców, np. wśród żyraf czy bizonów amerykańskich, zachowania homoseksualne bywają częstsze niż heteroseksualne. W przypadku pingwinów zaobserwowano, że niektóre osobniki płci męskiej łączą się w pary na całe życie i zdarza się, że wspólnie budują gniazdo, w którym zamiast jajka umieszczają kamień próbując wysiadywać go. W 2004 roku pracownicy Centralnego Parku Zoo w USA eksperymentalnie podmienili jednej męskiej parze pingwinów kamień na prawdziwe jajko po czym zaobserwowali, że wyklute pisklę para pingwinów otoczyła taką samą opieką jak pary osobników płci przeciwnej.[11]. Zachowania homoseksualne wśród pingwinów także potwierdziły zoo w Niemczech, Japonii i Nowej Zelandii. Przy wyciąganiu wniosków z obserwacji zachowań zwierząt należy być jednak ostrożnym, ponieważ pewne zachowania, które wyglądają jak kopulacja dwóch samców, bardzo często nie wynikają z pociągu seksualnego do osobników tej samej płci, lecz są to zachowania rytualne, w których jeden samiec próbuje w ten sposób zademonstrować swoją dominację nad drugim. Takie zachowanie jest często spotykane np. u psów czy pawianów. Źródła - internet
|
|
Katarzyno, Pani jest chora. Pani powinna się leczyć, albo próbować zredukować bezrobocie w Łomży, bo od bezrobocia - stanu nabytego - sieczka się Pani w glowie zrobiła. Lilaa, im nie przemówisz do rozsądku. To taka wada wrodzona. Problemy w dzieciństwie etc.
|
|
Białe kozaczki ruleezzz. Nie to co te wstrętne, smierdzące trapery, ociekające błotem, tanim winem i nie wiem czym jeszcze.
|
|
kolarzyna8 - chodzi o to, ze tacy ludzie jak ty szerza nieprawdziwe informacje- typu : homoseksualizm wystepuje tylko u ludzi albo ze homoseksualizm to choroba.
|
|
ale kto tu mowil o tapetach?? wszystko rozumiecie tak jak chcecie, a ty lilaaa to wogole jakis narcyz jestes, ahh jaka jestem piekna bo sie nie maluje i wszystkim sie podobam, tragedia, popracuj nad soba!! a to ze ktos pracuje w sklepie to wcale o nim zle nie swiadczy a wrecz przeciwnie, nie siedzi w domu i nie czeka az mama i tata dadza, tylko zarabia sam na siebie, nie kazdy bedzie siedzial na profi stolku, taka jest rzeczywistosc.
|
|
Widzę co najmniej 3 przyczyny kolein na Wojska Polskiego: - Prezydent Miasta, który chroniąc 4 km Al. Legionów poświęcił 8 km Wojska i Poznańskiej, - ruskie tiry, - i wieśmin, który bardzo dużo jeździ po naszym mieście.
|
|
skoro nie choroba to jak to nazwac?? zdrowy objaw to to nie jest, widok chlopa rypiacego chlopa w dupe nie jest jakims normalnym zjawiskiem!!
|
|
Maly procent lekarzy, to tez uscislij:P WHO jest rowniez sponsorowane przez srodowiska heteroseksualne i inne, wiec gdyby wszystko mialoby byc uzaleznione od tego, kto co i kogo sponsoruje, to bylby niezly sajgon i WHO i nie bylaby organizacja autorytarna:P
|
|
kumam, rzadko tam bywam bo jakos mnie nie pociaga to miejsce i te towarzystwo ale z tym pudrem to lekka przesada, moze te 16 latki chca ce wygladac na 20 to zgodze sie, ale wieksza czesc doroslych dziewczat ma zwyczajny make up i nic poza tym, a ze ubiera sie tak jak ich rowiesniczki sie ubieraja to chyba nie jest to czyms zlym???, uwazam ze lepiej jest wygladac jak inni i dobrze sie z tym czuc, niz miec swoj wlasny styl, sluchac rockowej muzyki, byc w 10% spoleczenstwa, chodzic w glanach i jarac blanty a na weselu siostry z pamieci spiewac wszystkie piosenki disco polo, to nie jest oryginal moi drodzy!! _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
heh... smieszy mnie ta rozmowa. I nawzajem przepychanie siebie. Paranoja do zadnej ze stron nie docieraja zadne argumenty. Czyli rozmowa bez najmniejszego sensu. Kazdy twardo upiera sie przy swoim. Ja uwazam ze racja jest po srodku. I tak h9omoseksualizm to nie jest horoba jednak nie mozemy tego traktowac jako cos normalnego a lila w taki sposob to traktujesz. Czy normalne jest to ze sa albinosi? zezowaci? garbaci? Sa to odchylenia od normy, niestety. Bardzo podobnie jest z homoseksualizmem. Trzeba to tolerowac jak najbardziej bo to nie jest wina tych ludzi. Nie wolno ich dyskryminowac w zaden sposob tak samo jak garbatych czy zezowatych bo oni sie poprostu tacy urodzili. Dlatego sadze, ze nie dojdziecie do kompromisu ciaglym jakim wyzywaniem siebie czy czym kolwiek innym takim przeciaganiem na swoja strone. Zachowujecie sie jak byscie pozjadali wszystkie rozumy a wcale tak nie jest. zastanowcie sie ludzie nad soba bo nie jestescie idealami... i moze to was trzeba leczyc i traktowac jka odchylenie od normy a nie gejow czy less. Bo tu zakrawa o chorobe psychiczna i wypaczenia, egoizm a tu juz niestety trzeba leczyc. peace
|
|
Miec swoj wlasny styl to od razu razu sluchanie rockowej muzyki i chodzenie w glanach? O, wypraszam sobie:D:D:D:D Ja tez tam rzadko bywam w sumie teraz to raz na kilka m-cy, ale przez to, ze jestes mezczyzna, to nie wiesz, ile te kobiety maja na sobie makijazu, jak bardzo ich cera jest zniszczona itp. W sumie to nie moj problem, o ile wogole problem.
|
|
garba tez i brak pigmentu mozna wyleczyc?
|
|
Glany martensa maja gorateksowa wysciolke oddychaja tak jak skora. I czy jak idziesz na wyprawe piesza to zakladasz adidasy czy trapery? W czym Ci sie noga bardziej spoci? A z ktorego tekstu wyciagasz wnioski ze to niby ja nie jestem tolerancyjny? Ze smieje sie z wytapetowanych lasek w rozowych bluzeczkach i zlotym paskiem :) uwzam to za kicz ale to toleruje. Nie mam wyjscia :) peace _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
a czy jak sprinterzy biegaja na roznych dystansach to biegaja w glanach czy w obuwiu sportowym, czlowieku takie porownania nie maja sensu, Martensy hehe, malo kogo w dzisiejszych czasach na nie stac, toleruje bo musze??? czy toleruje bo chce?? dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
"Autor: phobia (212.180.163.---) Data: 22-06-07 15:39 "nie napisalem nigdzie ze wszyscy maja wygladac tak samo a raczej o tym ze nie wyrozniaja sie z tlumu" czyli? Dla mnie to synonim. Nie wyrozniaja sie z tlumu bo wygladaja tak samo. Logiczne." bo jestes jakis ograniczony, w tym Pubie tez wszyscy wygladacie tak samo i nikt sie nie wyroznia, tez bedziesz szukal jakiegos podtekstu?? _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
spodobac bys sie mi nie spodobal wiec czym mial bym sie dziwic, cala ta dyskusja jest bez sensu!!! dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
ktory to juz temat z kolei? _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
my tam wiemy swoje bo normalnym nie jest zeby babka z babka sie macaly a chlop z chlopem szmyrali pozdro 4: ja i KrzyzaK -normalnych zdrowo myslacych ludzi, a lilaaa zgBo[ sie na leczenie z tymi swoimi faktami...
|
|
a mnie phobia sie podoba:)
|
|
:) igi :* <wstydnis> hehehe :) wg mnie iguana to luks babeczka i zawsze na nia lecialem :D człowiek lasu
|
|
Tak na marginesie-już dawno zostały przeprowadzone badania medyczne, które wykazały, że świadomość sexulalna człowieka kształtuje się jak jest on jeszcze w brzuszku matki!!!Tak więc nie możliwe by człowiek sam miał wpływ na to czy chce być homosexualistą czy nie!!!To od niego nie zależy...a nawet patrząc na moich znajmych gejów-oni naprawdę chcieli by być heterosexualni-daczego??Bo są napiętnowani przez nasze moherowe społeczeństwo........ Ludzie nie chcą by ich wytykano z powodu wielkiego nosa, nadwagi,biedy w której żyją, braku wkształcenia....ale Ci sami ludzie wytykają homesexualistów od których w najmnijeszym procencie nie zależy ich orientacja(tylko bisexualistów może pociągać zarówno jedna i druga płeć) Moi rodzice żyjący w naszej jakże pięknej i kochanej ale także niestety Łomży-KONSERWIE jak prawie każdy w ich pokoleniu byli przeciwni gejom-do więzienia z nimi itd......do czasu aż przed moim weselem przyjechał do mnei przyjaciel nomen omen-GEJ i co.€??........przekonali się jaki to cudowny, naprawdę normalny, miły, uprzejmy i nienawiedzny człowiek!!!I jestem z nich dumna, że otworzyli swoje oczy i zobaczyli coś więcej w człowieku!!! A tak swoją drogą mieszkam obeceni w dużym mieście i dzięki temu, że tutaj walczy się z tą zaściankowością poznałam masę gejów i lesbijek...i o dziwo każda z tych osób okazała się bardzo wrażliwa, pomocna, życzliwa...poprostu dobrym człwiekiem.....szkoda, że reszta społeczeństwa taka nei jest :p
|
|
bylo by to swietne rozwiazanie. kolej - stacja Łomża
|
|
A oprócz grzybów są jeszcze i kleszcze w duużej ilości.
|
|
Kołakowski bawi się w premiera Gosiewskiego - mysli że z Łomży drugą Włoszczową zrobi :P nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Na grzyby jeszcze zaczekaj,chociaż widziałem faceta na rynku,który sprzedawał grzybki :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |