Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak nas kolejny raz w balono zrobiono. Czyli nauka tolerancji czeczenów. |
Zgadzam się z Tobą ADALL. W czasach mojej nauki, gdy w całej szkole pojawił się jeden lub dwóch dyslektyków to było wszystko. Teraz takie przypadki mnożą się jak grzyby po deszczu. Myślę, że większość z tych przypadków wynika nie z dysleksji, ale z tego, że młodzież nie zajmuje się tym czym powinna w swoim wieku czyli nauką, a zupełnie czymś innym - lenistwem. Dziwi mnie ogrom wystawianych zaświadczeń w poradniach. Pifpaf
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak nas kolejny raz w balono zrobiono. Czyli nauka tolerancji czeczenów. |
20%? 3/4 z nich zapewne umyslnie załatwia sobie tą dyslekcję...
|
|
Dyslekcja nie istnieje , zostało coś takiego stworzone wraz z liberalną polityką w języku polskim by dzieci nie karcić za błędy. A to po prostu zwykłe LENISTWO, niechęć do nauki, częstszego czytania w szkole jak i w domu. Jakby dzieciak chciał się z tego 'wyleczyć' to zamiast siedzenia przed komputerem mógłby wziąć książkę.
|
|
A czy to wazne z czego jest robiona?Wazne ze to świnstwo! Pifpaf
|
|
No tu akurat zgadzam się z Pontifexem. Nie ma czegoś takiego jak dysleksja. Jest niedorozwój umysłowy - i tym winni zajmować się specjaliści. Żyję już tyle lat i nie spotkałem jeszcze dyslektyka... Krzyzak: tak, nie mam ferrari bo jestem leniwy. Wynika to tylko i wyłącznie z mojego lenistwa, a nie, jak byś chciał, z jakiejś new age'owej "choroby". tomek z łomży: kiedyś miałbyś np. szlaban do momentu poprawienia oceny z polskiego. Gwarantuje Ci, że w 2 tygodnie nie robiłbyś błędów :) Nie takich matołków pamiętam i nauka ortografii, przy ich dobrych chęciach, zajmowała kilka dni i kilka pasków na 4litery :) No, chyba że takowych chęci Ci brak, ale to już nie wina jakiejś tam "dysleksji". Pozdrawiam.
|
|
"dalej narzekajcie,że w Łomży nic się nie dzieje, siedzcie w domu i liczcie grosz do grosza." moze ludzi nie interesuje to samo co Ciebie? Pifpaf
|
|
ups, umknęło mi więc już dodaję -czasy giertychowej matury Bimbo !
|
|
Zastanawiam się po co wydaje się takie zaświadczenia odnośnie dyslekcji? Kilka tematów niżej kolega "kamilo" otworzył wątek "sawanie rzeliwa". Jeżeli chce w przyszłości sawać rzeliwo to powinien skończyć podstawówkę oraz kurs dla spawacza i starczy. Czy osoba, która nie umie pisać w swoim języku ojczystym musi kończyć studia?? Jeżeli już je jednak dumnie skończy dzięki takim wybiegom to po co? Przyniesie także pracodawcy zaświadczenie ? Jego/jej potencjał intelektualny ograniczony będzie mimo wszystko do sawania rzeliwa. Jeżeli ktoś tu mówi w dalszym ciągu o chorobie to stwierdzam: nie piszemy tu na forum pismem odręcznym. Tak ciężko sprawdzić poprawną pisownię w edytorze tekstu, który każdy ma w swoim kompie?? Odpowiedź zabrzmi: a po co?? Bo jak już przedmówcy napisali - totalne lenistwo i niechlujstwo.
|
|
Adamus - skoro uważasz, że to jest niedorozwój umysłowy to dobrze... więc z Twojej teori jednak wynika, że to jest choroba, a ludzi z niedorwojami sie nie bije pasem w 4 litery, nie? No to zaprzeczasz sam sobie. Mam wielu znajomych co są laureatami, czy zwycięzcami różnych konkursów wiedzy, a mają dysleksję. Skoro tyle się uczyli wszystkiego i tyle czytali, a dalej robią błędy to co to wg Ciebie jest? Niedorozwój umysłowy? To jeżeli jesteś najwolniejszy w klasie na 100m, czy 1000m, czy blisko rzucasz oszczepem to jest niedorozwój fizyczny? Co do poprawienia oceny z polskiego. Ja Ci powiem, że złych ocen z j. polskiego niemiałem. Jak dostałem 1 to tylko i wyłącznie z mojego lenistwa. Zasady ortograficzne znam bardzo dobrze - wierz mi. Jak analizuję każdy wyraz to żadnego błędu nie popełnię. Ale, gdy nie zastanawiam się nad tym to znowu robię błędy. Jak piszę coś ważnego to sprawdzam dokładnie co jak napisałem i wszystko jest ok. Ale jak miałbym wszystko sprawdzać kilka razy co pisałem to bym chyba "świra" dostał.... Pifpaf
|
|
widocznie nie zrozumieliscie co mam na mysli...ona sie nazywala Maria Skłodowska-Curie bo byla POLKA!!!!!!!!! a nie Maria Curie-Skłodowska! " Ulica jest obok starego szpitala obok Legionów, a żeby nie wiedzieć, kim była ta pani ... :/" WIEM!!! no wlasnie..."ta pani..." no i tu jest zasadnicza roznica... Tomasz Paweł czy Paweł Tomasz? Zenon Zbigniew czy Zbigniew Zenon? mozna tak wymieniac bez konca... "Heh Nobla dostała :D" dobrze, ze nie Noblem... "dzieciaki... a w szkole to czego was ucza? o noblistach nic nie wiecie? " Marię Skłodowską-Curie znam , ale Marię Curie-Skłodowską nie... ale co ja bede wam tu pisal...i tak wy swoje...a ja swoje...
|
|
Wczoraj na vivie oglądałem fajny teledysk tylko nie zapamiętałem nazwy. Śpiewał w nim jakis 25-30 letni mezczyzna siedzący na krześle w garniturze i tańczyły wokół niego jakieś panie (chyba) może wie ktoś jak ten teledysk się nazywa?
|
|
W PKS-ie na warsztacie. W Jednaczewie jest tez centrum spawalnicze i tam wszystko spawają.
|
|
Podaj więcej szczegółów
|
|
Swinstwo... fakt od tego zdrowszym sie nie jest ale chodzi o wolny wybor czlowieka. Jezeli komus szkodzi to tylko sobie. Kazdy powinnien decydowac o sobie. A wielce nam panujacy?... "ala Z.Freud - cale zycie o sexie zadko uprawiajac go..." Nasluchali sie ciezkich historii roznych osob ze np THC jest bardziej szkodliwe od nikotyny, co prawdą nie jest. pozdr
|
|
Czy waszym zdaniem miasto Łomża jest fajnym, ciekawym miastem co byście zmienili ??
|
|
i? dales... widze...ale jakiego byla pochodzenia? Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
juz to chyba bylo? jest fajnym i ciekawym Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
no i wlasnie mi o to chodzi? to ta forma, ktora przedstawialem jest poprawna.... Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
np. imiona pań itp. wtedy może będzie łatwiej Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
hej Anonimowaa, co Ty taka obrończyni Bogdana????? Nie wiem czy wiesz, ale sporo ludzi przestało chodzić do pubu przez niego, jego chamskie odzywki i wieczne czekanie na obsługę. Piotr miał podejście do ludzi, pamiętał co piją stali bywalcy itd. Nigdy nie zdarzyło mi się czekać na to, aby się mną zainteresował przy barze. Szkoda, że im nie wyszło. Fajna knajpa była.........
|
|
Który to Bogdan, a który to Piotr ????
|
|
Łomża to wspaniałe miasto, wiele ciekawych miejsc, no i oczywiście łks
|
|
Jest wiele minusów ktore mozna wyliczac godzinami,ale tu sie urodzilem i tu jest moj dom ... :) Pifpaf
|
|
Widzisz, postawa palaczy jest taka, jakby oni sami chcieli decydowac czy komus szkodza dzy nie. To tak samo jakbyscie kopiac kogos mowili mu ze to go nie boli. 1) szkodzenie zdrowiu innych -zwłaszcza bez wyraźnej ich zgody jest złe. 2) łamanie prawa jest złe.
|
|
Teraz już wiem, który to Bogdan, bo od pół roku mnie nie było tam, wiec Piotrka nie mogłem widzieć :-) Tak się kłucicie to chciałem swoją opinie dać... ale już nie przeszkadzam.. fajnie się czyta :-P
|
|
Ejjj co tu tak cicho wszyscy tacy pijani do tej pory ?! :P
|
|
Władzę, przedewszystkiem wladzę na taką co rzeczywiście coś robi anie dużo szumu wokoół siebie.
|
|
Autochton - specjalnie dla Ciebie coś napisałem :D >>>Jset udwodoinone nukaowo, że luzide cyzajtąc tkest pratzą tyklo na peiwsrzą i na osattiną lietrę.<<< Adamus: tu masz rację mogliby zmienić jakoś sposób wydawania tych zaświadczeń tak, żeby odstraszyć tych co kombinują. Ja mam dysleksję i zaświadczenie miałem tylko raz w podstawówce(ważne jest chyba 2 lata). Wiecej żadnych zaświadczeń nie robiłem pomimo, że miałem duże problemy z ortografią. Matury i wszelkie egzaminy pisałem normalnie. Teraz jestem na studiach i puki co moja dysleksja przeszkadza tylko niektórym ludziom na forum :-P Bo jak piszę coś ważnego to robię tak, żeby błędów nie robić :-)
|
|
ty też grałeś w tym meczu??
|
|
Moje dziecko jest 100% dyslektykiem, "wyssało to z mlekiem ojca", ale prawdą jest że dyslekcja może być dziedziczna, choć ma dopiero 9 lat jest to bardzo widoczne, nie chodzi tu o same błędy ortograficzne, "objawy" sa bardzo różne, kwity i owszem mam z poradni, ale nie są one przeustką do lepszej oceny raczej do zwrócenia uwagi na dziecko, o poświęcenie większej uwagi pozdrawiam pseudo dyslektyków
|
|
napewno :)
|
|
lol. chlopak nie ma z kim grac, biedaczyna.
|
|
"nawet Leppera by wprawiły w ironiczne rżenie." Buhahaha peter usmialem sie, dzieki abstrahuje od tresci - ubawilo mnie samo porownanie Ma ktos dane ile z kupowanych przez ostanie pol roku, badz rok, mieszkan/domow jest kupowane na kredyt?
|
|
I tak Mazowszanin ( a właściwie Mazur) zagrał z Białorusem przeciwko Mazurowi. Skecz i gdzie tu logika? Pifpaf
|
|
weś ty se te Mazur na czole wydziargaj tak się tym podniecasz
|
|
Przemek trafnie przedstawiłes. Zapomniałes może tylko. A miszkańcy uśmiechnięci,pogodni,szczęśliwi. Raj , raj na ziemi.)))
|
|
A o czym wy tu w ogóle rozmawiacie?Nie palący powinniście się czepiać straży miejskiej że omija dworzec i nie ściga palących a nie zwalać wine na palących. Jeśli jesteście tacy kulturalni to w czym problem zwrócić uwagę?Przecież nikt was za to nie zje a nóż ktoś zrozumie i odejdzie te kilka metrów.I nie podawajcie takich argumentów że palacze to debile ,idioci,margines itp. Bo nie jeden z nich przewyższa was inteligencją. A co do trucia nie palących dymem papierosowym.Oczywiście jest to pewne że szkodzi ale nie bądźmy nie poważni.Nie na tyle trujący aby nie palący mógł zachorować na jakąś straszną chorobe. Podajcie mi choć kilka chorób na które narażeni są nie palący. Ja np. nie spotkałem się z tym że nie palący zachorował na raka płuc tylko i wyłącznie przez to że wdychał dym papierosowy osoby palącej.
|
|
podałam przykład z życia wzięty a dziadek palił 3/4 paczki dziennie<niebadzmy dokładni napewno miecałą paczke> i w kuchni przy babci albo ns podwurku różnie my niepalacyy prosimy was palaczy chcemy życ bez smrodu dymu przyznasz że kulturalny człowiek albo odchodzi jak pali albo pyta czy może
|
|
na poczatku tez zadałam pytanie i jakos i nikt z palacch nieodpowiedzial Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
mamy też ekstra radnych i super prezydenta prawda?hehehe
|
|
poczekajcie na opinie czubka... Moim zdanie idealne miejsce ;).
|
|
Ciekawe jakie są te truskawki,że płacą 2,50 ... w tamtym roku płacili chyba 1 zł ;|
|
|
dziwne...co roku placi 1zl i to bez szypulek maja byc...bo do chlodni ida... a teraz 2.50... Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika
|
|
Hej ADALL od niedawna mieszkam w Łomży i szukam bratniej duszy bardzo chce kogoś poznać ale niewiem gdzie moge spotkać taką dziewczyne jak ja czy możesz powiedzieć co to za miejsce jedno i drugie??
|
|
i ja pamiętam czasy gdy pub prowadziła Ewka i to były złote czasy tego lokalu. Z nastaniem Bodzia było z roku na rok gorzej, aż do krytycznego momentu kiedy to oprócz śmierdzieli nikt tam nie zaglądał (smród, chłód, dym, nachlany i nieprzyjemny Bodzio za barem albo ta jego gwiazda). Gdy do spółki wstąpił ten mały zrobili remoncik i zaczęło się kręcić - na co Bodzio zapewne nie liczył. Większy ruch = więcej kasy, to po co się dzielić i mały zaczął przeszkadzać. Prawda jest taka, że z tego interesiku dla dwóch starczy zaledwie na chleb, a jeden oprócz chleba zakupi se pasztetowej. Jeżeli ktoś twierdzi, że Bogan rozkręcił ten lokal to nie zna całej historii i nie wie, że jeszcze 1 góra 3 miechy i Bodzia by eksmitowali za długi. A poza tym jak ktoś kto pije stojąc za barem (10-15piw na dobę) może w pełni kontrolować co się dzieje. Te chłop żył w matrixie i jedyni którym to odpowiadało to albo ćpuni albo tak jak on alkoholicy. Anonimowaaa to zapewne jedna z tych. Bogdanowi jest potrzebne wsparcie ale w poradni AA - i taka jest prawda.
|
|
a wg mnie to właśnie choroba którą powinno się leczyc....
|
|
"gej" czy "lesbijka" to przeciw woli Boga no ale ja tam bym szanował już osoby takie
|
|
krzyżak dzięki a reszta niech sie odemnie odwali czlowiek nie jest do skonały nie??? Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
Witam wiecie co jak to wszytko czytam to dziwie się wy nie rozumiecie siebie nawzajem. Jestem osobą heteroseksualną. Homoseksualizm uważam za chorobę z którą trzeba żyć. Sam mam styczność z osobami homoseksualnymi oni zachowują się mormalnie nie myślcie że pedały/lesbijki piepszą się na ulicy- kto tak myśli jest w błędzie Anieliczka Łomża to małe miasto i musisz się do tego przezwyczajić że wychodząc na ulicę z dziewczyną na ulicę wszyscy będą się na Was zglądać. Myślę że nie tylko w Łomży ale i w Polsce taki widok mniej, więcej ale dziwił, dziwi i będzie dziwił. Bo nie ma co ukrywać nie jest to normalny widok. Bardzo dobrze, że nie jest bo nie było by nas ludzi(do sytuacji z filmu "Seksmisja") jeszcze daleko i bardzo dobrze. Co do ślubów homoseksualnych jeśli miałbym to ja decydować bo czemu niby takie pary nie mogły dziedziczyć po sobie majątku itd jak małżeństwo. Co do adobcji dzieci mówie stanowcze NIE!!!!. Dziecko musi mieć ojca i matkę. Przypomnę homoseksualizm to choroba można ją leczyć. Ja nam wszystkim wiadomo dzieci biorą przykład z rodziców, więc te zaadoptowane i wychowywane w takich rodzinach(kobieta+kobieta, czy mężczyzna+mężczyzna) będą uważały ten układ za normalny, a za dziwny według nich będzie układ mężczyzna+kobieta. Co za tym idzie będziemy mieli coraz więcej chorego społeczeństwa i wyginiemy bo się nie romnożymy PS *Wszystkich homo i hetero zapraszam do sexshop-u w Łomży ul. Senatorska
|
|
Oj przepraszam. Pomyliłem Kolarzynę w dodatku osiem z Katarzyną. Przepraszam wszystkie Katarzyny.
|
|
lila4u@poczta.fm Krzyzak, to moj mail. Prosze wyslij mi to o czym mowisz:-)
|
|
encyklopedia PWN. homoseksualizm [gr. homós ‘taki sam’, ‘równy’, łac. sexualis ‘płciowy’], med. zaburzenie identyfikacji płciowej i roli płciowej; podejmowanie zachowań seksualnych z osobnikami tej samej płci (przy możliwości swobodnego wyboru partnera); wśród mężczyzn — pederastia, wśród kobiet — miłość lesbijska. wkleic tez co znaczy zaburzenie? Pifpaf
|
|
haha to było dosłownie mocne ;)) a co do mundurków to w jest sprzeczne z konstytucją =/ ale jak widać nasz minister edukacji narodowej Roman Giertych potrafi tylko łamać polskie prawo jak z amnestią maturalna która także nie była zgodna z konstytucją...
|
|
Mam nadzieję, że temacik się przyjmie. O kolei osobowej w Łomży o normalnym rozstawie szyn wie chyba większość mieszkańców Łomży. Niewiele jest jednak osób, które wiedzą o istnieniu w Łomży drugiej kolei - popularnej "wąskotorówki". Z relacji ojca wynika, że kolej wąskotorowa cieszyła się w latach swego istnienia dużą popularnością. Tory zaczynały się przy stacji PKP i dalej skręcały w lewo, biegnąc wzdłuż obecnej ulicy Sikorskiego aż do Nowogrodzkiej. Przy Nowogrodzkiej skręcały jeszcze raz w lewo i równolegle do tej ulicy biegły aż do Kupisk a potem do Nowogrodu. Dalszy przebieg trasy jest mi nieznany - może ktoś z szanownych forumowiczów pamięta następne stacje. Tata twierdzi, że wąskotorówka biegła dalej w stronę Kuzi, Zbójnej lub też skręcała w stronę Kolna, co wydaje mi się bardziej realne. Na razie tyle o wąskotorówce, teraz wróćmy jeszcze na chwilę do zwykłej kolei osobowej. Były plany by przeciągnąć nitkę kolei przez ulicę Sikorskiego i poprowadzić ją pasem terenu w stronę Kolna i Piszu. Do dziś między blokami na Dmowskiego a garażami jest wydzielony pas zieleni, który ciągnie się aż do ul. Wojska Polskiego i nieco dalej a który w przeszłości był zarezerwowany właśnie pod kolei. Szkoda, że skończyło się tylko na ul. Sikorskiego. Jestem pewien, że gdyby kolej przeciągnięto przez całą Łomżę ruch kolejowy istniałby tutaj do dzisiaj. Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
Już pod koniec lipca rusza II liga. Co ze składem ŁKS-u ? Czy Kalu zostaje u nas ? Planowane są jakieś tranfery ? Nowi zawodnicy ? W innych drużynach aż skrzypi od nowych nazwisk. A u nas cisza... Czy ktoś coś wie ? Piss off !
|
|
kiernek ty to jestes inteligentny chlop!!
|
|
Ja jak Ja: widocznie nie zrozumiałeś inteligencie kontekstu. Nie można sobie tłumaczyć że kobieta nie może bo pracuje. Ona nie chce bo pracuje
|
|
Kiernek buahahah, teraz to poziom twojego intelektu przerosl poziom morza i to zbyt znacznie :D i ty uwazasz sie za inteligentne stworzenie??
|
|
1. Miasto Łomża - zaznacz maksymalnie 3 najważniejsze obszary problemów 3) Drogi i chodniki 6) Turystyka i rekreacja 10) Bezrobocie 2. Twoja Dzielnica - zaznacz maksymalnie 3 najważniejsze obszary problemów 4. Wskaż najważniejsze trzy obszary inwestycji w Mieście 3) Ścieżki rowerowe i scieżki zdrowia, place zabaw, parki 5) Mała architektura (ławki, fontanny, rzeźby, pomniki, itp.) 6) Baseny, hale sportowe, hale widowiskowe, kina, boiska, korty, itp.) 5. Wskaż najważniejsze trzy obszary inwestycji w Twojej Dzielnicy 3) Ścieżki rowerowe i scieżki zdrowia, place zabaw, parki 5) Mała architektura (ławki, fontanny, rzeźby, pomniki, itp.) 6) Baseny, hale sportowe, hale widowiskowe, kina, boiska, korty, itp.) 6. Wymień dwie najważniejsze dzielnice lub osiedla wymagające w pierwszej kolejności nakładów inwestycyjnych w obszarze ochrony środowiska (należy wypełnić wszystkie pola) 1) Lomzyca 2) poznanska 7. Wymień dwie najważniejsze dzielnice lub osiedla wymagające w pierwszej kolejności nakładów inwestycyjnych w obszarze komunikacji miejskiej (należy wypełnić wszystkie pola) 1) os marii 2) wojs. polskiego reszta potem
|
|
Wybiera się ktoś z Łomży ? Mam do odsprzedania dwa bilety wygrane w Orange bo nie mogę jechać niestety:( 2 x50 zł = 100 zł . Trybuna C rząd 12 miejsca 24 i 25. zainteresowani proszę o kontakt kedzior000@gmail.com Pifpaf
|
|
Witam i pozdrawiam wszystkich sympatykow CB RADIO ,Milo slyszec ze cos sie dzieje w Lomzy . Jateraz mieszkam w stanach ale kiedys zalozylismy wspanialy KLUB CB RADIO LIMA OSCAR ............. ro byly czasy.............................. , Jesli jest wielu intzjastow wsrud Was zaluzcie wlasny klub to bardzo pomaga , wspolne wypady , doswiadczenie innych czlonkow , wzajemna pomoc...... Naprawde warto pozdrowionka i powodzenia 73 161LIMAOSCAR59 op.ADAM Stacja BRISTOL CT USA radio Yaesu 1000HF , 60 fit tower, antena Yagi 6 element na 11 m , TYTAN DX , dipol na 2 metry. Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
nie mówiąc już o przyjemnościach o ogniskach, spotkaniach, rajdach itp:) Radia wstęgowego pozbyłem się już wieki temu. Wraz z upadkiem świetności" CB w Łomży. Teraz miejsce CB zajęły telefony komórkowe ( wtedy nie były tak powszechnie dostepne hehe), internet, gry sieciowe itp.
|
|
loosac: zagadaj na GG to omówimy sprawę: 1147316
|
|
Za wszelką cenę: 1. wysterylizuj suczkę, 2. znajdź dla szczeniaków DOBREGO właściciela. W ostateczności spróbuj przez schronisko. Myślę, że szczeniaki cieszą się jako-taką popularnością. Ale to dopiero gdy będą miały 8-10 tygodni. Chociaż schronisko to niezłe przeżycie dla psów, szczególnie młodych... enya: to bzdura o tej "ciąży raz w życiu". Efektem takich zabobonów pogańsko - ludowych są m.in. te 2 szczeniaki. Nie powtarzaj tego nikomu, pliizzz, szczególnie małolatom. luis: nie pisze się przez "h". Pozdrawiam.
|
|
ciekawe kto mi da kredyt na 120 tysięcy czy nawet na 100 tysięcy za 500 złtych miesięcznie - pójdżcie do banku i ssie przkonajcie jaka jest rzeczywistość a nie bujać tu ludzi o kredytach na mieszkanie
|
|
ja jestem z poludnia i pamietam tylko jedna wieksza "walke" z sp 1 pod ambroziakiem. pamietam ze z mojej podstawowki (9) zebralo sie sporo chlopa z kijami i roznymi innymi akcesoriami do lania a od strony prusa szla druga spora ekipa z sp 1. przypuszczam ze kilku wzielo sie za lby ale glownie skonczylo sie na wrzasku. pamietam tez ze jak byly jakies nie porozumienia miedzy uczniami 9 to mowilo sie "po lekcjach w sadku" i tam sie odbywaly walki:) wiecej pamietam z opowiesci brata ktory jest ode mnie 7 lat starszy. pamietam ze jak bylam smarkula mialam jakies 8-9 lat to on byl metalem i zawsze zbieralo sie tych metali okolo 30 na podworku. opowiadal mi tez jak chodzili lac sie ze skinami (okolo 88-89 roku) nie raz widzialam jak wracal zalany krwia i mowil ze sie przewrocil czy cos:) ale z tego co mowil to wrogowie stawali sie przyjaciolmi kiedy zjawiala sie policja. wszyscy wszystkim pomagali uciekac:) musze powiedziec ze tamte czasy byly fajniejsze. juz nie chodzi o te walki ale byl jakis klimat i jakas ideologia(nawet w tych walkach) a teraz gnoje wala sie po gebach z nudow cuda wyczyniaja takie ze rece opadaja a najgorsze jest chyba to ze mysla ze sa cooool... Pifpaf
|
|
LOL...
|
|
Ja dodam, ze to haslo ktore macie podac to tylko propozycja hasla. Konta na razie mamy zamiar tworzyc wam recznie, jesli haslo bedzie za proste to uzupelnimy je o rozne dodatki, ewentualnie wygenerujemy wlasciwe sami ;) O wszystkim zostaniecie powiadomieni, ale wstepnie zakladamy, ze wszystko zostanie ustalone na pierwszym spotkaniu -tzw grupy zalozycielskiej.
|
|
Podaję numer fryzjerki, która ma zakład , ale jak trzeba, to i do domu przyjedzie . Pani Marta 602455460 .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |